Mot Åsen och fira in det nya året

Nu är det nästan färdigpackat och snart är det dags för avfärd. Det ska bli sååå skönt att komma iväg och bara vara några dagar. Äta och dricka massa gott, fisa runt i mysisar och kunna ta en tupplur mitt på dagen om man vill. Hoppas det blir humana temperaturer ute också så vi kan vara ute. Både pulkor och skidor är med. Jösses förresten vilken gigantisk packning det blir varje gång vi ska någonstans. Ändå har vi ju inte längre småbarn så vi måste inte dra med vagnar och resesängar. Jag förstår inte vad det är som tar sådan plats...? Tur vi har kombi :)

Ok, nu får jag ta och önska alla ett riktigt Gott Nytt År så hörs vi igen nästa år. So long!


Utmattad

Känner mig överkörd av tåget. Sviter efter ett intensivt julfirande med efterföljande hektiska dagar. Vi har haft en superhärlig jul, med god mat, härligt sällskap och massor av bebismys. Har äntligen fått träffa nya tillskottet i familjen, lilla Love ♥ Gud så goa de är, iaf när man bara lånar dom små stunder ;) Dagarna har gått iett i en veckas tid så nu ska det bli riktigt skönt att fira nyår uppe i Åsen med familjen Linder. Idag är det iaf inget inbokat så det får bli lite tvättning och kanske läsa ut deckaren jag håller på med. "Mamma, Pappa, Barn" av Carin Gerhardsen. My god vilken sträckläsare! Mycket spännande och bra bok.


Kameran har vi inte hunnit hämta hos Daniels syster ännu så fotograferingen har blivit mycket klen under julhelgen. Kanske kan jag sno lite bilder från Sara framöver ;)

Måste också berätta om nästa års "lilla" julklapp jag klickade hem på julaftons förmiddag.......En Thailandsresa 2:a januari 2012. Oops! Det bär av till Krabi, Au Nang. Ska bli så underbart skönt, fast det är ju ett tag kvar då. Men ändå gött att ha något att se fram emot :))))

Så här ser det ut på hotellet vi ska på på.......rätt nice va?

Nu ska jag fixa lite lunch till oss och sen blir det till att fortsätta med tvätten......och längta till nästa år vid den här tiden. för då är det snart dags att svischa iväg till andra sidan jordklotet. Tjoho!

Julafton

Hoppsan, redan julafton. Det har varit lite dåligt på bloggarfronten senaste tiden, men får skylla på att det varit fullt upp. Trots att vi är lediga idag är jag uppe med tuppen. Jag har en förmåga att inte kunna sova på mornarna fast jag får......tantvarning eller!? Så jag klev upp och myser lite i min ensamhet en stund istället. Inte helt fel det heller. Det är grymt vackert ute. Månklart, gnistrande snö och små, små snöflingor som dinglar ner. Dock femton minusgrader, men vad gör det när man får sitta inne.

Igår var det enligt tradition lilla julafton för oss. Den firades som vanligt med delar av Daniels familj hemma hos hans syster. Vi fick supergod mat, som vanligt när Daniels mamma fixar och tomten kom sent om side med lite julklappar till alla. Barnen var mycket nöjda när vi rullade hem på kvällskvisten. Hade tänkt att lägga ut lite bilder men såklart glömde vi kameran hos Liselott så den måste vi hämta innan julfirandet idag börjar.

På dagens agenda står en mysig julfrukost hemma och sedan packa ihop lite saker och åka upp till Karlsdal, till mor o far. I år blir vi en liten skara som ska fira julafton eftersom Johanna med familj inte kommer hem förrens på annandagen. Och eftersom vi har "delad vårdnad" om farmor och farfar blir vi tvugna att fira utan dom också. Fast de är inte så långt borta så jag och barnen ska nog ta en lite tur under dagen och hälsa på dom. Mina kussar är där också så då kan barnen passa på att byta julklappar med varandra.

Jag önskar alla en riktigt God Jul så återkommer jag med rapportering av helgens händelser och lite bilder såklart.
Stooor Julkram ♥♥♥


Fjärde advent

Svisch....så gick den helgen! Har haft en intensiv men bra helg. Fredagskvällen spenderades en stund hos fam Linder och sedan blev det hemmamys med Robinson och tacos. Igår, lördag började vi först röja upp i vårt hem....verkligen behövligt, och sedan drog jag, Daniel och Cathrine in till Örebro på lite julklappsjakt. Det var tokmycket folk men vi hittade allt vi skulle ha så det blev en lyckad tripp. Handlade även lite dörrar, lampor och ny soffklädsel ner till källaren. På kvällen sedan bjöd vi in fam Linder och Micke o Sara på fläskfilégryta och så tittade vi på finalen av Robinson. Blev ändå en hyffsat tidig kväll då de sista gästerna gick hemåt vid elva. Ganska lagomt liksom =)

Idag har vi städat av huset ordentligt, fick liksom börja om efter gårdagen och nu sitter vi och smälter lunchen. Sedan bär det iväg ner till badhuset, där Linn ska vara med på KM tävling. Och efter det blir det adventsmys hemma som en go avslutning på denna helg.

