Tröttast

Herregud, jag är så trött!! Nu märks det verkligen att vardagen dragit igång på riktigt. Det är inte bara hårda arbetsdagar utan det ska även köras till och från träningar, föräldramöten, egen träning, planera middagar, laga middagar, uträtta tusen miljoner småärenden på tusen miljoner olika ställen och till råga på allt är vädret helt bananas med växlande högsommarvärme och nästintill drivis.

Jag känner mig fan helt slut. Just nu känner jag bara för att slänga mig i soffan med filt uppdragen till öronen. Men det kan jag glömma. Innan det bär iväg på ett pumppass ska jag planera inför morgondagens arbete och stöka undan middagen. Phu!

Skönt att det är onsdag iaf, bara två dagar kvar till helg. O då vankas stora städarhelgen för heeela familjen. Jihaaa =)

Men vi knullar ju ändå inte

Underbar bok! Superrolig med hög igenkänningsfaktor. Ann Söderlund skriver sjukt roligt och bra. Läs!!!

Städa

Bidde ingen loppis för mig idag. Med andra ord tid över till annat. Ja tack! Håller just nu på att avsluta frukosten i min ensamhet. Daniel jobbar och barnen svichade iväg från bordet så fort sista smörgåsbiten var uppäten. Ingen långmysfrukost för dom inte. Det är riktigt höstruskigt ute med både blåst och regn så jag tror det får bli en liten städardag idag. Verkligen välbehövligt! Nu på höstkanten börjar man även få lite lust för att fixa här hemma så vi får se om jag kan få lite inspiration till lite fix under dagen. Om det slutar regna lite senare kanske det kan bli en liten svamptur också. Väntar till Daniel kommer hem för han är familjens egna lilla tryffelsvin. Han har verkligen näsa för att hitta skogens guld ;)

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och fundera på vilken våning jag ska börja städa på. Måste ta den stökigaste/smutsigaste delen först för ju längre jag städar desto tröttare och slarvigare blir jag. Så det gäller att tänka till lite :-P Den största nackdelen med att ha ett stort hus!

Bara vara

Idag har vi spenderat lördagen hemma utan något särskilt inplanerat. Det var mycket länge sedan det hände. Det har varit riktigt skönt faktiskt. Vi har visserligen gjort mycket roligt de senaste helgerna men nu känns det som man vill ha lite hemmaliv i lugn och ro. Vad har vi gjort idag då? Jo, Daniel har snickrat lite altangolv, barnen har lekt med kompisar hela dagen och jag har fixat med lite allt möjligt. Märkt upp saker inför loppisen jag ska vara med på imorgon, handlat mat och gjort lite småpyssel. Mitt på dagen grillade vi och senare på em kom Micke P och Pär på en fika. De tog sedan med sig Daniel ner till älven för lite kräftfiske.

Ja, och jag sitter för tillfället ute på altan i åskvärmen med en kall bärsa och bloggar. Njuter av lugnet och bara är. Skönt som attan!

Varför hinner vi inget?

Halva arbetsveckan avklarad och det är riktigt skoj på mitt nya vikariat. Lite trött är man såklart eftersom man är lite extra spänd såhär i början. Kom hem för en liten stund sedan och ska strax sätta igång med maten. Idag blir det lax, egengjord klyftpotatis och kall dill o romsås. Smaskens!

Daniel är och handlar brädor till altanen som vi äntligen ska försöka sätta igång med igen. Herregud alltså, hela sommaren har gått och det har inte hänt ett skit med vårt hem. Låg vi efter med renoveringar och fix innan sommaren så är det INGET mot vad vi gör nu. Vad gör vi med tiden egentligen? Vart tar den vägen? Jag bara undrar....Linn och Tilde kommer inte hinna få sina nya rum förrens det är dax för dom att flytta hemifrån. För att inte tala om vårt sovrum, det kommer vi förmodligen inte få tid att renovera innan vi blir inlagda på hemmet. Jösses, jag blir matt bara jag tänker på allt som ska göras.....

