GLAD PÅSK

Äntligen påskledigt!!!
Nu är alla tentor avklarade för denna delkurs, så skönt =) Dagens var jobbig eftersom vi höll på hela dagen, från kvart över åtta på morgonen till fyra på em. Var helt slut när vi var klara men det jobbigaste var inte själva tentan utan all väntan mellan de olika delarna av den. Inte tyckte jag den gav mig något nytt heller så dagen känns rätt bortkastad tyvärr. Men nu är den gjord och nu ser jag verkligen fram emot en härlig helg uppe i Åsen.

I  morgon blir det packa, städa och handla. Sen när Linn slutar skolan drar vi in till Karlstad för att kika på utemöbler på Sommarlagret och sen raka vägen in i de värmländska skogarna. Ska bli så skönt att fisa runt hela helgen i mysisar, utan smink och äta massa god mat o dricka vin. Mmmmm.....längtar!

Det kommer nog bli en toppenhelg för kidsen också. Tilde kommer ju ha Wilma med sig och mina kussar som är runt samma ålder som Linn kommer vara där också så henne ser man väl inte röken av, de brukar ha superkul.

GLAD PÅSK!!!!

Ont och trött...

Min kropp smärtar efter pumppass två dagar i rad och i kväll ska jag späda på med ett spinningpass....får se om jag kommer upp ur sängen i morgon. Fast jag skulle gärna ligga kvar i morgon, har ännu en tenta som jag inte alls är säker på. Denna gång är det iaf ingen räkning men det är så flummigt (i vanlig ordning) så jag vet inte riktigt vad jag ska läsa på. Men men, jag ska ta och göra ett ryck snart så har jag ändå gjort vad jag kan för att fixa den! Lite svårt att komma igång bara....så mycket annat som är mycket roligare....

Vi ställde om klockan i lör natt till sommartid och det känns faktiskt att en timme gått förlorad, känner mig supertrött. Det konstiga är att jag är fortfarande trött på kvällarna trots att det är ljusare och jag borde ha svårare att somna. Inte jag inte! Men nu är vi ett steg närmare sommaren =) Härligt!!!!!




Påskplaner

Så där, ännu en helg avverkad i rekordfart. Lördagen gick superfort med  Tildes barnkalas. Både jag och Daniel var helt färdiga efter det två timmar långa partajet. Ljudnivån var inte utav denna värld kan jag säga tillochmed Tilde och Wilma som annars är ganska bra själva på att stimma igång var smått chockade. Men de verkade ha kul iaf och det var ju huvudsaken. Fina presenter fick hon också och var supernöjd efteråt.

I dag har Pär varit här och hjälpt Daniel med elen i källaren och då passade Cathrine och barnen på att följa med hit vilket var tevligt. Vi planerade lite inför påsk som ska firas uppe i Åsen. Det ska bli riktigt härligt, har inte varit där sedan älgjakten i höstas. Vi och fam Linder åker upp på skärtorsdagen och mamma o pappa kommer efter på fredag. Så nu hoppas vi på bra väder så vi kan vara ute lite, kanske ta en äggtoddy på altan i solskenet ;) Annars får det väl bli en framför braskaminen inne, går lika bra det!

Nu sitter jag och laddar inför ett 80 min långt träningspass, kondition/pump. Ska bli skönt att röra lite på döfläsket...så jag kan ta den där äggtoddyn med gott samvete till påsk ;)

Just ja tenten gick helt ok, verkar ha klarat ett godkänt iaf så nu laddar jag inför didaktiktentan på onsdag....Pust!

våffeldagen

Jaha då var den tentan avklarad, och den var faktiskt ganska läskig o svår. Fast med en gnutta flyt så har jag nog klarat ett G iaf. Det är nästan lika jobbigt efteråt och vänta på resultatet man liksom funderar hela tiden på hur det gick och vad som var de rätta svaren....psykisk terror kallas det.

