Ut o åka båt!!

Torsdag morgon och denna dag kommer bestå av att städa och packa. Barnen blir hämtade av mormor o morfar efter lunch för att spendera ett par dagar i Åsen. Jag, Daniel, herr och fru Linder ska åka på kryssning i morgon =) Vi drar med Birka Paradise en weekendkryssning till Riga och Visby. Ser verkligen fram emot att få en minisemester med endast vuxet sällskap. Inte för att barnen frestat på så speciellt just denna semester men det är alltid nyttigt att få ladda lite mammabatterier emellanåt ;)

Vi kommer hem på måndag och på tisdag drar jag o Daniel vidare till Åsen och sedan på onsdagen åker vi med kidsen ner till Grebbestad för semester med syrran. Mycket att se fram emot och nu hoppas vi även att vädergudarna är på vår sida :P

Soo long!!!



Ser gött ut va?? ;)

Nora tripp

Imorgon fyller Linn 9 år! Herregud vad tiden går fort, våran lilla skrutta håller på att bli stora damen. Som vanligt när Linn fyller år blir det knas med kalasen. För det första blir det ungefär fyra, fem olika kalas eftersom alla inte är hemma och för det andra kan ingen komma samma tid den dagen hon fyller av olika anledningar. Men men, har fixat det åtta år innan så vi börjar få rutin på det här nu. Brukar köra lite drop in och det brukar funka bra förutom att matintaget blir helt åt skogen. Fast en dag med en rejäl sockerkick ska man väl överleva ;) Det är inte lätt att fylla mitt i semestertider fast jag tror inte Linn lider särskilt mycket...hon blir ju rejält firad iaf!!

Annars har helgen varit bra. I lördags tog vi rälsbussen in till Nora med fam Linder och fam Hägerström/Pykkel..bla (skitkonstigt finskt efternamn). Hade en supermysig dag trots monsunregn. Klart vi lyckades pricka in den dagen det regnade som värst ;) Men värmen var fortfarande kvar så frysa behövde vi inte göra och vi hade som sagt ändå en toppendag med grekisk mat och Noraglass så klart. Dagen avslutades med grillning hemma hos oss. Mycket trevligt det med =)

Just nu sitter jag och väntar på min familj som är ute på äventyr. Linn hos kompis och Daniel o Tilde är och fiskar. När de kommer hem ska vi käka lite räkor. Blir gott dä! Sen blir det nog tidig kojning så vi orkar med allt kalasande imorgon.

Här kommer...

Ett litet husmorstips.....Baka inte bullar när det är trettio grader varmt. Bullarna överjäser och blir helt enorma plus att degen blir helt ohanterlig och omöjlig att ha o göra med. Jösses vad jag kämpade igår.............och svettades =P

Men de blev ändå väldigt goda och klart godkända av testpanelen. Det gjorde inte så mycket att de blev knasiga i formen, ska ju se hembakat ut. Eller hur? ;) Muffinsen var lite lättare att få ordning på, utan jäst ju!

Nä, hädanefter får det bli bakning tidig morgon eller sen kväll. Iaf så länge det tropiska vädret håller i sig. Dagtid kommer vi endast ägna oss åt bad =)

Baka, baka liten kaka

Idag står det bakning på schemat. Vädret ska inte bli strandvänligt just idag (regn och åska fast 30 grader varmt fortfarande!!) så då får vi passa på att baka lite till Linns kalas som vi ska ha om en vecka. Herregud, tänk att jag har en nioårig dotter om knappt en vecka. Tiden går på tok för fort, jag börjar ju bli gammal!! Ytterligare ett tecken på min ålderdom är att jag har svårt för att sova på mornarna nu för tiden. I morse vaknade jag när Daniel gick upp, före kl sex!! Började fundera okontrollerat på allt jag vill baka idag o sen började det spåra iväg i tankarna på möbler som jag vill måla och hux flux hade jag renoverat hela huset i bingen. Varför kan jag inte bara slappna av och njuta av att ha sovmorgon? Måste vara värmen :P Slutade med att jag fick kliva upp strax efter sju och  nu sitter jag här och planerar inför stora bakardagen. Hittat ett recept på bullar som jag ska testa. Vanliga vetebullar fast man byter ut en del av smöret mot vaniljkesella. Brukar ha kesella i saffransbullar till jul och de brukar bli jättesaftiga och goda så det kan ju vara värt ett försök. Ska även göra muffins, en choklad variant och en med blåbär. Måste också göra Leilas "Rocky road" kakor som är himmelskt goda. Dreglar lite nu när jag bara tänker på dem...;) Sen får vi se om det hinns med något mer....beror på vilket humör mina hjälpredor är på och hur många de blir :) Nu ska jag starta upp med en god frukost iaf och väcka mina små sömntutor!

