Den här...


blev det.
Den satt helt ok faktiskt. De andra två...ja den ena såg ut som en gymnastikdräkt på och den andra som ett nattlinne från 1950-talet. Tänk vad det kan vara skillnad på bild och verklighet. Men nu har jag iaf hittat en klänning till ett av bröllopen, en av tre =) Gött!

Idag har jag jobbat i en femma och imorgon blir det i en sexa. Det rullar på som man säger. Skönt!
Och ikväll blir det middag i Karlsdal. Pappa fyllde år i tisdags så det är honom vi ska fira. Lyx att få middag så här mitt i veckan =)

Komatillstånd

Jag klagade ju häromdagen på att jag inte hann göra något vettigt. Jag var så stressad över att helgerna gick för fort och tiden inte räckte till på långa vägar. Natten till måndagen kräktes Tilde och jag har fått stanna hemma och vabba igår och idag. Toppen, vad jag har hunnit mycket viktiga saker nu.....eller? Nä, jag har varit i typ koma. Man skulle kunna tro att det är jag som har varit sjuk. Jag passade istället på att titta på en tvserie jag spelat in. Jag brände av tre entimmesavsavsnitt igår medans Tilde låg uppe i sitt rum och kollade alla nya filmer hon fått i present. Det enda som man kan kalla vettigt var springturen jag kom ut på under eftermiddagen. Och det var tack vare Cathrine, hade inte hon hört av sig hade jag forsatt sitta inne och ruva tills det var dags att gå och lägga sig. Herregud, vad är det med mig! Idag är det inte några större fel på Tilde men vi är ändå hemma så hon får vila upp sig ordentligt. Undra vad jag ska hinna med.....Jag börjar med att titta på slutet av Downtown Abbey (serien jag spelat in) Underbart engelskt kostymdrama. Den har dock gått på lördagkvällar halv tio på svt så jag har inte haft möjlighet att kika på den då. Tack än en gång för inspelningsbara boxar!

Sen kanske vi åker och handlar lite mat......om jag orkar ;)

Bröllopsfeber

Isommar ska jag och Daniel gå på tre stycken bröllop. Lika många som jag varit på under hela min livstid. Det ska bli jättekul men jag har ett litet, litet i-lands problem. Jag måste ju hitta olika outfits att ha på mig.....

Var inne på nelly.com och klickade hem ett par klänningar nu på morgonkvisten. Har inte tänkt att köpa alla tre (tror jag) men ska iaf prova dom och se om någon kan passa min tunnformade barm. Dessa tre blev det:







Fina va?
Tvivlar dock på att de kommer sitta lika snyggt på mig.....men a vi får väl se.

Tidsbrist

Inatt gick vi över till sommartid igen. En timme framåt, alltså en timmes kortare helg...vilket märktes. Vi får verkligen INGENTING gjort här hemma. Jag hinner inte ens städa ordentligt. Blir så uppstressad så jag är nästan tjutfärdig. Det är skjuts till simträningar, dansen och sjuttioelva kalas. Ute byts det årstider hejvilt så jag vet inte om jag ska börja tvätta vinterkläder och rota fram vårkläderna eller försöka lappa ihop vinterkostymerna så de håller ett par veckor till. Jag skulle behöva putsa fönster och göra en ordentlig vårstädning. Ute ser det värre ut än på tippen. När snön började försvinna tittade det upp både det ena och det andra. Konstiga saker, typ pantflaskor, en sprängd pepparkaksburk (från en snöslungas framfart) och trasiga leksaker som inte hann in innan vintern slog till. Nu har dessutom snön börjat vräka ner igen så den gömmer väl även barnens nya vårleksaker också. Inget av våra barn har någon ordning på sina saker så jag antar att allt ligger ute huller om buller, kanske även mitt på vägen. Gen efter sin far det där ;)

Ja, och mitt i allt det här stressande vill man ju njuta av att vara ledig också. Träffa vänner och hitta på lite skojiga saker. För att det ska bli någon som helst harmoni av detta måste helgen förlängas till det dubbla minst! Och det kommer ju aldrig hända. Nä, nu skiter jag i det här och går ner och lägger mig i soffan och laddar för nästa helg. Jäklar vad vi ska få mycket gjort då!

