Kräftor

Just nu är vi mitt i den mumsiga kräftsäsongen. Min käre make är som besatt av att fiska upp de små kräldjuren och jag är näst intill lika besatt av att äta dom ;P Det är ju så sjukt gott!! Tillsammans med gott bröd, ostar och paj. Brukar göra en jättegod västerbottenostpaj toppad med timjanstekta kantareller. I pajdegen blandar jag i grahamsmjöl och kesella. Blir kanongott! Har kört den kombon i helgen, kommer göra det helgen som kommer och även helgen därefter. Mumsss =)
 
 
O när vi stökat av alla kräftskivor.......Då blir det NEW YORK!!! Who hooo =)
 

Vasastafetten

Under helgen som gick var jag med om något roligt. VASASTAFETTEN!! Vi var tio stycken som sprang hela Vasaloppssträckan i en stafett. Sträckorna var allt från 4,7 km till 15 km långa. Jag hade sista sträckan på 9,3 km. Ganska långt och jag var ganska nervös innan. Eller inte ganska, sjuuukt nervös var jag :P Men det gick jättebra. Jag kutade under timmen och hela laget sprang på åtta timmar och femtio minuter. MYCKET bra jobbat av alla!!!
 
Boende hade vi bokat på en camping. En tiobäddarsstuga med kök och dusch. På lördagskvällen firade vi med rosa bubbel och lyxig middag på restaurang.Väldigt trevligt!!
 
Kan helt klart tänka mig att göra om Vasastafetten =) Annorlunda och superkul!!
 

Tillbaka i vardagen igen

Så fort jag börjat jobba och vardagen körde igång så blev det genast klent med inlägg här på bloggen. Har redan hunnit jobba en hel vecka och imorgon är det dags för nästa. Förra veckan var det lite mjukstart med ganska få barn. Lite skönt eftersom det är en del nya små kottar som börjar nu =) Men veckan som kommer nu blir det nog full fart. Har planeringsdagar tis och ons och på tisdagen ska vi faktiskt få åka till Loka hela personalstyrkan. Inte illa med tanke på att man är kommunanställd :-P
 
Helgen som nu har gått har svischat förbi som vanligt. Fredag kväll bjöd vi in oss till fam Linder. Käkade lite räkor, kex och goda ostar. Linn hade en simkamrat som sov kvar hemma. Sen på lördagen åkte Daniel och tjejerna in till min farbror som bor på en hästgård utanför Örebro. Daniel skulle hjälpa Klas att bygga jakttorn inför vildsvinsjakten som herrarna ska ägna sig åt i höst. Jag fixade lite hemma och sen åkte jag till Sara och hjälpte henne med lite målning. På kvällen var vi barnvakt åt Wilma o Alwa för Pär o Cathrine var iväg på galej. Vi grillade och hade filmkväll med Micke o Sara. När det var dags att sova fick Wilma krypa i säng hos Tilde och Alwa hos Linn. Alla sov sen gott hela natten =)
 
Idag blev det tidig uppstigning då Tilde hade poolspel i Degerfors. Två matcher spelades. En blev lika och en blev vinst. Tilde var målis denna gång också och hon var superduktig. Kanske det blir hennes grej att stå i mål.
 
När vi kom hem blev det städning för mig o Daniel. Linn åkte iväg på simträning och Tilde drog till kompis. Nu sitter jag och laddar för ett zumbapass. Fick blodad tand efter zumbamaratonet förra helgen. Hade glömt bort hur jäkla skoj det är!!!
 
Kram Linda

Sista helgen

En liten helg kvar sen är det dags att börja jobba igen. Lite blandade känslor. Skönt att få tillbaka lite rutiner men lite jobbigt att det endast är jag som behöver komma tillbaka till vardagen. Daniel och Tilde är lediga en vecka till och Linn har sommarlov i ytterligare två veckor.
 
Igår kuskade vi runt lite. Först var det födelsedagsfirande. Alwa fyllde fyra år och vi var inbjudna på kalas. Det blev bullar, muffins, kakor och marängsviss. Gott! Sen drog vi vidare till skogarna runt Grythyttan där Daniels mamma och pappa har sommarstuga. Där blev det god mat och kladdkaka till efterrätt. Herregud, var sjukt mätt resten av den kvällen kan jag säga. Förutom mat blev det diverse utespel och så badade tjejerna. Endast femton grader i vattnet. Burr!!
 
 
Ikväll blir det tjejafton. Jag, Cathrine, Sara, Carro och Linnéa ska på zumbamaraton, käka tacobuffé och sen blir det nog en liten krogrunda. Kommer nog bli en kanonkväll =)
 

Konstigt

Herregud vilken natt!! O nej jag syftar icke på nåt kuckelimuck ;-P Jag vaknade runt ett i natt och hade sjukt ont i min högra fot. Det värkte, brände och ilade så jag började nästan lipa. Tände lampan och tittade på foten men det syntes inte ett spår av det onda. Röra foten gick bra men det gjorde lika galet ont oavsett i vilket läge foten befann sig i. Daniel hämtade en värktablett och den svalde jag ner o så låg jag i sängen och jämrade mig tills jag typ inte minns mer. Somnade förmodligen....Imorse när jag vaknade hade jag endast lite stickningar i foten, typ som när den har somnat. Mycket märkligt! Funderar på om det är blev nåt med foten efter att jag var ute och sprang igår. Trampade lite snett i en nerförsbacke. Men det gjorde bara ont i en liten stund och när jag kom hem kände jag ingenting. Kanske hände det nåt med foten inatt när den hamnade i vila, kanske någon nerv som kom ikläm....eller jag vet inte. Jäkligt obehagligt var det iaf.
 
Nu ska jag avsluta vår sena frukost och fundera ut vad vi ska hitta på idag. Daniel har gjort ett inhopp på sitt jobb bara för idag så det är bara jag och tjejerna hemma. Inhandling av födelsedagspresent står på agendan iaf så en tur ner till byn får det bli =)

RSS 2.0