Midsommar

Tänkte ta och sammanfatta årets midsommarhelg som firades i de värmländska skogarna. Vi var som sagt rätt många, närmare bestämt sexton personer med bebis och gammelsmurf inräknade. Det fungerade faktiskt förvånansvärt bra. Vi fördelade in oss i två stugor och ett bauta stort tält med tre rum och mellangård. Det fanns tillochmed fler sängplatser i tältet än i stugorna :P

Vi hade helt ok väder. Lite blandat med sol, vind, moln och regn. Självklart fick vi fightas med de där jäkla knotten också. Ungarna och Daniel (som är en känslig varelse) såg ut som prickiga korvar efter helgen.

Aktiviteter vi sysslade med var äta, dricka, fyrhjulningsåkning, lite dans, en halv fyrkamp, sång, bad och många skratt. Jag förlängde nog livet rejält under dessa dagar =) Med andra ord en härlig midsommarhelg i ett mycket gott sällskap. Tack allihopa för en kanonhelg!

Nu veckan efter får vi bita i det sura då vi har ett hushåll som är helt igengrott med tvätt upp till taket. Daniel har supermycket att göra på jobbet och jobbar övertid som attan och även jag har jobbat järnet denna vecka. Men snart, snart får vi vara lite lediga igen. Inte så långt kvar till semester nu. Gud så skönt det ska bli. LÄNGTAR!!!!!!

Är

Nytränad
Nyduschad
Nyäten

Nu: Kolla om Allsång på Skansen med Måns är något att ha.....
Återkommer vid ett senare tillfälle om midsommarhelgens aktiviteter =)

Lite mycket nu

Det kommer nog bli en lång dag idag. Först ska jag jobba till klockan fem. Direkt iväg och handla midsommarmat med Madde på Ica Maxi och sedan hem och packa allt. Måste bli färdig ikväll eftersom vi åker upp till Åsen direkt när jag slutat jobbet imorgon. Phu!!! Ska försöka hinna med att äta middag också någon gång mellan handling och packning. Men jäklar va gött det blir när vi äntligen kommer iväg. Och så har jag lite underlättning faktiskt. Barnen åkte upp med mamma och pappa redan igår. Så jag får väl inte klaga :-P

Iår är vi ett riktigt rövargäng som ska fira midsommar på Åsen. Fam Linder, Fam Hägerström/Pykelämäki, mamma o pappa och våran familj. Det blir fullt i båda pappas stugor och så ska fam Hägerström knoppa i tält. Ett jättestort tält. Därför vore det också bra om det blir hyffsat väder och att knotten inte kommer äta upp oss. Tyvärr brukar det vara knottinvasion just vid midsommar så det är nog bäst att förbereda sig på det. De där rackarna är ju så svåra att värja sig emot. Blåser det så brukar det inte vara så farligt men annars så kryper knottjävlarna in överallt och sätter sig. Usch, vilka otyg!!

Nog om det. Hoppas ändå att vi får en härlig midsommarhelg och att även alla andra får det. Nu: jobbet!

Släktträff i Karlsdal

Igår var det dags för en ny tradition för familjen Olsson. Sommarsläktträff. Så här trevligt hade vi på den =)





























Det blev en mycket lyckad dag och kväll som synes. Nästa år är det vår tur att ha träffen hemma hos oss. Hoppas den blir lika bra =)

9- Min tro eller livsfilosofi

Jag är inte kristen, inte religiös över huvudtaget. Jag är döpt, mina barn är döpta och jag och Daniel är vigda i kyrkan. Men dessa ritualer ser jag som mer traditionella och har inget med vår tro att göra. Däremot tycker jag att det är väldigt intressant att lära sig om olika religioner. Religion var ett av mina favoritämnen i skolan därav också en anledning till mitt val av SO-inriktning på lärarprogrammet :)

Men man kan ju ha en tro även om man inte är religiös. Min tro.....tja, jag vill gärna tro att jag är en sådan person som tror att allt ordnar sig i slutändan. Jag säger det ofta i olika sammanhang men jag vet faktiskt inte om jag tror på mig själv innerst inne. Menar jag det verkligen? Jag är ju till naturen en orolig människa och går runt och ältar allt och jag menar verkligen allt inombords.

Och det här med vad som kommer att hända efter döden. Ah, fasen vet alltså. Jag vill verkligen inte att det blir helt svart men vad skulle annars hända liksom. Att vi svävar runt och spökar för våra efterlevande?... Nja. Eller att vi kommer till en ny värld och får träffas igen....Nja. Själv kan jag bli lite knasig om jag funderar på det här för mycket så jag låter helst bli.