Grattis Tilde




Har precis nattat en mycket nöjd sexåring. Hon ligger i sin säng och tittar på en ny film på sin nya tv. Hennes dag verkar verkligen vara till belåtenhet. Först sovmorgon med frukost på sängen. Sedan firande på dagis dit hon hade med sig en favoritbok som fröken läste upp för alla barnen. Vid tvåtiden kom mormor och hämtade och de åkte ner till stan för att handla presenter. Det blev två par skor, en topp och ett par byxor. (Inget bortkämd alls!) Sen hem och fortsatte födelsedagen med en hög gäster, mer fina presenter och nygräddade våfflor. Och nu alltså, lite sliten tror jag, isäng och tittar på film. Skulle inte bli förvånad om hon redan sussar sött :)

Själv har jag tagit en dusch och sitter och varvar ner i soffan. Imorgon har vi sovmorgon igen. Den kommer vara välbehövlig och riktigt skön!

Bilden ovan är från midsommar förra året. Tilde har hela ansiktet fullt av knottbett men är lika söt ändå ♥


Tjejfest

Igår var det klackarna i taket med tjejfest hos bästaste Madde. Idag mestadels ryggläge. Vi hade en jätterolig kväll trots att det blev lite manfall (kvinnofall). Hur kvällen blir beror ju på i vilket sällskap man tilbringar den med och sällskapet igår var det bästa! Vi avrundade på Harrys och där var jag inte igår kan jag säga. Eller jo, det var ju just det jag var !? Jag tror att det är typ två år sedan jag sist var på krogen och det var väl som vanligt. Ungefär samma människor som ragglade runt. Men vi hade kul, dansade och drack drinkar i en rasande takt. Vilket känns idag. Vaknade dessutom med en svullen och jätteond hals. Inte bra. Jag har varken tid eller råd att vara sjuk så jag käkar lite värktabletter och låtsas som ingenting.

Det är kanonväder ute och Daniel vill gå ut på en liten prommis. Det är ju sorgligt att sitta inne när solen skiner så jag får nog rycka upp mig lite och hänga med.

Till veckan blir det kalas. Tilde fyller 6 år på tisdag. Herregud, mina barn är snart vuxna. Va konstigt att jag fortfarande är en ungdom ;) Vi har köpt en TV till henne. Vi valde att satsa på en dyr istället för fler billigare presenter. Fast jag kan tycka att det är lite väl häftigt för en sexåring att få en egen tv med inbyggd dvd. Vad fick jag när jag fyllde 6 tro? Ingen tv iaf men jag var nöjd och glad ändå.

Några timmars "ledigt"

Idag råkade jag få fm ledigt och börjar inte jobba förrens halv ett. Gött! Men som vanligt när det blir en stund "över" behöver man ju fixa typ tusen saker. Just idag blir det att förbereda middagen (köttfärslimpa), tvätta, börja städa och skriva handlingslista. Inget stressigt alls :P

Bäst att jag sätter igång! Solen skiner iaf, gött dä!

Desperata

Tisdagskvällarna är räddade. Desperate Housewives börjar ikväll igen och efter det är det Cougar town. Bästa tvkvällen på hela veckan =)


Första

löprundan för i år avklarad. Det gick ganska bra förutom att jag fick direkt ont i mina tår. Måste köpa nya sringskor omgående om jag inte ska offra ett par stortånaglar till. Men så skönt det är att våren är på gång. Det är mycket ljusare nu på både morgonen och kvällen. Så himla gött! Inte mycket snö kvar heller så det är verkligen på väg åt rätt håll.

Ihelgen var vi i Grebbestad och hälsade på syster. Det vankades dop för Love och så firade vi Johanna som fyllde 30 bast förra veckan. Det blev en mycket trevlig helg men den gick så himla fort bara. Svisch så var vi hemma igen.

Iveckan är jag fullbokad med jobb. Gött de!
Nu..halv åtta hos mig.

