Mys pys

Den här helgen har vi julpyntat och haft mys mest hela tiden. Igår kväll var vi hos fam Linder och hade lite glöggafton. Något som blivit lite av tradition. Detta år lite mer laidback ;) Andra år har vi varit superseriösa med kransbindning, bakning, blomsterarrangemang, smällkarameller osv. Igår körde vi med hämtpizza, glögg och Idol. Varför knövla till det liksom :) Supermysigt var det.

Idag har vi adventstädat här hemma, hängt upp stjärnor och ställt fram stakar. Ute har det fallit stoora snöflingor nästan hela dagen. Nu sitter vi och laddar för "Så mycket bättre" och jag ska strax plocka fram chirren också.


Mys på utsidan....


...och på insidan ♥

Imorgon bär det iväg till Deje där Linn ska vara med på simtävling. Jag och Daniel ska med och heja på och Tilde får vara hos mormor och morfar. Efter tävlingen är vi bjudna till mamma och pappa på adventsfika. Det blir mys det me!


Praktik och tandvärk

Imorgon börjar jag min slutpraktik. Det är det sista jag gör under min lärarutbildning, sen ska jag föreställa färdig :P Det ska bli jättekul att komma tillbaks till min praktikskola och få träffa alla igen. Visserligen nya elever men det ska bara bli skoj och få lära känna dom. Idag har jag ägnat mig åt lite plugg och förberedelser inför praktiken. Skönt att få vara hemma en dag och göra allt småfix man inte hinner med annars. Men nu har det huxflux blivit em och snart dags för matlagning. Hade tänkt att rota fram lite julsaker men vi får se vad klockan hinner bli. Sen ikväll blir det zumba. Skojigt!

Något som är mindre skojigt är att Daniel är hos tandläkarn med sin tandvärk. Han har gått i två dagar nu och haft grymt ont i en tand, stackarn. Vi får väl se sen vad det kalaset kommer gå på :S Fast huvudsaken är att han blir av med värken, kosta vad det kosta vill. Hela familjen blir liksom lidande när en går runt och har så ont :(

Nu ska jag sätta igång med midagen: Pasta Carbonara blir det idag!

Burr!!

Idag är det så där inimärgenkallt. Så där så att vinden blåser rakt igenom oavsett vad man har på sig. Jobbat på sexårs idag och har varit ute en hel del. Kan säga att det var skönt att komma hem till värmen när jag slutat. Nu har vi precis ätit lite mellis och snart är det dags att börja med maten.  Torskfilé med äggsås står det på menyn. Rätt så gott, jag gillar fisk.

Tisdag idag och tisdag betyder gräsänka, Daniel spelar innebandy. Alltså har jag soffan och tv:n för mig själv och kan kolla Desperate housewives och Cougar town i lugn och ro. Fin fin tv kväll med andra ord =)

Nu, litte kaffe så jag tinar upp ordentligt!

Veckans bästa

från "Så mycket bättre". Skön låt!!


Lördag

Sköön helg! Myser just nu på hög nivå. Idag har det blivit lite plugg, städning och simträning för Tilde. Efter det började jag med maten, köttfärsgratäng med pasta och bacon. Supergod och det tycker hör och häpna hela familjen Granlund. Inte ofta en maträtt går hem hos alla familjemedlemmar i det här huset. Nu smälter vi maten och väntar på att Linn ska åka iväg på lite partaj. När hon har åkt tänkte vi andra ta en liten promenad ut i snövädret och lufta oss en stund. Sen blir det "Så mycket bättre", chirre och lördagsgodis. Inget vin idag. Eftersom en av oss ska hämta Linn ikväll så tar vi det nyktert båda två. Det är skönt det med ibland. Sitter också och funderar på vad vi kan hitta på imorgon. Vi har ingenting uppbokat så då måste vi ju försöka hitta på nåt skoj.....men vad?! Mmm, vi får väl se vad det blir.