Uppdatering...

Ok, en lite update efter helgen. I lördags gick simningen kanonbra. Vi var superduktiga och simmade på 29 1/2 min. Hade iofs inget mål tidmässigt men när vi hade ca 50 m kvar till mål var det en dam bakom oss som började pusha...."komigen nu tjejer, nu ökar vi så vi kommer in under 30 min". Och jäklar vad vi började paddla på, det blev en riktig spurt. Roligt var det också att simma, inte alls så kallt i vattnet och strömmen kändes inte heller så farlig tyckte jag. Dessutom var allt mycket väl ordnat, superhög säkerhet, god mat och kanonservice. Vi är med andra ord mycket nöjda med hela spektaklet =) Så nu är halva tjejklassikern avklarad och vi börjar ladda så smått inför löpningen i september.

När vi kom hem från Vansbro fick jag o Cathrine en överraskning av våra kärestar. De hade ordnat med barnpassning och bjöd ut oss på restaurang. Jag älskar att bli överraskad och är verkligen inte bortskämd med det så jag blev riktigt snopen och glad såklart!

Igår, söndag, var det återigen kanonväder och vi packade ihop för en heldag ute. Åkte upp till Karlsdal, till mina förädrar och åkte ut med deras båt. Badade och solade hela dagen med familjen Linder. En helt underbar dag blev det. 

Denna dag har även den bestått av sol o bad. Jag och barnen har legat vid Labbsan, Daniel jobbar stackarn. Pär kom också dit med W o A. I den familjen är det herrn i huset som har semester och Cathrine jobbar och sliter en vecka till i värmen.

Inledningen på min semester har varit kanoners och jag håller tummarna att det ska hålla sig så här göttigt även resterande fyra veckor. Då kommer jag garanterat att orka med en lång höst med uppsatsskrivning och slutpraktik!!   ♥ S*E*M*E*S*T*E*R ♥

Mot Vansbro

Packat och inväntar nu skjuts för att dra till Vansbro. Jag o C laddade igår med lite rosevin och ett par bärsa...fin fin uppladdning ;)

Vi får se ikväll sen om vi är starka nog att ta oss ned på stan för lite galej...vi har bestämt att hålla det lite öppet, ifall vi är helt utmattade. Kände mig rätt sliten efter cyklingen, då hade jag INTE orkat gått ut på kvällen. Så vi får se hur den här dagen slutar.

Näe du ska jag dra på mig bikinin o lägga mig o torrsimma några längder så jag är uppvärmd och klar när de kommer ;) Wish me luck!!

Slappardagar...

Fortfarande varmt och soligt väder och jag sitter här med mitt morgonte och funderar på vad barnen o jag ska hitta på idag. Verkar inte som det blir något jobb idag heller. Väldigt vad det sinade nu sista veckan. Ja ja, det känns som jag redan har varvat ner lite. Igår låg jag raklång i solstolen i princip hela dagen, endast två maskiner tvätt blev tvättade och upphängda. Linn var på utflykt med fritids hela dagen och Tilde lekte med granntjejen Alva så vad skulle jag göra? Greppade deckaren jag läser just nu (ormbäraren av Unni Lindell, superbra bok) och intog horisontalläge ett par timmar...he he ;) På em/kvällen hade jag o Cathrine generalrep på simningen. Tog en liten panikartad tur på Möckeln. Det är rätt läskigt att simma på djupt vatten när man inte vet vad som finns under en...:S Men det gick bra ändå och vi kom tryggt iland igen. På lördag blir det allvar...ska både bli roligt och ganska nervöst, men mest roligt!!