Semeldagen

Idag blev vi överraskade av svärföräldrarna med semlor. Det är ju fettisdagen idag och då är det nästan obligatoriskt med en semla :)

Linn har redan huggit in på sin,

och vi andra väntar till vi smält middagen. De är ganska stora så man behöver nog vara rejält sugen om man ska få i sig hela :P

Måndag

Måndag, ny vecka och nya utmaningar. Idag har jag varit i en sexa och jobbat och ska tillbaka imorgon. Sedan ons, tor och fre blir det förskoleklass. Det känns bra att vara bokad hela veckan och bara på två olika ställen :)

Ingen träning idag utan jag ska försöka fixa lite här hemma och så blir det nog en tidig kojning. Sov inte så bra inatt och har en lite lätt huvudvärk idag så jag slår nog igen de blå tidigt ikväll. Inte för att jag är särskilt kvällspigg annars på vardagkvällar. Går och lägger mig senast tio och läser en stund. Halv elva snusar jag för fullt :P Typiskt för en sliten småbarnsmorsa ;) Ska iaf orka med att titta på familjen Annorlunda klockan åtta. Det får inte missas!

Nu, matlagning. Idag blir det ugnstekt lax, potatis och kall sås med stenbitsrom. Favvomat för både vuxna och barn i den här familjen. Trevlig kväll!!

Laddar

för fredagsmys. Kom hem från jobbet för en liten stund sedan och här hemma var det fullt ös. Daniel blev tvungen att jobba lite övertid så bästa lillebror Micke fick äran att plocka upp barnen idag. Sedan fick han komma och hämta mig på jobbet så under tiden var Pär här hemma och agerade supernanny den stunden. Tur det finns lite resurser;) Det huserade sex barn i huset under tiden Pär var här och det kan ju bli fullt upp. Han hade dock kört med fri lek och satt och surfade i godan ro när jag kom hem. Bra ibland med ett stort hus :)

Ikväll ska Linn på pyamasparty och sova över så vi blir en kort på fredagsmyset. Hoppas bara Daniel kommer hem så han hinner vara med, annars blir vi bara två.....På ett kilo räkor. Fast det skulle vi nog få i oss jag och Tilde för vi är bägge tokiga i skaldjur. Kan bli lite jobbigt att skala bara.



Och förkylningen då, hur blev det med den? Jo den har allt brutit ut men jag tror det är en ganska lindrig form. Ingen feber eller ont i halsen iaf. Skönt!

Lite sliten

Tror att det kan vara en liten förkylning på gång. Känner mig lite småhängig och tjock över snoken. Ska iväg och köra lite pump ikväll så då får vi väl se om det bryter ut eller inte. Hoppas inte, Jag vill vara frisk och få lite gjort ihelgen. Fixa i källaren....snart kan jag visa lite bilder =) och så behövs det en rejäl städning av hemmet.

Kanske jag bara är lite allmänt sliten och trött på den asalånga vintern. Men nu börjar det iaf bli lite ljusare ute. Klockan är över fem och det har ännu inte börjat skymma ute. Gött dä! Det är även skillnad på mornarna, nu har det oftast hunnit ljusna när man vaknar. Inte en dag för tidigt!

Den här veckan har jag jobbat på fyra olika ställen och imorgon avslutar jag min arbetsvecka på den förskolan jag jobbade på i måndags. Har varit lite rörigt men nästa vecka blir det fler dagar på samma ställe. Skönt. O imorgon är det helgen. Skönt det med =)

Tjejvasan

Kort sammanfattning av tjejvasan.
Vi tog oss från start till mål levande om än något sargade. Det kändes i kroppen kan jag lova. Eftersom vi var i startgrupp tio och det var ganska milt väder var det väldigt uppkört i spåren, på vissa ställen inget spår alls! Dessutom var det bakhalt så man fick kämpa på rätt bra. Men nu är det iaf gjort och jag o Cathrine kan nu stolt konstatera att vi klarat av Tjejklassikern! Fan, va vi är bra!!
Nu får skidorna vila till nästa vinter för jag känner mig ganska mättad på skidåkning för ett bra tag framöver. Nu får det bli lite vila och sedan köra igång med lite blandad träning framöver. Redan imorgon faktiskt. Då blir det Zumba =)
Har tyvärr inga bilder att visa från helgen, det får gå bra ändå.

RSS 2.0