Önskar alla en mycket trevlig fjärde advent ♥

Goda ting

Vi är klassföräldrar i Linns klass denna termin och i det uppdraget ingår ju inhandling av julpresenter till lärarna. Jag och en annan mamma var iväg idag och hittade en supermysig affär: Goda ting & garn, där det fanns hur mycket roligt som helst. Köpte presentkorgar med glögg, pepparkakor, senap, choklad och annat gott med lite gammeldags touch. Älskar verkligen sådant och jag hoppas även lärarna blir nöjda :) Själv hade jag kunnat gått omkring där i timmar och handlat huuur mycket som helst!

Kika in på butikens hemsida och se allt fint eller åk dit på "riktigt"vettja!
http://fruktochgront.nu/butiken.html

Lucia på dagis

Idag var vi på Luciafirande på dagis. För sista gången. Vi har firat lucia på Vitsippan sedan 2002 då Linn gick sitt första år där. Men nästa år går Tilde på sexårs med nya traditioner. Lite vemodigt känns det, samtidigt som jag ändå tycker det är skönt att barnen börjar bli lite större. Mmm, lite kluven den där känslan när barnen börjar klara sig mer och mer själva. Tur att det bara är barnen som blir äldre och inte mamma ;) Nu ska jag titta på julkalendern med Tilde :)

Laddar inför ny vecka

Hemkommen igen från mysiga Loka där vi badade, åt julbord, drack "lite" vin och övernattade. Såå vackert var det där nu med all snö och julfint. Vi hade mycket trevligt och vi fick supergod mat. Sent blev det som vanligt när vi gör något. Halv fyra hann klockan bli innan vi hoppade i säng. Känner mig lite småsliten idag. Inte alls dålig men trött Zzzz

Kom hem ganska tidigt idag och det var rätt skönt. Har städat undan det värsta här hemma. Har slarvat med städningen den här veckan så det fick bli en lite fuskisstädning. Fräschade upp badrummen och drog ett varv med snabeldraken iaf. Så nu kan vi slappa i soffan med gott samvete resten av dagen. Och ladda för den kommande veckan som bjuder på luciafirande på dagis och julfest på torsdag med Linns klass. Ett frisörbesök, inhandling av julklappar och lite andra förberedelser inför jul på det så lär det nog bli fullt ös medvetslös hela veckan =P

Kvalitetstid

Äntligen fredag igen och denna helg är jag och Daniel barnlediga. Linn och Tilde ska spendera helgen uppe i Åsen med mor o far. Jag o Daniel ska till Loka imorgon. Bada, äta julbord och övernatta. Det är Daniels jobb som bjuder oss. Ska bli riktigt nice!

Just nu sitter jag i ett kallt hus, 16 grader inne bara, och väntar på att min man ska slita sig från arbetet och ta helgen som vi andra. Skulle kunna gå ut och försöka göra eld i pannan......men nä, jag väntar tills Daniel kommer hem. Jag hatar verkligen att kånka på de där bauta stora veträna och tända på med värsta gasolbrännaren. Känns inte riktigt säkert att släppa en sådan lös med mig ;) He he.

Det är rätt kallt ute idag med. Just nu är det -12 grader så jag tror det blir för kallt med den planerade skidturen. Skit också! Kanske kan komma ut på en lite promenad iaf så man får i sig lite frisk luft. Sen ikväll blir det lite räkor, nåt glas vin och så är det Idolfinal. Vi får väl ta och slötitta på det fast inte barnen är hemma. I brist på annat bra på tv:n.

Firar in helgen med en av mina absoluta favoritlåtar. Här med September. Love it!!!!
Trevlig helg!!



Ovanlig torsdag

Det blev en lite ovanlig torsdagem/kväll den här veckan. Vanligtvis är det pumpdag men den här veckan kastade vi om lite på träningen och imorgon blir det skidåkning istället. Bäst att passa på när det finns snö.

