Hoppas innan jul...

Tänkte jag skulle skriva lite om evighetsprojektet i vår källare. Vanligtvis är jag så jäkla arg på hela spektaklet, det är liksom snart ett år sedan vi upptäckte vattenskadan och det är inte klart än. Men vissa dagar är jag på liite bättre humör än andra och orkar tänka på skiten. Som idag. Kanske beror det på att snickaren var här igår och kollade det sista innan de inom en snar framtid (jag tror det när jag ser det) ska sätta igång på allvar. Han påstod att det skulle nog vara klart inom en månad....eh okej? Ska bli intressant att se!

Jag har varit så tjurig angående källaren så jag har hotat om att ställa in julen här hemma. O då har det gått långt. Jag är nämligen barnsligt förtjust i julen och älskar att förbereda och pyssla inför bästaste högtiden. Men när det är halvt kaos i stora delar av huset är det inte lika kul. Det känns liksom som det kvittar :( Fast om vi nu ska lita på hövdingen av hantverkarna så kommer det vara färdigt till december......Mmmmmm, jag undrar jag! Men hoppas, hoppas, hoppas! jag vill ha en riktig jul. En vanlig jul. En jul som alla andra jular ♥♥

Annars då? Jo, tvättar och fixar lite inför helgen. Det blir köttfärslimpa till middag. Gott! Filade det sista på exarbetet på bibblan tidigare idag så nu är det bara opponering kvar. Sååå skönt!!
Ikväll blir det lite Zumba. En rätt göttig dag tycker jag =)

Chilla

Solen skiner. Exarbetet är nästan helt färdigt. Jag passar på att chilla lite.

På lördag åker vi på Ålandskryssning med farmor Inez. Det ska bli skoj!  Handla lite taxfree och äta o dricka gott :)
Vi ska åka med samma båt som i somras:

Birka Paradise

Äh.....chillar vidare lite :P
Tjing!

Just nu

Lagar mat. Fläskfilé med klyftpotatis och starksås (pappas specialare). Har även ett glas rött och lite chilinötter bredvid mig. Gött!! Varvar ner efter min och Cathrines löprunda. Den var asjobbig men ändå skönt efteråt. Man känner sig så nöjd och får en skön känsla i kroppen när andningen blir normal igen.Tror att jag gillar att springa mer nu när det är kallt ute. Måste dock köpa mig en löparmössa. Det bidde lite kallt om öronen :P

Kvällen bjuder på slöing i soffan med chirre och lördagsgodis. Gött dä!!! Älskar såna lördagskvällar =)

Jag bare helgmyser

Jaha, en härlig fredag med inga speciella planer. Ska vara barnvakt i em åt Wilma o Alwa och det ska bli kul. Innan tänkte jag och Tilde baka lite chokladmuffins så vi har något att bjuda på när de kommer. Chokladmuffins är den absoluta fikafavoriten för de flesta barn jag känner. De brukar gå åt som smör i solsken ;)

Annars tror jag det får bli lite mer röj i gäst/data rummet ikväll. Kommer nog gå lite lättare om jag tar mig ett glas vin under tiden. Eller kanske en glögg. Vinterns första snö har kommit. Visserligen inte mycket, men än så länge ligger den kvar på marken som ett litet pudertäcke. Mysigt, tycker jag!

Men nu ska jag dricka upp mitt te och börja plocka undan lite....måste hinna med veckostädningen i resten av huset också. Annars känns det ju inte som en riktig helg =)

Kör lite städpepp med Winnerbäck. Me love!!


Hamstring

Jaha ja, lite ledig nu. Jag och min studiekamrat inbillar oss att vi nu är hyffsat färdiga med vårt arbete och har lämnat in det till vår handledare. På tisdag får vi domen. Tills dess....LEDIG!!

Idag har jag och Tilde varit ute med Cathrine, Wilma o Alwa och lekt i en lekpark. Det var soligt men lite kallt. Hade med oss lite värmande fika som tur var. Sedan blev jag o Tilde inbjudna på lunch innan vi åkte för att hämta Linn i skolan. När vi kom hem började jag med mission impossible. Städa och rensa ur vårt gäst/data rum. OMG va grejer. Kommer ta sin lilla tid kan jag lova. Det verkar som jag har en mycket utvecklad hamstergen i mig. Men nu jäklar ska jag kasta grejer. Det är lite pinsamt men det ligger skolkrafs därinne som är typ från första kursen...som jag gick för över tre år sedan! Eh, hallå!! Anledningen till att rensningen äntligen sker är att vi lovat att Linn ska få det rummet i vinter. Och det är ju typ vinter nu.....Lär sätta fart :P

Men inte mer idag för nu ska jag trä på mig gympatrikåerna o dra till gymet för lite PUMP. Bygga muskler vettu ;)

Läsa bok

Idag när jag kom hem från bibblan efter över fyra timmars plugg utan avbrott var jag ganska sliten....Så jag bara struntade i alla måsten för en liten stund och satte mig med en bok och en stor kopp kaffe. Det var så skönt....trots att min dotter, modell mindre, hade tre kompisar hos sig och det lät värre än ett tivoli här hemma. Den här boken hann jag faktiskt läsa ut

Mycket bra bok av en riktigt duktig författare!
Nu ska jag äta lite mat och fortsätta min tisdag med en ny bok....jag gillart!!!