Näe, jag får nog åla mig i bikinin och gå ut o läsa färdigt min bok så jag kan börja på nästa ;) Linn o Tilde väntar otåligt på att jag ska ge klartecken för att gå över till grannarna. Känns som att klockan bör passera frukost innan det är lektajm :P

Värmebölja

De senaste dygnen har vi haft näst intill tropisk värme, även nattetid. Me like a lot....men inte stackars Tilde som varit sjuk hela helgen. Lilla skruttan har haft feber och jätteont i halsen. Jag o Linn har fått åka själva till stranden om dagarna. Stranden är det enda ställe som är behagligt när det är så här så det har varit riktigt synd om Tilde och även Daniel som varit hemma med henne. Som tur är har hon blivit bättre, dock ingen matlust ännu men snart har vi nog vanliga busan tillbaks :)

Sista veckan nu som jag är tillgänglig för jobb och sen semester i fyra hela veckor!!! Såå gött!! Inviger semestern med Vansbrosimmet på lördag och på kvällen har jag o Cathrine lite lösa planer på att partaja lite...vi måste ju fira ;) Annars har jag inget jobb uppbokat än under veckan men det hinner väl trilla in, hoppas jag. Kan vara skönt att få lite timmar i juli också för jag behöver verkligen pengarna. Ser ut som jag måste rensa lite på det sinande sparkontot den här månaden också :-/

Nu ska tanten i mig få komma fram en stund....Jag ska koka mig en kopp te och sätta mig vid tv:n och lösa korsord. Hi hi jag vet, värsta pensionärsvarningen. Men vadå, kanske jag kan bli liite klokare på kuppen ;)

Kanske en poltergeist...?

Innan vi började bygga ut vår altan förra sommaren hade vi en jättefin klängros på utsidan av öppna spisen (alltså öppna spisen på altanen). På somrarna hade den massor av stora cerisrosa blommor och faktiskt så blev den så frodig o fin efter att vi flyttat in efter mor o far. Anade att det berodde på att min käre bror och hans vänner använde klängväxten som kisseträd under ett par år och då menar jag inte när han var en liten raring i blöjor utan hormonstinn med ett flak öl innanför västen ;) Rosen blev iaf ordentligt gösslad under en tid men nu börjar jag fundera om inte växten är besutten av en poltergeist eller liknande. Vi blev tvugna att klippa ned rosen efter utbyggandet eftersom den skräpade ner så mycket. Vi kapade den helt enkelt efter marken, ställde en trälåda med andra blommor i för hålet som blev i trägolvet och tänkte att nu kommer den nog inte upp igen.........men jodå!! Fullt med skott har trängt upp runt om lådan i en väldans fart. Utan vatten och utan sol har den envist slingrat sig upp. Lite läskigt är det....



Nu har Daniel flyttat fram lådan lite så rosorna får väl växa upp lite igen då. Blir det för skräpgt kapar vi växten igen.....om vi vågar, den kanske blir sur då och slingrar sig runt hela huset o stänger in oss ;)

Hantverkarna.....hallå, var är ni??

Verkar bli en lugn arbetsvecka för mig. Jobbade i måndags, ledig tisdag, jobb i går och idag har jag inte hört något. Antagligen blir jag ledig eftersom klockan passerat åtta och jag brukar bli utringd tidigare på morgonen. Vi får se om det blir ett strandbesök idag...vädret är ännu llite osäkert. I tisdags hade jag, Cathrine o barnen en toppendag ute i Labbsan. Vi solade o badade i fem timmar. Barnen hade jätte skoj och vi mammisar hade det gött i solen. Madde och hennes tre knoddar kom också dit en stund på eftermiddagen så då hade även Linn en jämnårig att leka med.

Det passar bra att få vara ledig idag också eftersom Cathrine är ledig och Madde var också sugen på att träffas. Blir det inte stranden får vi väl ses hemma hos någon av oss och umgås. Perfekt för alla barnen att få leka av sig lite.

Väntar fortfarande på att snickarna ska dyka upp.....Daniel bestämde med dem att de skulle komma med full styrka imåndags och börja med både garaget och källaren. Idag är det torsdag och ingen snickare så långt ögat når.....börjar undra vad det är som händer, eller inte händer rättare sagt!! Jag vill ha min källare klar nu, det har gått ett halvår liksom. Känns inte så kul att ha massa folk springandes här under semestern. Har inget direkt behov att ligga o flöta mig i bikini på altan med ett gäng snickare uppe på garagetaket. Eh, nej tack!!!

Nu ska jag röja undan morgonstöket så får vi se sen vad denna dag har att bjuda på! Kanske jag o barnen ska ta o bygga upp ställningarna till garaget så det går lite fortare OM hantverkarna skulle råka dyka upp ;)

RSS 2.0