Eh, och det här inlägget känns som bara knas rakt av men jag orkar faktiskt inte fixa till det. Flummigt ämne, flummigt skrivet. Amen


Skolavslutning

Idag var det skolavslutning för Linn. Herregud, ungen slutade trean och börjar mellanstadiet till hösten. Jag skulle behöva bromsa in tiden en aning. Det går ju på tok för fort det här :S

Den här sommaren kommer Linn ha sitt första riktiga sommarlov. Eftersom hon redan slutat på fritids så är hon helt ensam hemma nu på dagarna. Hon kommer få fixa sin lunch och ansvara för att hon låser om sig när hon går ut. Vi har laddat frysen med piroger och panpizzor hon kan ta de dagar det inte finns matrester från gårdagens middag. Jag känner att det ännu är lite överkurs att laga mat på spisen när hon är själv hemma. Micron känns bättre. Det känns lite konstigt att hon blivit så stor men jag litar på henne och tror hon kommer fixa det galant. Sen får jag nog försöka ha överseende med lite smulor på bänken och saker utspridda lite här och där i hemmet ett tag fram över. Städning är inte direkt hennes största intresse ;)

Så här fin var hon iaf när hon åkte iväg till skolan i morse!



Tilde var också med såklart....


Som vanligt lik sin far ;)


Två söta sommartjejer. Mina små ♥

Bröllop nr 1

Vilket underbart bröllop det blev i lördags! Det var så vackert och fint ordnat så det finns inte ord för det. De som gifte sig var kompisar till både mig och Daniel varav Håkan brudgummen gick i paralellklass med mig i nio år. Jag har känt honom sedan vi var pyttesmå så det var extra kul att gå på hans bröllop.

Själva vigseln var utomhus vid en herrgård och det var näst intill perfekt väder. Varken för kallt eller för varmt. Parets dotter Jonna som bara är fyra år sjöng Idas sommarvisa inför alla efter vigselakten och det var nog inte många ögon som var torra då kan jag lova. Sedan blev det champangemingel på gårdsplanen och efter det middag inomhus. Allt var väldigt enkelt men välordnat. God mat, tårtbuffé till kaffet och mycket dryck (he he). Det blev underhållning av trubadurer och bröllopsvalsen var en riktig höjdare. Brudparet hade övat in  ledmotivet till "Dirty Dancing" och de gjorde det kanonroligt och bra. Självklart blev det dans för oss andra också och det dröjde inte länge innan skorna åkte av ;) Det var så jäkla skoj, det var skitlänge sen jag hade så roligt. En lite olycka hände dock på slutet, brudgummen råkade skvätta rödvin på hela min (vita) klänning så den blev både lila, genomskinlig och illaluktande. Men det ordnade sig det med. Håkans syster hade en klänning till övers så den fick jag låna. Visserligen en decimeter längre än mig men jag fick hasa upp den och hålla i. Såg nog rätt roligt ut men va fasen det var rätt sent så de flesta hade nog rejält nedsatt syn vid det laget ;)

Bussen hem gick klockan ett på natten och det tyckte vi ju lät som ett lagomt avslut innan festen började. Det tyckte vi inte längre när vi satt på bussen hem. Nej då efterfest så klart hos oss. De sista gästerna vinkade vi av klockan fem på morgonen när solen gått upp och fåglarna kvittrade för fullt. Behöver väl inte påpeka att vi var ganska trötta igår. Och idag med faktiskt. Men men jävligt kul hade vi så då får det väl vara värt att bli lite extra rynkig på kuppen ;P

Tack Håkan och Pernilla för ett oförglömligt bröllop ♥

Tiden rusar fram

Oj, oj, oj vad tiden rusar iväg när det är fullt upp. Redan fredag igen och idag blev det lite sovmorgon för mig och Tilde. Eller sovmorgon, jag var uppe ändå som vanligt. Måste packa iordning barnens saker för de ska med mormor och morfar till Åsen ihelgen. Tilde blir hämtad från dagis och Linn här hemma innan jag och Daniel kommer hem från jobbet. Det är dags för sommarens första bröllop på lördag så därför behöver vi barnvakt. Jag jobbar ett lite senare pass idag 11,30-17,00 så de hinner åka före det. Tråkigt att säga hejdå direkt på morgonen men det är inget att göra åt. Innan jag börjar jobbet ska jag på inskrivningsmöte hos abf. Har varit tvungen att boka om detta möte säkert fem gånger eftersom jag jobbar hela tiden men nu så ska det bli gjort. Skönt att få det överstökat. Största bekymret idag blir hur jag ska luncha. Jag vet inte hur lång tid mötet tar och jag behöver äta något innan jag börjar jobba vid halv tolv. Kanske får det bli någon macka och yoghurt i bilen =S

Annars känner vi oss redo nu för bröllop. Igår var vi in till Örebro och ekiperade min käre make. Det blev nya skor, byxor, skjorta, slips och en väst. Fick allt detta under tvåtusen kronor. Inte dåligt må jag säga. Vi hade lite tur för skorna var det halva priset på och så var det en del erbjudanden nu inför student och examen. Så det var bra!! För min del tror jag att det blir VILA klänningen jag skickade efter i våras. Sara ska hjälpa mig med håret också så jag blir lite extra tjusig. Det ska bli så roligt tycker jag. Både själva grejen att få gå på bröllop och att få göra sig lite extra fin. Hoppas bara att vädergudarna är på gott humör så vi får ett vackert väder också.

Italienskt

Igår var det dags för temamiddag igen. Denna gång var det min och Saras tur och vi valde en italiensk meny. Det blev riktigt lyckat och maten smakade mycket bra.