Mamma Mia vilken fest!

Åhhh, vilken rolig dag/kväll/natt vi hade i lördags. Först Mamma Mia i Karlstad o det var helt otroligt bra. Jätte duktiga artister och bra musik. Jag satt helt fängslad under hela föreställningen. Fast det var på engelska hade jag inga problem att hänga med. Har ju sett filmen och musikalen liknade väldigt mycket.

Efter Mamma Mia hade vi inte berättat innan för Cathrine vad vi skulle göra men vi åkte hem till Karlskoga igen och hem till oss. Här hade Daniel, Micke o Pär fixat trerätters middag. Det var verkligen supergod mat och mycket god dryck till den....vilket märktes! Vi kom igång ordentligt i vanlig ordning. Så pass att vissa åkte hem utan skor ;) Det finns även bildbevis och även en filmsnutt är jag rädd på mig, Sara o Cathrine när vi uppträder som ABBA. Pär var även med som Benny o kompade. Som alltid efter ett intensivt partaj med det sällskapet blev det sent och söndagen spenderades i ryggläge. Men som sagt riktigt kul var det...men jag tror inte jag vågar visa bilderna. Man vet aldrig hur de kan användas emot mig ;)

Träna, jobba, plugga o sen roa sig

Den värsta träningsvärken börjar ge med sig så det är väl bara påt igen då.... Pump ikväll! Men det är så himla gött att vara igång ordentligt med träningen, man mår såå mycket bättre när man rör på sig. Träningsvärken är ju egentligen bara en bonus, en bekräftelse på att träningen ger någon effekt.

Nog om det. Veckan har varit helt ok annars. Jobbade måndag och tisdag på två olika förskolor och sedan har jag kämpat med det förb... arbetet igår och idag. Vi börjar närma oss slutet och ser den där lilla ljusstrimman långt bort i tunneln. Men än så länge är den där ljusstrimman ganska så svag. Vi ska sitta under hela nästa vecka och försöka göra det sista och sedan lämna in arbetet till vår handledare. Då har vi en vecka på oss att göra lite ändringar tills det ska in till examinatorn. Så under nästa vecka blir det inget jobb för mig utan bara plugg, plugg, plugg.

Nu till något roligare...mycket roligare. På lördag ska jag, Sara och Cathrine in till Karlstad och titta på Mamma Mia musikalen. Det var vår 30-års present till Cathrine och det ska bli skit kul! Efter musikalen har vi lite överraskningar till Cathrine men det kan jag inte berätta om nu...ifall hon är inne och tjuvläser här ;) Rapporterar mer om vår lördag när jag vaknat upp under söndagen.....kan bli sent ;)


Träningsvärk

Igår var jag iväg och boxades för första gången på mycket länge. Därav den otroligt smärtsamma träningsvärken idag! Värst är ryggen, axlarna och konstigt nog handryggen. Lixom där man har massa ådror och fingrarna går ihop. Jättekonstigt ställe att ha träningsvärk på men tydligen sitter det muskler där som får jobba extra hårt när man boxas :) Det är rätt svårt att skriva för det krampar i fingrarna och jag har nästan ingen kraft.

Men kul var det!! Så det är värt lite smärta ;) Det är så roligt att variera träningen, det blir annars lätt att man tröttnar och rätt var det är blir man en soffpotatis. O det vill vi ju inte!

Nu kvällsmat.....ugnspannkaka. Ingen favorit direkt, men ungarna gillart. Då får man väl offra sig.
Trevlig kväll!

Snart slut på myshelg...

Helgen har fortsatt i mysets tecken. Igår var vi på simning med Tilde, tog en härlig höstpromenad i det vackra vädret och grillade kyckling på kvällen. Micke o Sara tittade förbi och åt med oss. De blev kvar på kvällen och vi tittade på tv, käka lite ost o kex och drack ett par glas rött.

Idag har vi varit på utflykt till lunedet med Madde o hennes familj. Det var supermysigt med korvgrillning och massa lek för barnen. Lite kallt åt fötterna blev det men det gjorde inte så mycket.











Nu har det nästan blivit kvällen. Har precis klämt i mig en pizza.....istället för löpning idag :P Fast jag har faktiskt en anledning till att inte springa idag. Nu varnar jag känslig läsare.....så här ser min tånagel ut..











Den sitter superlös och det dröjer inte förren den trillar av.....Det både känns och ser asäckigt ut!

Nu blir det att avsluta myshelgen med lite tv och senare en kopp te. Hej hopp!!