Idag är det våffeldagen och självklart blir det våfflor i stora lass till middag. Det är kidsen som i princip har krävt att få  det och ok jag får väl ställa upp på det även om jag tycker att våfflor är en efterrätt. Ska kanske lyxa till med en tvårätters till mig och värma på en burk grönsakssoppa. Det är bara jag som äter soppa i fam, iaf när det vankas våfflor.

Måste nog lägga mig och vila en liten stund också. Jag blev ju helt utmattad av den där förbaskade tentan och känner att huvudvärken börjar komma krypande....mmmm så får det bli!

Tentaångest

Usch jag har en otäck liten mattetenta i morgon som jag MÅSTE klara. Herregud vad jag är trött på att räkna nu och det är så tröttsamt att vissa saker fastnar verkligen inte. Jag kan räkna vissa sorts tal hundra gånger och varje gång tänka fel fast jag har femtio procents chans att komma ihåg rätt. Varför kan inte min tröga lilla hjärna hålla fast vid en del saker, det bara susar igenom huvudet och ut direkt igen..mystiskt...

Jag har iaf förberett mig så mycket jag kan nu och får hoppas på det bästa, men jag kommer vara kräknervös i morgon. Bara jag inte får totalt hjärnsläpp och glömmer bort allt....Hjälp!!!!!

Ska åka iväg och köra ett pump/spinningpass i em för att skingra min ångest något..hoppas bara jag inte svettas ut det lilla som ändå har fastnat i min lilla myrhjärna...

Tildes födelsedag!

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Jo det är ingen vanlig dag för det är Tildes födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!

Lilla skruttan har blivit stor..nästan lite vemodigt...
Hon har pratat och frågat säkert i ett halvår om hur länge det är kvar till hon fyller år och nu äntligen blir hon fem bast. Vi fick ställa klockan på kvart över fem i morse för att hinna med frukost på sängen, för det bara måste man ha när man fyller år. En rullemacka, en kaka och ett glas mjölk blev det men hon var inte så intresserad av det ätbara. Mer intressant var paketet hon fick med en klänning och ett par leggings i. Så klart tog hon på sig de nya kläderna direkt och struttade iväg till dagis med lätta steg trots den tidiga timmen.

Till middag i dag har Tilde bestämt att det blir Mc Donalds och sedan kommer farmor, farfar, Micke o Sara för att fira henne. Då blir det bullar, kakor och glassbåt...De blir smarrigt de!


Födelsedagsbarnet med en annan av sina favoritmaträtter ;)

vårshopping

I dag har jag varit och shoppat lite med Cathrine. Det blev några presenter till lillskruttan och till mig en jeansjacka och en vårig topp. Det fanns så mycket snyggt så jag hade kunnat handla hur mycket som helst men man måste ju hejda sig. Plånboken är inte så fet när det enda pengarna jag får nuförtiden kommer från csn. Jeansjackan köpte jag på Lindex och den är jag riktigt nöjd med. Som tur var fick jag trettioprocent rabatt också så den var ju som hittad!



Tror jag kommer använda den mycket nu i vår!

I morgon blir det en till shoppingtur och denna gång blir det in till Örebro och kika på kakel o klinkers till källaren. Det börjar torka upp där nere nu så jag ser en liten ljusning och börjar tro att det kanske kan bli färdigt såsmåningom... Nu ska jag fortsätta njuta av lördagen och ta mig ett glas rött =)


Tilde vill flytta

Så där nu är ordningen återställd och Tilde har jag bäddat ner i sängen. Hon var också sliten stackarn. Hade packat dagisväskan med shorts, T-shirt och två pyamaser. Tog på sig jacka och stövlar:
Tilde: Nu drar jag härifrån!
Jag: Men var ska du då?
Tilde: Flytta!
Jag: Jaha men vem ska vi ge alla födelsedagspresenter då? (ja vet inte så pedagogiskt)
Tilde: Jag flyttar nog hem när jag fyller år..
Jag: Ok, men jag blir ju jätte ledsen om du ska flytta, va sorgligt!
Tilde: lång tystnad....Wuaaaaaa, mamma!!!

