Vid regnbågens slut

Lördag morgon och som så många andra lördagsmornar är jag vaken sjukt tidigt. Jag vaknar till av att någon går på toa och sen är det kört. Jag kan verkligen inte somna om. Jag ligger och funderar på vad nästa projekt ska bli här hemma .

Linn har ju äntligen fått sitt nya rum. (Blev superfint o coolt). Tilde har övertagit Linns gamla rum som vi piffat upp med lite nya möbler. Båda blev mycket nöjda =) Så nu ska vi bestämma oss för vilken furubomb vi ska sätta tänderna i härnäst.

Vårat sovrum är verkligen fruktansvärt. Nästan så det är jobbigt att sova där.....hmmm, kanske därför jag vaknar så tidigt? Men så har vi badrummet och lilla toaletten uppe. I badrummet har vi nog bara tänkt att snygga till möblerna. Typ måla vita. För tänk, de är i furu. Så överraskande. Lilla toan är inte heller ett världsprojekt. Pärlspont (stavas det så?) på väggar, klinkers på golvet, ett nytt handfat och en spegel. Klart! Annat vi skulle kunna göra är: Slipa o lacka trägolven plus trapporna, byta eller måla de innerdörrar vi inte bytt ännu (typ 6 stycken), fräscha till tvättstugan, byta ut delar i köket typ ful bänkskiva och sprucken spishäll och ja, jag kan fortsätta i all evighet. Ska bara råna banken innan jag sätter igång. Eller hitta den där skatten vid regnbågens slut. Kan väl inte va så svårt? Får ta och ordna en liten skattjakt. Kanske kan bli tema för Tildes födelsedagskalas här i mars. Barn gillar ju att leta efter saker.....

Nä, nu får jag nog komma tillbaks till verkligheten. Ska väcka Daniel. Måste höra om vi har färg hemma till badrummet ;)

Dirty Dancing

Den 21 april blir det skojsigt värre.
Då ska jag och bästaste vännen Cathrine till Stockholm och gå på musikalen "Dirty Dancing".
Verkligen något att se fram emot!!!
Det måste vara den filmen jag sett allra flest gånger under min uppväxt....helt underbar!!


I fas igen

Nu har vi varit hemma i en vecka och äntligen har jag lyckats komma in i rätt dygnsrytm. Det var riktigt jobbigt den här gången. Har vaknat sjukt tidigt på mornarna, typ fyra och sen varit helt slut på kvällen. Har inte klarat av att hålla ögonen öppna efter klockan åtta. Sketa jobbigt. Men nu så börjar det ordna upp sig.

Måndag idag och ny härlig vecka. Jag har snart gått runt en vecka på nya schemat på jobbet och jag tycker det verkar bli bra. Är ute väldigt mycket och det är väl iofs inte helt ultimat så här i istiden men är man rätt klädd så funkar det allt. Idag körde jag igång med träningen också. Äntligen! Har varit förkyld sen vi kom hem så det dröjde lite. Det var riktigt skönt att få röra på fläsket lite igen.

Vi har även fått en liten fotbollsspelare i familjen. Tilde var på sin första träning idag. Supertaggad är hon och laddar för fullt för första matchen på söndag. Gullungen! Så nu ska vi inhandla shorts och fotbollsstrumpor för matchen och lagfoto *ler*. Hoppas bara hon inte har ärvt min bolltalang....Den är typ obefintlig ;P

Nu ska jag kolla lite på guldbaggegalan på tv. Hej hopp!!

Ao Nang 2012

Så, då var man hemma igen. Har spenderat två underbara veckor i Ao Nang. Vi har haft det så bra! Ao Nang hade allt som vi önskade för vår semester.

De flesta dagar har spenderats vid poolen där barnen trivdes allra bäst. Men vi tog oss ut på två dagsturer med speedboat. En dag besökte vi fyra olika öar med vackra stränder och fint snorkelvatten och en annan dag var vi på Phi phi islands. Då fick vi också se mycket vackra platser men även en del överexploaterade ställen. Tex där filmen The Beach spelades in. Det kryllade av människor och båtar på den lilla strandsnutten så själva upplevelsen uteblev. Annars var det ett fantastiskt vatten att snorkla i runt det området.

En em fick vi skjuts av en thailändsk fam vi blev lite tjenis med in till Krabi stad. Där blev det först en rejäl strapats uppför ett berg för att titta på utsikten från ett tempel. Drygt 1200 steg kämpade vi uppåt. Vi var fyra som orkade upp till toppen. Jag, Daniel, Pär och Alwa. Fast Alwa fuskade, hon fick sitta på Pärs axlar nästan hela vägen. Det var sjukt jobbigt men värt besväret när vi kom upp. Supervacker utsikt. Efter det blev det shopping på darriga ben. Först i ett köpcenter och sedan på en myllrig marknad. Där höll vi på att få hjärtstillestånd när Alwa pep iväg på egen hand. Av en ren händelse stötte Pär på henne då hon i godan ro spankulerade runt. Herregud, vi hade kunnat blivit av med en unge!! Men det gick ju bra ändå tack gode gud.

Annars som sagt har dagarna bestått av poolbad, massage, glass, changöl och god mat. Vädret är det enda som inte varit helt klockrent. Ett par dagar har det kommit lite regnskurar och vissa dagar har det varit lite väl mycket moln. Men så här i efterhand så var det nog bra. Det blir ju även jobbigt när det är stekhett hela tiden. Då är det bara under parasollet som gäller. Nu gick det att sitta nere på stranden och mumsa grillad majskolv vid fem på em utan att brinna upp.

Men nu är vi alltså hemma igen och dags att ta tag i vardagen. Har varit ledig en dag extra för att hinna tvätta undan och sova ikapp lite. Det känns bra kan jag säga. Här kommer lite bilder. Kommer fler längre fram =)


RSS 2.0