Dagens svampskörd

Dagens skörd!
Just nu : en underbar doft av vitlök från potatisgratängen i ugnen...o ett glas rött förstås! Härlig inledning på helgen måste jag säga ♥

Lugn o ro

Fredag igen då...känns som det bara är fredagar o måndagar hela tiden. Den här helgen har vi verkligen ingenting inbokat. Känns konstigt, men också riktigt skönt. Det har gått i ett nu under en lång tid och vi börjar bli uppbokade även framöver. Så en lugn helg nu är nog behövligt.

Sitter nu och väntar på att Linn ska komma hem från skolan så vi kan åka och helghandla lite. Sen tänkte jag ta mig en tur i löparskorna, den första sedan Lidingö. Det är först nu jag börjar känna mig sugen på att springa igen. O så blir det ju en bra avslutning på veckan och jag kan snaska götta med lite godare samvete ikväll ;) Det blir antagligen fredagsmys framför Idol med ett eller två glas rött och lite ostbollar kanske =)

Tilde börjar friskna till nu så förhoppningsvis kan hon gå på simträningen imorgon. Det blir hennes första gång sedan hon bröt benet. Hon ser verkligen fram emot att få vara med igen och det ska bli kul för mig med att följa med o kika.

Trevlig helg!

Bacillhärder

Kalasdax ikväll! Mamma har fyllt år och bjuder sina barn med familjer på middag. Ska bli gott!

Tilde är dock redan på plats för hon blev sjuk igår stackarn. Feber och ont i huvudet. Som tur var mamma ledig både igår o idag och tog sig an min lilla skrutta. Jag hade såklart inbokade intervjuer till exarbetet just idag, så mamma blev min räddare. Tack snällla mor!

Det verkar som det har dragit en stor förkylningsvåg över stan. Var o varannan går runt o snorar. Långvariga baciller verkar det vara också, de små rackarna. Det är väl bara en tidsfråga innan jag själv ligger däckad. Jag brukar ju klara mig men nuförtiden när jag är runt på massa olika skolor och dagis så blir jag utsatt för både för det ena o det andra...usch! Håller båda tummarna hårt att jag kanske är imun mot baciluskerna :P

Nä, nu ska jag piffa upp mig lite inför kvällen....om det blir ledigt på badrummet snart. Min nioåring börjar bli mystiskt lik en tonåring i beteendet. Ockuperar badrum och har börjat svära som en skorsten (fått efter pappa). Herregud, undrar hur det ska sluta.......

Visst ser hon harmonisk ut....;)


Måndagsstress

Eftersom jag är tillgänglig för jobb på måndagar o tisdagar under tiden som jag skriver exarbete blir början på mina veckor oftast lite kaotiskta. Så även idag. De ringde från bemanningen tio i sju och ville att jag skulle komma o jobba halv åtta till fyra på en förskola. Blir liite stressigt då med barn som ska iväg och jag ska hinna slänga i mig lite frukost. Men det gick, jag hann precis. Tänk när jag är klar med skolan och kommer vara tillgänglig varje dag som vikarie....jag kommer vara helt slut alltså! För hoppningsvis får jag ett lite längre vick efter ett tag så jag slipper hatta runt men det kan ju ta ett tag innan det dyker upp något. Fast som det känns nu är jag glad bara jag har ett jobb!!

Imorgon är det studiedag för Linn och Tildes dagis är stängt så vi är lediga. Ska bli riktigt skönt att vila upp sig en dag mitt iveckan så där bara. Dessutom är syrran och hennes lille kille i Karlskoga o hälsar på så de kommer hit på lunch. Ska bli jättekul att få träffa lille Liam, var så länge sen nu. På kvällen ska jag iväg och spinna. Det var ett bra tag sen jag gjorde det så det ska bli riktigt skönt att få trampa av sig lite.

Nu blir det en kopp kvällskaffe och lite glys på TV:n. På kvällens tablå står det Biggest looser Sverige, Svenska New York fruar och Lite sällskap med Filip o Fredrik. Tv junkie som jag är börjar det bli tight för mig med allt jag ska hinna följa. Tur det finns inspelningsbara boxar;)

Härliga fredag

Tänk vad livet känns lättare bara det blir fredag. Genast mycket piggare! Har spenderat fm framför datorn och skrivit ned en intervju vi gjorde på några barn igår. Nu lägger jag pluggandet på vila för denna vecka och ska börja ägna mig åt mer helgiga saker. Ska bädda rent i alla sängarna...puh...och när jag hämtat kidsen när Linn slutat skolan blir det lite fredagsmyshandling. Till middag har jag tänkt göra hemmagjord pizza med räkor och kantareller på. Mums, vad det ska bli gott! Fredagskvällen kommer bli lugn eftersom vi ska upp ganska tidigt imorgon. Daniel ska göra skjutprov till jägarexamen och jag ska stå som loppistant. Bästaste Sara ska ta med barnen på marken under tiden.

Ska även försöka hinna med lite fönsterputsning under helgen.....börjar bli svårt att se ut genom köksfönstret ;) Annars bara ta det lugnt och njuta av att jag inte måste ut och springa. Får jag lust att dra ett par varv i spåret så kan jag göra det. Men jag måste inte...skönt.

Trevlig helg =)

RSS 2.0