Sen blev det lite kramar och trösta en stund och jag frågade om hon kanske var lite trött och jo det var hon så det blev hopp i säng och läsa bok. När vi borstade tänderna frågade jag varför hon vill flytta och hennes kommentar var: Det går ju inte att bo i det här huset, man får ju inte göra nånting! Kan bero på att hon varit som en duracellkanin hela em och kvällen och både jag och Linn har tröttnat på henne ett antal gånger. Tillslut tröttnade Tilde på oss istället.....Lilla godingen som blir stor tjej på måndag. Fem år!! Herregud vad fort tiden går, jag har verkligen inga småbarn längre....lite vemodigt är det allt, men skönt också.

Kalas och magsjukor

Jag känner mig lite seg idag. Är lite orolig att det är en liten förkylning som börjar krypa på men jag ska försöka mota bort den med lite mys i soffan ikväll. Det går tydligen värsta magsjukeepedemin i Linns skola och idag var det bara nio stycken i hennes klass som var i skolan...alltså nio av trettiofyra elever!!! Härom dagen var det ett stackars barn som kaskadkräktes rakt ut på golvet på fritids. Fy alltså, det kan inte vara roligt att jobba där nu och juperjobbigt för alla sjuka barn också.

Men men ännu en helg närmar sig och denna verkar bli ganska lugn. Tilde fyller år på måndag så vi ska förbereda lite för det. Handla lite kalasjox och baka till alla kalas. Det verkar som det blir tre olika partaj för henne. Först den dagen hon fyller, då kommer farmor, farfar och Micke o Sara. Sen på fredag kommer resten av "de vuxna" och på lördag blir det final med barnkalas. Hon har bjudit tio gäster och hittils är det bara en som meddelat att han inte kan komma så det blir garanterat fullt ös! Nästa helg kan vi inte kalla lugn iaf :P

Oj oj nu måste jag fixa lite här. Tilde har visst packat en väska och ska flytta hemifrån....hmm.hur ska jag lösade det här då? Återkommer....

Schlagerafton

I kväll är det final i Melodifestivalen. Det ska vi såklart titta på och i år blir det hos Pär o Cathrine med kidsen. Vi ska också kvällen till ära äta svenska kräftor vilket ska bli super gott. Jag älskar kräftor och är barnsligt förtjust i melodifestivalen så det är bäddat för en riktigt bra kväll =)

Jag har faktiskt inte någon speciell favorit av låtarna i år men några av bidragen är helt okej. Jag gillar Anna Bergendahls fina ballad, fast jag inte är något fan av ballader så har den fastnat lite. Sen gillar jag Erik Saade som är lite"skämmig" att tycka om, men som kommer bli en riktig partyplåga. Barnen gillar Erik skarpt också, men det är verkligen en pinsam låttitel...Manboy...vad är det liksom? Tildes favoriter är "jag vill om du vågar" med Pernilla Wahlgren och Olas låt.  Annars har nog både jag, Linn och Tilde en riktig favorit som tyvärr inte ens är med i finalen och det är Elin Lantos låt "Doctor Doctor". Fattar inte att det inte gick bättre för den...men men vi får heja på de som kom med!