Fullt upp

Jag börjar känna mig lite trött....har både jobbat och pluggat heltid den här veckan. Har inte haft så mycket tid för mina barn, min man eller vårt hem :( Men jag har inte haft något val eftersom jag behöver fylla igen glappet med pengar som blir i januari. Jag får mina sista pengar från CSN i december men hinner inte jobba något den månaden eftersom jag har min slutpraktik då. Alltså måste jag jobba nu så mycket som möjligt och lägga undan pengar för att överleva januari månad. Phu!! Tur att jag ser ett slut på pluggandet nu iaf. Om drygt två månader är jag klar.....shit va gött!!! Det är bara o bita ihop nu och kämpa på den sista tiden.

Nu ska jag göra mig iordning för jobb till klockan fyra. Sen hem och laga mat, hinna läsa lite kurslitteratur och fixa publiceringen till exarbetet. Halv sju ska jag köra lite pump på gymmet och sen har det hunnit bli kvällen när jag kommer hem....pust!!

Moster Linda

Jag blev moster igen inatt. Till en liten Love. Titta så söt ♥♥♥


Så mycket bättre

Jag har funnit ett nytt favvoprogram på Tv. "Så mycket bättre" är ett riktigt mysprogram. Synd bara att det går lördagkvällar klockan åtta när vi ofta har annat på gång. Men tur att det finns inspelningsbara boxar ;)

Det här är en av favorittolkningarna än så länge, av Petters låt mikrofonkåt med September. Den tjejen är riktigt duktig!


Tjohooo!!

Fick syn på ett mail tidigare idag från examinatorn på vårt examensarbete. Vi fick visst VG!! Fan vad vi är bra!!! Jag ska ta och fira det ikväll, plus att Daniel klarade jägarexamen idag också. Mickes födelsedag på det och det blir trefaldigt firande....oj oj oj kan bli hårt ;)

Väntar med spänning

Lördag morgon och snön håller på att smälta bort. Synd, hoppas det kommer ny snart. Dagen bjuder på städning, inhandling av farsdagspresent och simträning för Tilde. Daniel ska göra jägarprov idag och Linn är på simläger hela helgen så det är jag och Tilde som håller ställningarna här hemma under dagen. Ikväll ska vi hem till Micke o Sara för andra inflyttningsfesten. Denna gång för släkten så vi är inbjudna till den med. Det ska bli kul. Vi ska även passa på att gratta Micke eftersom han fyllt år i veckan.

O så väntar vi nu med stor spänning på BEBIS! Tiden gick ut igår för syrran så nu kan det verkligen bli närsomhelst. Såå spännande, synd bara att vi måste vänta ända till jul innan vi får klämma på underverket :( Men tiden kommer väl gå fort, som vanligt.

Kan väl även nämna att jag (eller Daniel) har inhandlat en ny telefon. Min pajade helt och bara dog så jag hade liksom inget val. Jag är verkligen ointresserad av allt sånt där. En telefon behöver man för att bli nådd och kunna ringa med. Sen kan det vara bra med en hyffsad kamera också, men annars har jag inga krav alls. Men det blev iaf en Sony Ericsson Xperia mini....tror jag den heter, och den verkar funka bra. Så jag är nöjd ;)

Nu, frukost och ladda för lite städning. Hörs då!

Redan vinter igen

Igår och inatt snöade det oavbrutet här och i morse låg det ett rejält snötäcke ute. Barnen har varit helt saliga och varit ute så mycket som möjligt. Jag själv jobbade idag på en ur o skur förskola så jag har allt fått min utedos jag med. Vi får väl se om snön ligger kvar eller om det töar bort på en gång. Jag tror att det redan har blivit mildväder så snart är väl allt smält och borta. Lite synd för det blir ju sååå mycket ljusare med lite snö.

Men trots att jag gillar vinter och föredrar verkligen snö framför regn så kan jag ändå tycka att det nyss var vinter. Förra vintern tog ju alla rekord i både kyla och snö och den var väldigt lång. Kanske det är därför sommarn kändes superkort. Men nu är det bara att raffsa fram alla vantar, mössor, overaller o termobyxor så vi överlever en vinter till :P

Nu lite om mitt jobbande. Igår fick jag äntligen vara i skolan och jobba. Har ju bara varit på förskolor annars men igår fick jag vara i en klass fyra. Det var jättekul och gick bra. Skönt också att få lite övning i det jag utbildar mig till. Jag tycker iofs att det är roligt att jobba på förskola också. Jag är glad för allt jobb jag kan få, men mitt hjärta klapprar liiite extra för skolan. Men vi får se sen när jag är klar var det finns jobb. Jag kommer ta första bästa jag får :P

Maskeradinflyttningsfest

Här kommer lite smått o gott från helgens aktiviteter:











Det blev en riktigt trevlig tillställning och alla hade verkligen ansträngt sig och klätt ut sig. Superkul!