Undra om det är något bra på tv ikväll? ;-)


Kärlekssommar

Nu har vi bröllopat färdigt för den här sommaren. Alla tre har varit sjuhelskikes kul, mycket olika varandra men alla otroligt vackra. Sommaren 2011 har verkligen gått i kärlekens tecken ♥
























Äntligen

Mmmm, sitter här hemma och njuter av en kall bärsa och smälter tacosen jag nyss ätit med familjen.
Fredag kväll och livet känns rätt nice :) Idag fick jag ett trevligt besked på jobbet. Jag har fått ett längre vikariat i en förskoleklass med start på måndag. Till att börja med ett par veckor men har i princip blivit lovad att det kommer bli längre, kanske hela terminen. Det känns sååå skönt att iaf veta en liten tid framöver. Jag börjar bli lite trött på att hatta omkring på olika ställen hela tiden. Vikariatet är dessutom på den skolan jag hade min praktik så det känns extra kul. Jag känner till både lokalerna och personalen. Så det beskedet blev en fin inledning på helgen :)

Imorgon är det dags för bröllop. Inhandlade ett nytt nagellack idag som passar till klänningen jag ska ha. Det får bli en redan använd klänning men som jag tycker funkar. Kommer dessutom att matcha Daniel så det blir nog bra. Idag öser regnet ner men vi får hoppas att det iaf är uppehåll imorgon. Är även nyklippt dagen till ära. Både jag och tjejerna fick tid samtidigt idag så vi slog tre flugor i en smäll. Mamma fin till bröllop, Linn till skolstart på måndag och Tilde till sexårs :)

Nu ska jag nog hoppa i mysdressen och joina resten av familjen framför tv:n. Härliga fedagsmyyyys ♥


Mixade årstider

Måndag och ny vecka igen. Helgen flög iväg snabbt i vanlig ordning. På fredagskvällen bjöds det på amerikansk grillafton av Daniel och Micke. Den blev väldigt lyckad. Maten blev något sen men väl värd att vänta på. Männen slet hårt i flera timmar med ett mycket lyckat resultat! Vi var denna gång hemma hos Micke och Sara och de hade även besök av ett par från Grebbestad. Så, både god mat och lite nytt trevligt sällskap. Bra inledning på helgen.

På lördagen var Daniel på svensexa, denna gång för sin arbetskamrat Johan som gifter sig med sin Eva nu på lördag. Alltså dags för sommarens tredje och sista bröllop. Jag och barnen blev medbjudna av Pär o Cathrine på en båttur på Möckeln. Vi låg och gottade oss på en liten sandudde (när solen sken annars var det rätt kallt faktiskt) och jag tog förmodligen årets sista dopp. Det blev iaf en riktigt mysig dag trots lite kalla vindar och sen på kvällen snikade vi även åt oss en middag hos fam Linder :) Var dock trötta av all frisk luft vi fått under dagen så vi cyklade hem ganska tidigt och hoppade i säng.

Söndagen bjöd på tråkväder så det blev faktiskt lite gjort hemma. Tvättade och började rensa och plocka iordning nere i källarförråden. Ska vara med på loppis om ett par veckor så jag behöver inventera lite vad jag har för skräp som jag vill bli av med. Avslutade helgen med köpemat och två hyrfilmer. Satt nere i källaren och mös med filtar och tända ljus. Mmmm, allt bra härligt med höst också.

Komigång vecka

Jaha, då har man snart klarat av första arbetsveckan. Bara en dag kvar, sen helg. Det gick ju fort! Sitter nu och laddar inför ett pumppass. Det första på ett par veckor. Gissa om jag kommer ha träningsvärk imorgon? Mmm, troligen ;) Har även hunnit med två springrundor den här veckan. Skönt att komma igång med träningen igen. För jösses vilket ras på bara ett par veckor! Och då menar jag inte viktras. Nu får det bli hårdköra fram till Thailandsresan i januari. Borde börja tänka mer på vad jag stoppar i mig också. Jag vet ju vad jag borde äta men fasen vad man blir sugen på massa skit hela tiden. Behöver träna upp min karaktär.....big time!

Imorgon är det fredag och då är det dags för temamiddag igen. Daniel och Mickes tur den här gången och det ska bli American barbeque. Mycket spännande och mycket gott hoppas jag. Det blir väl ajöss med den här veckans träning kan jag tro :P Misstänker att det inte blir någon smalmat direkt och förmodligen har de laddat upp med mängder av amerikansk öl också.

Jaja, en måste ju få unne sig litte också......;-)

Sista veckan...

Under vår sista semestervecka roade vi oss med en dag på stranden, Skara sommarland, båttur och grillning i Karlsdal, farfars begravning, grillkväll hemma hos oss och bröllop. Som sagt, den veckan sprang iväg rätt fort!