Har varit i väg och sålt saker på loppis i dag och det gick väl sådär den här gången. Sålde för knappt femhundra men som Daniel sa jag förlora ju inget på det, blev bara lite bättre plats för mer prylar hemma ;)

Bokrea

Just nu håller bokrean på för fullt och jag har så klart inhandlat en del. Jag älskar att läsa böcker och det är nästan lika roligt att köpa dom som att läsa. När vår källare så småningom blir färdig är det tänkt att ett litet rum därnere ska bli mitt läsrum med bokhyllor som täcker väggarna. Nu ligger alla mina böcker nerpackade i kartonger och jag längtar efter att få packa upp dom och sedan fylla på med alla nya böcker jag hunnit köpa.....Hmmm jag låter som värsta bokfetichisten....det kanske jag är också. Anyway, än så länge har dessa böcker inhandlats på årets bokrea:



Jag vet, rätt ytliga böcker men jag tycker det är skönt att läsa lite lättare böcker nu när jag pluggar. Jag behöver slappna av lite ibland och det gör jag bäst med en rolig bok.

Det blev även ett par böcker till barnen:



Det verkar som Linn har ärvt mitt bokintresse och det är skoj. Hon slukar böker på löpande band så det är bra att passa på att köpa på sig lite böcker när det är rea. Böcker är ju annars ganska dyra. Tilde gillar också att "läsa", hon memorerar böckerna och läser för mig. Lite roligt men det kan bli lite tjatigt när hon "läst" samma bok typ trettio gånger...

I morgon är det fredag och jag o Tilde ska vara lediga och åka till badhuset. Det ska bli kul och jag hoppas hon kan slappna av lite mer i sitt ben i vattnet. Hon går bättre och bättre men det är fortfarande väldigt stelt. Skönt att vara lite ledig också =)

tjejklassikern

Sitter i soffan och slappar efter ett härligt träningspass. I dag körde jag crosstraining, ett 80 min pass med hälften pump hälften spinning. Jag gillar det passet för man får verkligen ut mycket av det och man känner sig helt slut efteråt, vilket jag tycker är meningen med att träna. Det ska ju kännas att man gjort något!

Jag måste börja öka på min träning nu för det är faktiskt bara tre månader till första loppet i tjejklassikern. Jag och Cathrine ska börja med Vätternrundan tjejvarianten alltså och den är i mitten av juni. Jag är inte speciellt orolig för cyklingen, den kommer nog bli lättast.

Sen kommer Vansbrosimmet i juli som nog blir en lite större utmaning. Jag tycker det känns lite läskigt att simma ute i djupt och strömt vatten. Fast 1 km ska jag nog fixa utan att behöva träna ihjäl mig. Mycket beror nog på vädret för om det är kallt och regnigt är det nog inte så trevligt.

Jaha och sen har vi då löpningen i september, Lidingöloppet. En mil ska vi springa....kan bli riktigt jobbigt. Har hört att loppet är mycket kuperad och ganska tungt. Så det får bli att löpa mycket i sommar...o kanske skippa ett par öl när vi har grillfest eller kräftskiva...

Sist men absolut inte minst ska vi åka tjejvasan. Herregud, jag vet inte hur det ska gå. I år är första vintern sedan mellanstadiet som jag åkt längdskidor och som längst hittills har jag åkt ca sju km. Hmmm...det är ju bara att lägga till 2,3 mil så är jag där...Nä, men det blir nog inga problem...Eller kanske :P

Det ska iallafall bli riktigt skoj att genomföra tjejklassikern och jag kommer känna mig väldigt nöjd när det är klart!

Helgsumering

Lite sliten i dag efter en trevlig trettioårsfest i går kväll. Visserligen blev det inte så farligt sent inatt, vi var hemma redan vid halv ett, men man blir trött ändå. Är ju inte direkt någon ungdom längre ;)

Annars blev helgen riktigt bra, med shoppingtur til Örebro igår. Linn och Daniel hade ingen lust att hänga med men jag lockade med mig Madde istället och det var riktigt trevligt. Jag hittade en klänning och en kjol på Indiska, lite smink på H&M, en tröja (som jag hade på festen igår) på Gina Tricot och så köpte jag födelsedagspresent till Johanna på Dimoda. Det är en inredningsbutik i Marieberg som har supermycket fint, man blir helt sjuk av villhakänslor när man går där inne. Jag har handlat presenter där förut till Sara bland annat och hon verkade nöjd så jag hoppas det jag köpte till syrran också går hem.