Äntligen

Ha ha! Äntligen är opponeringen på exarbetet gjord. O vi fixade det galant :)) Det är endast några få saker som ska rättas till sen är vi godkända. Shit, vad skönt alltså!!!!

Firar nu med ett glas rött och ikväll blir det mys med familjen. Lite goa räkor o gött bröd och Idol förstås.

Imorgon är det partyhatten på igen...eller maskeraddräkten kanske passar bättre att säga. Daniels outfit är nu klar och det blir pirat för honom. Han kommer se riktigt läskig ut. Själv ska jag ju va indian och mitt indiannamn för kvällen blir......smygande fisen. Passar mig tycker jag;) Återkommer med lite bilder efter den stora drabbningen.
Trevlig helg!

Tilde är lik sin pappa...

Idag är det en sån dag när det förmodligen inte blir så mycket vettigt gjort. Regnet öser ner och det verkar inte som det kommer bli riktigt ljust ute. Linn ligger i soffan och kollar på TV och Tilde spelar bolibompaspel på datorn. Själv samlar jag kraft för att ta tag i dagens pluggeri. Läsa lite arbeten inför opponeringen på fredag. Det tar dock emot....är ju så satans trist :(

Har även tänkt att göra en liten rensning i Tildes rum idag. Den ungen har en förmåga att förstöra och pilla sönder allting. Det är allt från cd- skivor till stora möbler. Hon har knäckt ett skrivbord, dragit ned gardinstång med fästen och allt, vält ned det supertunga fönsterbrädet så det krachade blomkrukor och prydnadssaker och nu börjar delar av sängen braka sönder. Det lustiga är ändå att hon gör inget med flit utan det är liksom bara hennes natur. Saker går helt enkelt sönder i hennes närhet. Känner igen det från hennes far....på riktigt alltså. Han har också den förmågan att allt omkring honom faller sönder. Såå, alltså är det dags att rensa ur allt trasigt i Tildes rum och vi får väl se om det blir något kvar;)

I em har vi tänkt gå på bio jag och barnen. Det är ju verkligen passande väder för det. Nu ska jag sätta igång med lite plugg o sen röja! Hörs då!!

Höstlov o Maskerad

Måndag och snart är första höstlovsdagen till ända. Jag och barnen är lediga hela veckan förutom fredag, då är det slutseminarium på exarbetet. Trist att ha det en fredag men det är inget att göra åt. Planer för veckan är blandannat biobesök, umgås med lite vänner, hälsa på i Karlsdal och lite träning förstås. Den kommande helgen bjuds det på inflyttningsfest hos Micke o Sara. De ska ha maskeradfest vilket alltid är skoj. Förra året hade vi halloweenfest hemma hos oss och då hade vi riktigt roligt. Då såg jag ut såhär:


Snygg va!?

I år blir det indiantema för mig men vi har inte riktigt kommit på vad Daniel ska klä ut sig till än. Förra året var han dam......en lite lösaktig dam. Såg han ut som iaf ;)

Jag tror att vi alla kan vara överens om att Daniels kvinnliga sida är väldigt svag. För att inte säga obefintlig =) Ha ha, han ser verkligen otäck ut. Vi får väl se om han kan bräcka det i år ;)

 

Ihelgen var vi ju på kryssning med farmor Inez. Det var hennes 75 års present från oss. Det var jättetrevligt och farmor verkade också¨mycket nöjd med sin present. Är lite sliten idag men det hör ju liksom till. Ska strax dra iväg till gymmet och träna lite boxning. Ska bli gött att röra på sig lite.


RSS 2.0