Vi hade en superlyckad dag i Skara. Barnen var supernöjda efter en hel dag med karuseller, bad, piratshow och skräpmat. Vi hade även tur med vädret fast det molnade på lite under em. Ganska lagomt långt att åka dit också, omkring 15 mil.

Resten av veckan var också bra med undantag för begravningen såklart. Den var riktigt jobbig, men det var skönt när det var över. Det blev ett fint avsked för honom och det kändes bra att få ta ett sista avsked ♥

Veckoslutet blev desto bättre. Vi var på ett borgligt bröllop som var mycket trevligt. Fin sermoni, god mat och jätterolig fest :)

Nu är vi tillbaks i vardagen igen och jobbar på för fullt. Idag började Tilde på fritids och det gick jättebra. Hon tyckte det var skoj så det känns bra. Linn är ledig två veckor till innan skolan börjar men idag körde simträningarna igång så hon börjar också sakterliga komma in i vardagen också. Känns både lite vemodigt och skönt att hösten närmar sig. Sommaren är bara liiiiite för kort alltså!

Weekend på kusten

Jag tar och fortsätter min sommaruppdatering. När vi kommit hem från Åsen var det bara att packa om våra väskor för redan dagen efter bar det iväg till Grebbestad utan kidsen. De lämpade vi av hos Daniels syster ;) Det var jag, Daniel, Pär, Cathrine, Micke, Sara, Lina och Peija som åkte ner till Johanna och Niclas. Vi hade verkligen en kanonhelg därnere. Superfint väder var det så vi kunde ligga på stranden och gotta oss. Det blev även lite strosing på bryggan, ett par öl på Terassen, skaldjur och Langos. Höjdpunkten på trippen skedde på lördagskvällen då vi var och tittade på Europe o Takida vid Tanumstrand.

Ja det var verkligen en lyckad helg med tokmånga skratt och knasigheter. Det är också lite skönt att få göra något med bara vuxna någon gång. Samla lite ny kraft och få längta lite efter barnen.

På söndagen var det dags att återvända hem till Karlskoga och påbörja vår sista lediga vecka. Och den gock fort kan jag lova!

Åsen

Nu är det hög tid att börja uppdatera bloggen igen. Har haft lite paus i skrivandet och ägnat mig åt semesteraktiviteter istället :)

För att det inte ska bli världens längsta inlägg så får jag ta och bena upp lite och skriva om en sak i taget. Börjar väl där jag slutade sist.

Då höll jag på att packa inför en tripp till Åsen tillsammans med familjen Linder. Och den resan blev mycket lyckad. De två första dagarna öste regnet ner så då fick vi roa oss med diverse shoppingaktiviteter. Ena dagen spenderades i Charlottenberg där vi avverkade det stora köpcentret och fyndade på rean. Gjorde även ett besök på det zoologiska där vi bekantade oss med ormar, spindlar, krokodiler och supersöta lemurer. Det besöket uppskattades mer av barnen än av mig och Cathrine som har lite svårt för kräldjur ;)

Barnens förtjusning syns dock inte på detta kort. Mer sammanbiten skräck ;)


Lemurerna var riktiga sötisar iaf!

Dagen efter var vi damer fortfarande sugna på shopping och tog då en tur till Töcksfors. Barn och gubbar hade tröttnat på reasnurror och stannade kvar vid stugan och gick på svampjakt istället, vilket blev lyckad. Fick oss en smarrig kantarell sås till det grillade på kvällen. Mums!


Tilde är en fena på att rensa svamp.

Sedan började vädret vända och det blev varmt och soligt. Det blev en heldag på stranden och ett flertal vatttenkrig då vi inhandlat vattenballonger och vattenbomber på shoppingturen i Charlottenberg. Tänk att lite vatten kan tokroa både barn och vuxna så mycket. Annars blev det mycket god mat, spenderade ett antal timmar ute på altan med gott vin och faktiskt så tog vi oss ut på en springtur en fm. Duktigt!


Här har ballongerna övergetts mot tioliters hinkar. Blir blötare då ;)


Ett glas sangria i solnedgången är inga fel!


Strandkul vid Vadljungen :)

Med andra ord hade vi ett par mycket trevliga och sköna dagar i de värmländska skogarna och vi var inte så sugna att packa ihop när det blev dags för det. Men då vankades det nya äventyr........

RSS 2.0