Nu i kväll kom Tilde hem från Åsen och hon verkade också mycket nöjd med sin helg. Hon var ganska sliten hon med och hoppade i säng rätt fort. I morgon ska hon äntligen få ta bort sitt gips så då ska vi fira ordentligt! Hon är ganska nervös över att ta bort det, är rädd för att det ska göra ont och oroar sig tillochmed för att benet ska trilla av. Men jag tror att hon kommer märka snabbt att det är skönt att kunna röra sig ordentligt igen, och hon behöver verkligen ta ett ordentligt bad. Hon luktar inte smultron direkt, speciellt inte hennes ben! Blä!

Nu ska jag och nattugglan Linn slöa lite framför TV:n och invänta att Daniel ska komma hem från innebandyn. Ladda upp batterierna för en ny vecka =)

Vackert väder!

I dag är det helt underbart väder ute. Solen skiner från en klarblå himmel, temperaturen ligger på ett par minusgrader och det är helt vindstilla.



Jag passade på att ta en tur på skidorna i förmiddags när Linn var i skolan. Tilde åkte till Åsen med mormor och morfar igår och ska vara där hela helgen. Det gick super bra att åka skodor i dag. Spåren är helt perfekta och jag hade klätt mig precis lagomt varmt. Kände inte under tiden jag åkte att jag blev trött, inte förren jag stannade kände jag att benen var helt skakiga. Så skönt att vara ute och motionera!

Det är fredag i dag igen och jag ser fram emot en hälig helg. I dag ska vi städa lite och jag ska börja plocka ihop saker jag ska sälja på loppis nästa helg. Ska bli skönt att bli av med lite skräp igen, eller jag tycker det är skräp men inte andra förhoppningsvis. Förra gången sålde jag för ca 700 kr så vi får se om det blir mer eller kanske mindre denna gång.

I morgon har jag tänkt att ta med Daniel och Linn till Örebro för en shoppingtur, det var ett tag sen nu. Hoppas att jag ska hitta något till i morgon kväll för då ska vi på trettioårs fest. Det ska bli skoj att få komma på fest och träffa lite folk=) Linn ska spendera lördagskvällen med Micke och Sara vilket hon är mycket nöjd över, och det kan jag förstå!

Ps: Tog ett par utebilder på Tilde härom dagen. Kolla va mycket snö!




jag vill klippa gräset..

I dag kom jag på mig själv att sitta och längta efter att klippa gräsmattan....lite sjukt eftersom vår gräsklippare är helt värdelös och det tar flera timmar att klippa hos oss. Det är ganska mycket att klippa plus att klipparen brukar stanna så fort det är ett litet gupp i gräsmattan. Det blir ganska många stopp eftersom guppen är rätt många (efter vedkörning över gården med div åkdon).

Så det känns verkligen som att våren måste komma snart när jag tillochmed längtar efter att svettas med stickande gräs innanför kläderna och två miljarder knott som bygger bo i hårbotten...

Men tänk ändå va gött efteråt när det luktar nyklippt gräs och man kan slänga ner sig i utemöblerna och ta en bärsa! Åhhhhh, vad jag längtar till våren nu!!

Dessutom byggde vi ny altan förra året så den ska göras klart och vi ska införskaffa nya utemöbler =). Det ska bli riktigt nice att få en ny eller två nya uteplatser blir det eftersom altanen är i två våningar. Tjoho va häligt det kommer bli när det blir färdigt, och så får vi hoppas på en riktig kanonsommar med mycket sol. Det börjar verkligen bli på tiden efter två riktiga regn o rusk somrar på rad.

Oj oj oj jag känner hur jag skenar iväg här och behöver komma tillbaks till verkligheten.....

Såja, jag tittade ut och ja då all snö är kvar och det dinglar ner mer och mer och mer.....



RSS 2.0