Danspinglan

Tar igen mig lite efter en aningen hektisk söndagsförmiddag. Tog en rejäl sovmorgon som vi vanligtvis gör på söndagar och frukosten var inte avklarad förrens efter tio. Då fick Daniel göra en utryckning och laga läckande rör så när jag och Cathrine skulle ut och skida fick Tilde vara hos Pär. Linn åkte med en kompis till Boda Borg. Vi drog en hyffsad runda i Bråtenspåret och det var jätteskönt ute. Någon minusgrad och strålande sol. Sen snabbt hem och duscha och försöka få i oss något i magen för klockan två var det dags för dagen höjdpunkt för Tilde. Hon började på dansskola idag. Och jisses vad kul hon tyckte det var. Efteråt sa hon helt salig, "Mamma det där vad det roligaste jag gjort i heela mitt liv". Med andra ord, hon tänker fortsätta :) Föräldrarna fick vara med och titta första gången och jag tyckte också att det såg jätteskojigt ut. Tänk om det hade funnits sådana roliga grejer när jag var liten. Jag hade också älskat det. Utan tvekan. Men nu är vi hemma igen och vi har precis ätit lite mat. Daniel är och jobbar och Linn är på simträning. Tilde har kompis här så jag tror nog att jag själv ska ta och läsa lite. Just nu läser jag den här:

Marian Keyes är en av mina favvoförfattare. Enda nackdelen är att hennes böcker alltid är så stora och tunga så det är lite jobbigt att ligga ner och läsa dom. Jag får ta och krypa upp i soffan med boken och kanske en kopp te. Lite söndagsmys ♥ Och tänk vilken lyx att jag kan läsa vilka böcker jag vill nu när jag inte pluggar längre. Lovely!

Bröllopsdag

Min första arbetsvecka som färdigutbildad lärare:
Måndag, tisdag var jag som jag tidigare berättat om på högstadiet. No more....
Onsdag jobbade jag i en fyra. Det gick jättebra trots klassen var lite speciell och tydligen inte accepterde alla vikarier. Men med mig gick det bra och det känns ju hedrande:)
Torsdag blev det ny skola igen och där fick jag börja med ett inhopp i syslöjden. Som tur var fanns en ordianrie läraren på plats också så jag fixade allt det med. Senare var jag i en femma och hade lite engelska och matte.
Fredagen avslutade arbetsveckan med ett pass på ur och skur dagiset jag varit på flera gånger förut. Det var jätteskoj att träffa alla barnen igen och så var det kul att barnen kom ihåg mig också.
Ja, det var veckan i stort och den får jag allt vara nöjd med :)

Idag är det min och Daniels bröllopsdag. Vi har varit äkta makar i tre år. Tänk att det var så länge sen vi blev vigda på Arlanda och sedan drog till Thailand. Bara ett år kvar till nästa tripp :D
Har redan håvat in bröllopsdagspresent av Daniel.

Tjusig va? Det är en berlock till mitt Tomas Sabo armband. Jag fick själva armbandet när jag fyllde trettio och denna berlock är den andra jag fått av min kära make. Tänk vad han skämmer bort sin gamla fruga ;)
Det blir ett lugnt firande ikväll på hemmaplan. Eftersom vi var ute på restaurang förra helgen och lyxade oss så kände vi för en hemmakväll med film och köpemat. Myyys pys ♥

Först på planeringen för dagen står lite städning och så ska jag åka på simskola med Tilde. Kanske hinns det med en skidtur också, vi får se vad tiden räcker till. Önskar alla en toppenskön lördag!

Stora barn, stora problem ;)

Kan nu konstatera att jobba på högstadiet är inget för mig. Har varit SO- lärare i två dagar nu och jag känner mig rätt mätt på hormonstinna tonåringar. Jisses att jag är impad av dom som jobbar som högstadielärare. Hatten av för dom! Imorgon blir det jobb i en fyra istället. Skönt!

Försöker varva ned här hemma efter mardrömsdagarna på jobbet och eftermiddagens skidtur. Går sådär. Tilde rider en aggresiv ritt på sin gunghäst och lyssnar på "Jag ljuger så bra" på repeat inne på sitt rum. Lugn och ro, vad är det liksom? Ska nog försöka få henne isäng så kanske jag kan mojja ner mig i soffan en stund, innan jag däckar för kvällen. Nya tag imorgon!

Söndag

Jaha ja, söndag igen då. Fick en rejäl sovmorgon idag. Skönt! Igår var vi hemma hos Micke o Sara och hade temamiddag. Det var grabbarnas tur denna gång och de bjöd på indiskt. Det blev trerätters och supergott. Kanske lite väl syrlig efterrätt men annars klart godkänt.