Så istället för träning fick vi besök av Madde, Mattias och lilla Vide. Mysigt att träffas och fika så där mitt i veckan. Vi mumsade i oss lussekatter och pepparkakor med ädelost. Har upptäckt ädelost med romsmak på tub. Mmmm, säger jag bara. Riktigt smarrig =P Det var också kul att få se Vide igen, han har vuxit som bara den. Värsta söta dunderklumpen ;) Madde berättade att han redan vuxit ur liggdelen och han är (har jag för mig) bara tre månader. Hi hi, Madde måste ha grädde i mjölken.

Nu blir det Robinson på tv!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Sara på bloggen http://saraliin.blogg.se
Här kommer lite onödig men kanske lite intressant fakta om mig :)

4 matprogram jag gärna ser:
1) Halv åtta hos mig
2) Leila bakar
3) Leilas mat ?
4) Vad blir det för mat

4 saker jag ätit idag:
1) kassler
2) ägg
3) ostsmörgås
4) clementin

4 smaker jag längtar efter:
1) mammas julköttbullar
2) glögg
3) ljummen julskinka på knäckemacka
4) kräftor

4 saker på önskelistan:
1) ett lärarjobb
2) en resa till något varmt land typ Thailand :)
3) fjällenresa
4) en vit mysig jul och nyår

4 smaker jag avskyr:
1) gröt....alla olika gröter
2) surströmming (tror jag iaf, har inte vågat smaka)
3) whiskey
4) grönmögelost....förutom gorgonzola i mat och ost i tub på pepparkaka. De e gott ;)





2:a Advent

Gårdagen spenderades till största del i köket. Det blev lussekattsbak och sedan pepparkaksbak med barnen.






Fina va!?

Det var en riktigt skön lördag. Daniel och Micke grejade i källaren och Micke stannade kvar och käkade mat på kvällen. Sara var bortrest så då passade det bra att göda lillebror lite.

Eftersom vi stökade i köket under gårdagen väntade jag med städningen till idag. Smart....det var mjöl lite här och där när vi bakat färdigt ;) Skönt också att börja ny vecka i ett rent hus.

Nu har jag precis kommit ut från duschen och strax blir jag upphämtad av Cathrine. Vi ska in till Degerfors på shabby chic, inredningsparty. Det ska bli spännande och se vad man kan hitta för tjusiga dyra saker. Förmodligen hur mycket som helst. Brukar bara vara svårt att välja vad man ska handla eftersom man inte direkt badar i pengar men vill ha allt! Kanske kan jag hitta någon julklapp också. Börjar bli på tiden att sätta igång på allvar med dom nu.

Önskar alla en riktigt härlig andra advent ♥

Tack för omtanken

Ska alldeles strax åka ut på premiärtur för den här säsongen på skidorna. Temperatuten har blivit lite mer human nu och ligger på ca -7 grader bara. Inväntar bara Daniel som är och trängs på ICA Maxi och sen åker vi till fam Linder. Jag och Cathrine kör lite lagg och Pärra fixar middagen. My god, vad bortskämda vi blir! Bästa Cathrine ringde för en stund sen och bjöd in oss på mat. Kan inte passa bättre. Glömde ta upp lövbiffen från frysen imorse, Daniel ska in till Örebro en snabbis och handla dörrar när han kommer hem och jag hade ju tänkt åka lite skidor så vi hade ett litet problem när det gällde matlagningen idag. Så tack, tack snälla vänner för att ni finns och är så snälla ♥

Önskar alla en härlig fredagkväll med mycket mys såklart!!

Tiden rusar iväg..

Oj oj oj vad veckorna går fort. Redan onsdag! Har inte hunnit bloggat så mycket för det har varit fullt upp. Praktiken tar en hel del tid och här hemma har Tilde haft magsjukan. Inte kul alls! Eftersom jag inte vill missa några praktikdagar har Daniel varit hemma med sjuklingen och än så länge (peppar, peppar) har ingen mer insjuknat. Nu har det snart gått 48 timmar sedan sista kräkan så förhoppningsvis klarar vi oss ;P

På min praktik går det annars jättebra. Har superhärliga ungar och en kanonbra handledare så det är bara roligt. Men fortfarande tar mina planeringar inför lektionerna lite tid eftersom jag är nojjad att allt ska bli perfekt. Så jag har även fått suttit någon kväll hemma och planerat. Fast det får man nog räkna med innan man blivit lite varmare i kläderna =)

Ute har det slagit till och blivit en riktig vargavinter. Termometern stod på nästan  -20 grader imorse och det ligger ett ordentligt snötäcke på marken. Hög tid att börja träna skidåkning i spåren! Fast det får nog bli liite mildare först så man inte fryser ihjäl. Ikväll får det bli Zumba istället, på ett varmt gym ;)

Nu... matlagning och ta hand om tvätten! Kul.......not!!

RSS 2.0