Detta bjöd vi på


Förrätt: Sallad på italienskt vis med parmaskinka, sparris, tomat, mozarella och medelhavssallad.




Till huvudrätt var vi ambitiösa och gjorde egen pasta. Något jag inte provat på förut och det smakade mycket bra. Till den färska pastan fixade vi iordning en räk och currysås och egna vitlöksbröd. Mycket mycket gott var det. Även av barnen blev rätten godkänd faktiskt.


Till sist desserten: Tiramisu med choklad och hallontopping. Den blev också en positiv överraskning. Sen så drack vi såklart italiensk vin till och så klämde vi en flaska iskall Martini.

Det blev alltså en mycket lyckad kväll och jag var mycket mätt och belåten när jag på nattkröken knoppade in =)

8 - Favoritsaker

Jaha, favoritsaker. Hmm. Detta ämne måste jag nog dela in i lite olika kategorier. Det finns ju favoritsaker som är säsongsbundna och så saker som funkar oavsett årstid.

Jag börjar med de som är säsongsbetonade:
Bästa sommarprylen får bli kylväskan. Ett måste för en lyckad dag på stranden. Speciellt för mig som har en förkärlek till det som går stoppa i maggen. Och för att inte tala om all dryck som behöver kylas. uj uj uj ;)

På hösten är det tokbra med gummistövlar. Kanon att ha i svampskogen och för min del även praktiskt på jobbet :)

Bästa vinterprylen måste nog få bli slalomskidor. Slalom är den absolut roligaste aktiviteten under vinterhalvåret. Synd bara att vi behöver åka en bit nuförtiden för att åka slalom så det blir inte ofta direkt.

Vårens bästa måste bli solglajjor. Alltid roligt att köpa nya inför varje vår. Vanligtvis behövligt också eftersom jag varje år antigen sätter mig på ett par eller dyker i vattnet med brillorna på huvudet. Vissa år har jag klarat av båda bedrifterna :P

Den pryl jag gillar bäst som inte har med årstiden att göra har jag lovordat vid ett flertal tillfällen redan. Den inspelningsbara boxen såklart. Perfekt för mig som tränar vissa kvällar och som inte alltid får titta på det jag vill för resten av familjen. Då är det bara att spela in och sedan kika på Desperate eller vad det nu kan vara när jag får eller har tid.

Ytligt, jag vet. Men jag har inte sagt att jag är speciellt djupsinnig av mig. För det är jag inte......överhuvudtaget ;-P

Njuter

Åhhh, vilket underbart väder! Klockan är bara åtta på morgonen men det är redan nästan tjugo grader ute. Idag blir det lite shopping på Ica Maxi och sedan ligga ute och bara vara i solen. Tilde kommer hem idag också. Ska bli skönt att få hem lillskruttan nu. Det känns att hon varit borta länge. Men jag tror att det är bra att få längta lite också. Få känna att man saknar varandra, både barn och vuxen. Och det har vi gjort nu =) I em när Daniel kommer hem ska vi nog åka iväg och inhandla lite plantor. Vi ska även köpa olja så vi kan olja in golv och möbler. Shit, va skönt att det är låång helg. Who hoo!!

Gårdagen blev också en härlig dag. Inte lika fint väder men sådär lugn och skön. Jag pysslade lite hemma och Linn hade kompisar här. Jag tvättade lite, klippte gräset och tog en cykeltur till Coop och handlade lite mat för dagen. Framåt kvällen satt jag ute och läste och drack ett glas rosé. Ingen stress. Inte ofta man har sådana dagar men ack så sköna de är.

Nu ska jag fortsätta att njuta av den här underbara dagen. Vi börjar med en rejäl frukost ♥


Lååång helg!!

Fast det bara är onsdag så tar vi helgen idag. Den sköna kombon kristiflygare/nationaldagen är på ingång. Ledigt torsdag till måndag. Göttigt värre!! Har precis klarat av veckostädningen och sitter nu och laddar för ett zumbapass.

Tilde har tragit på nya äventyr upp till Åsen ett par dagar. Hon är där med mamma, pappa, Johanna och småkusinerna. Så imorgon när Daniel är och fiskar med sitt jobb har jag och Linn en dag för oss själva. Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Daniel har bilen så vi får väl hålla oss någolunda på hemmaplan. Hoppas det blir fint väder så vi kan ligga ute och götta oss i solen =)

Annars har jag tänkt att passa på att få lite gjort här hemma under ledigheten. Köpa lite sommarblommor, pyssla lite ute och så de där fönstren som aldrig blir putsade. Vi får väl se hur mycket som blir gjort....Beror som sagt på vädret ;) Har faktiskt inget särskilt inplanerat under helgen. Lite italiensk matlagning på söndag men det berättar jag om senare. Vi skulle också ha varit iväg på simtävling med Linn imorgon men hon den stackaren fick en sten kastad rakt i pannan häromdagen så hon är ihoptejpad och omplåstrad. Inget bad i badhus för henne på iaf två veckor. Stackars liten. Det ser ut som hon har gått en rejäl boxningsrond och fått däng.

Näpp, måste iväg!

RSS 2.0