Mat på stora fat

Den här smarriga portionen med fläskfilégryta tryckte jag i mig idag en stund innan en löparrunda i Aggerud. Det är en av mina favvorätter nu på hösten med fläskfilé, kantareller, lök, grädde (mycket), soya, oxfond, timjan, salt o svartpeppar. Till det ris och lite rivna morötter....mumsfillibabba ;P
Det funkar säkert också med älgkött ist för gris, men det är ju inte alltid man har tillgång till det. Jag hoppas dock att vår frys fylls på med älgkött denna höst eftersom Daniel, Micke o Micke P håller på att ta jägarexamen. Men det verkar gå trögt framåt med utbildningen pga inställda sjutövningar så de får allt rappa på lite om de ska hinna få den där examen innan älgjakten startar i oktober.
På tal om matlagning så har mitt intresse för det vaknat till liv igen efter att ha legat i dvala nu i sommar. Ännu ett tecken på att hösten är här. Det är roligt att laga mat och jag tycker det är superkul att leta nya recept att dregla över. Synd bara att tiden ofta fattas för att prova nya saker och att mina barn nästan bara gillar köpta köttbullar och falukorv. Lite trist men jag tror jag var likadan när jag var liten, till skillnad mot nu.....Mrs Matvrak :) Jag har hur mycket recept som helst som jag samlat på mig men inte hunnit prova. Får väl ägna mig åt dem på ålderns höst när barnen flyttat hemifrån.
Fast då kanske jag har barnbarn som kommer hem och bara vill ha Mamma scans köttbullar och falukorv ;)
Kommentarer
Trackback