Något annat som nu är helt godkänt är min lärarutbildning. Fick G på den sista rapporten jag lämnade in trots att jag hade stora tvivel. Inte en endaste kompletering behövde göras. Såå skönt! Säger det igen...känns skitskumt att vara färdig. Men det är nu det börjar. Allvaret. Ska till högstadiet imorgon och vara SO- lärare. Jag är skit nervös. Högstadiekillar är ju skit stora. Iaf var de det när jag gick i sjuan ;)

Närrå...Det ska nog gå bra..... Tror jag :P

På schemat idag står det städning i första hand. Har dragit ut på den alltför länge nu. Det är ju så jäkla trist. Ska nog också smyga mig ut i spåret någon gång under dagen. Får ta det väldigt lugnt, känner att min kropp inte riktigt har repat sig än efter förkylningen from hell.

Sen ikväll ska jag titta på den bästa serien ever.

Såå jäkla bra!

Examensdag!

Nu är jag lärare! Ja, idag tar jag min examen!! Shit, vad skönt alltså. Ikväll blir det till att fira med nära och kära på Strandkanten. Det ska bli mysigt.

Nu ska jag ta en dusch och sen ska vi åka ner till fam Linder och ta en liten fördrink :)
Skål och grattis till mig!

Jobba = Kosing

Simsalabim, så var jag uppbokad på jobb hela den här veckan plus större delen av nästa. Gött mos! Det är så skönt att få veta innan  var och när man ska jobba. Skit jobbigt när de ringer samma morgon och man måste stressa iväg med ungar och allt. Kul också att jag blivit bokad i skola mestadels. Det är ju där jag helst vill vara :)

Sjukstugan här hemma är snart ett minne blott. Intar ett par sprut nässpray varje dag nu bara för att inte få skallebank. Imorgon blir det dagis igen för Tilde och Daniel kan börja jobba igen. Ordningen blir återställd. Skönt!!

Sjukstuga

Nu har jag varit sjuk i över en vecka. Haft feber, snorat och framförallt hostat som en besatt. Blir tokig om jag inte frisknar till snart. Nu har dessutom Daniel och Tilde blivit hängiga också så det är bara Linn som håller ställningarna i familjen.

Under veckan har jag ändå klarat av min praktik och i fredags gjordes den allra sista dagen. Det var allt lite vemodigt men jag hoppas jag får komma tillbaka framöver och jobba på riktigt istället :)

Idag ska jag förbereda mig inför redovisning på universitetet i morgon. Sista redovisningen och sista gången jag åker in dit under lärarutbildningen....fattert inte ;) Har ett arbete som ska avslutas och skickas in och sen är jag ta mig fasen FÄRDIG! Känns overkligt. Nästa helg ska jag ta med mig mina nära o kära och gå ut och käka. Fira. Mig. Till dess får vi hoppas att hela familjen hunnit bli friska igen.

Nu......sista pluggandet på mycket länge!! :)))

Privatliv??

Måste bara berätta en bisarr episod som utspelade sig hemma häromdagen. Rätt äcklig så man ska nog inte sitta och äta när man läser detta:

Efter en lång dag på praktiken med feber, hosta och snuva var jag supersugen på en lång varm dusch när jag kom hem. Eftersom vi det senaste året inte haft någon dusch i källaren är vi tvugna att sitta i badkaret i badrummet uppe när vi ska tvaga oss. När jag precis har börjat tina upp stövlar Tilde in i badrummet (dörren kan lirkas upp utifrån trots att den är låst) och sätter sig på toaletten med dörren fortfarande öppen. Hon bajjar och torkar sig. Men istället för som vanliga barn spola, tvätta händerna och gå ut därifrån så springer hon ut för att hämta Daniel och visa honom bajskorven. Tilde har nämligen haft stora problem med sin mage och varit rejält förstoppad flera gånger. Så hon vill såklart visa sin pappa vad hon har åstakommit. Så där sitter jag då, i ett badkar utan draperi, i bajsdoft och vidöppen dörr så det blir svinkallt i badrummet.....privatliv vad är det? Det försvann spåprlöst den dagen jag blev mamma.

Så här i efterhand kan jag skratta åt det för antagligen såg det ut och lät ganska roligt när jag likblek och lönnfet gormade till Tilde att stänga dörren. "Att man ALDRIG kan få vara ifred i det här jä..la huset!" Hi hi En helt vanlig dag hos familjen Granlund.

Sjuker

Om jag hade ont i kroppen sist jag skrev var det INGENTING emot hur jag kände mig efter skidturen som jag o Cathrine drog ut på under lördagen. Blev rent ut sagt helt däckad. Hade så ont i  min kropp att jag inte kunde sitta upprätt. Fick feber och så småningom en otäck hosta. Det känns som jag ska hosta ur mig inälvorna snart. Inte bra!! Måste ju träna så jag fixar Vasan! Men det är inget att göra åt. Får försöka att vila bort hostan och samla nya krafter.

Japp, nog om det. Eftersom jag inte hade krafter till något annat än att ligga (stilla i soffan) i helgen blev det så klart inte mycket gjort i Linns framtida rum. Daniel har börjat röja upp bland alla saker iaf och snart kan vi börja måla lite tak. I vanlig ordning är det en orgie i lackat furu så vi har en del att göra. Så här tjusigt ser det ut nu:

Nästan så man bör få spöstraff när man fördärvar ett rum så här...förlåt mamma o pappa!

Japp, det blir alltså nytt ekgolv, vit färg i tak och på bröstpanelen och en ny tapet på resten av väggarna. Den ska Linn få välja helt själv....med kanske några goda råd från mammsen ;)

Nu ska jag bara bli färdig med den där förbaskade skolan, sen sätter jag igång med målningen.

Ont i min kropp

My lord, vilken träningsvärk jag har. Var iväg och pumpade igår efter ett alltför långt uppehåll. Det var liiite svårt att ta sig upp ur sängen imorse...undrar hur det kommer kännas imorgon? Gött iaf att komma igång igen efter allt moffande under helgerna.

Denna dag ska vi börja plocka ur datarummet för det ska vi fixa iordning till Linn. Ett litet problem bara, det är hur mycket saker som helst där inne och vi vet inte var vi ska göra av allt så länge. Eftersom det ALDRIG blir färdigt nere i källaren är det fullt i dom förråden redan. Vi får lösa det på något sätt för nu kan vi inte bara gå runt och vänta längre. Linn och Tilde är supersugna att byta rum och jag råkade ju lova att de skulle få göra det efter jul. O det man lovat får man ju försöka hålla :)

Annars ska jag o Cathrine försöka komma ut på en skidtur. Väderprognosen hotade med snöstorm idag men än så länge är det lugnt. Vi får se vad som hinner hända innan vi får ändan ur vagnen. Barnen är redan ute och åker skidor för fullt. Nu ska jag fortsätta att ha en trevlig lördag ♥

2010 var året...

  • då vintern slog alla rekord. Årets vinter verkar även den ha ambitioner till snö och köldrekord.
  • då Tilde lyckades bryta benet på fjällsemestern uppe i Höglekardalen. Av det brytet märks inte ett spår idag:)
  • då jag och Cathrine började utföra Tjejklassikern. Har hittills fixat cykling, simning och löpning. Endast skidorna kvar och det blir ju spännande att se hur det kommer gå!
  • då århundratets längsta vattenskadelagning utfördes i vår källare.....o inte är det klart ännu. Fast det är bara ett år sedan vi upptäckte vattenläckaget och det vore ju synd att slita ut hantverkarsläktet...Morr!!
  • då jag tog ordbajseriet till oanade höjder. Såpass att jag fick VG på examensarbetet. Är det något man lär sig på universitetet så är det att ordbajsa!
  • då vi åkte båt både till Visby, Riga och Åland. Kände oss nästan som stammisar på Birka Paradise...vi och pensionärerna ;)
  • då Daniel efter mycket om och men tog sin jägarexamen. Till hösten ska det bli gött med älgstek!
  • då vi fick tillökning i familjen. Liam fick en lillebror och jag blev moster till lilla Love ♥
  • då årets fest gick av stapeln i maj då Cathrine fyllde 30 år och var nygift. Vi firade till långt in på småtimmarna och hade riktigt skoj!
  • då lillebror skrapade ihop en hel hög med vuxenpoäng och gick och köpte hus. Eftersom Micke o Sara har krypavstånd hem nu för tiden har det varit klent med övernattningar på Stolpetorp.
Undrar vad som händer år 2011? Spännande!!!

Nyår på Åsen

Då var det 2011. Har stora förväntningar på det nya året. Min högsta önskan är dock att få ett bra jobb på något roligt ställe. Hoppas!!!

2010 avslutades iaf på ett mycket bra sätt. Det här är de sista samt de första dagarna på 2010 och 2011...


Vi grillade korv....ute såklart!

Vi hade vacker utsikt...



Vi spelade Just dance, skit kul!!

sköt raketer, och....

skålade i Pommac. Ja, du läste rätt...vuxenpoäng eller?

Årets första dag stretade vi upp till Örnnästet och kikade på utsikten. Underbart väder var det.


Årets första kväll blev det kräftkalas med smarriga svenska kräftor och massa tillbehör. Mums var det!
Innan vi drog hemåt hann vi också med lite pulkaåkning


och....


en omgång Monopol.

Förutom allt detta åt vi massa god mat och fick oss många rejäla skratt! Tack fam Linder för en supertrevlig nyårsresa. Nästa år får vi stanna hemma och packa istället ;)

RSS 2.0