Stockholm, Vimmerby och Karlsdal

Oj, vad fort en dag i Stockholm går. Räserfort när det dessutom tar ett par timmar innan jag värmt upp ordentligt och kommit igång med handlandet ;) Jag fick iaf tag på en fin långklänning på Indiska. Svart botten med lila, rosa blommor på. Jag har försökt att hitta en bild på Indiskas hemsida på den men utan resultat. Annars blev det mest handlat till barnen såklart. Det är alltid roligt att handla kläder till dom fast till Linn har det blivit lite svårare nu för tiden. Hon är ganska bestämd med vad som är snyggt och inte den stora damen. Är iaf mycket nöjd med dagen och har fått mitt shoppingbegär tillfredställt för en tid framöver.

Nu till något helt annat. Idag fick Tilde följa med fam Linder till Vimmerby för att besöka Astrid Lindgrens värld. Det var inte svårt att få upp henne ur sängen imorse kan jag lova. Oj, vad hon var förväntansfull. Och jag är avundsjuk!! Jag älskar Astrid Lindgrens värld. Vi har varit där två gånger förut med barnen och det har verkligen varit superskoj. Jag är ett big fan av Astrid och hennes figurer och besöken har även varit mycket uppskattade av Linn och Tilde. Så snällt av Pär och Cathrine att ta med Tilde dit. Det är ju inte alltid det fungerar smärtfritt med Wilma och Tilde tillsammans. De har blivit nästan som syskon genom åren och då hör ju syskonbråken till också såklart. Men jag hoppas de håller sams och får ett par härliga dagar nere i Småland.

Vi här hemma ska fira lite morsdag. Vi får se om det krockar och vi får dela upp oss lite. I em blir det iaf mat uppe i Karlsdal. Johanna och pojkarna är hemma också så det blir mysigt att få träffas. Har även tänkt att hinna med ett bullbak. Tilde ska på utflykt med dagis på tisdag och då är det bullar beställt. Klockan börjar närma sig elva så det är väl dags att sätta igång :P

Have a nice day =)

Köööpa!!!

På lördag blir det en tripp till Stockholm för att shoppa lite. Eller mycket förhoppningsvis ;-) Det är jag, Sara, Carro, Mamma och en arb kamrat till mamma som ska åka. Ska bli så jäkla kul!!! Är riktigt taggad att shoppa loss. Hoppas bara jag inte får handlingsförlamning, alltså hamnar typ i koma. Och inte orkar prova eller någonting. Bara går och irrar. Det händer mig ibland och det är ju inte riktigt läge att hamna i den koman när själva grejen med resan är just att shoppa :P

Prio ett är att hitta något raffigt till sommarens bröllopsyra. Jag har ju bara en outfit klar än så länge... Är lite sugen på långklänning. Annars får vi se vad huvudstaden har att erbjuda denna gång. Hoppas på några riktiga fynd =)

Nä, nu blire söffa o teven resten av kvällen!

7 - Vänner

Jag har inte så många vänner. Men de jag har är de allra bästa. Kompisar har jag fler av, typ sådana jag umgås lite sporadiskt med. Riktiga vänner är något mer specielt tycker jag. Vänner är de jag kan ringa till närsomhelst på dygnet om jag skulle behöva. Vänner är de jag kan berätta mina innersta tankar för. Vänner är de jag inte behöver skämmas inför och som jag alltid kan lita på.

Min allra bästa vän är Cathrine. Vi lärde känna varandra 2003 när hon och Pär träffades. Det är inte så vanligt att man blir så bra vän med någon som vuxen, men vi fann verkligen varandra direkt
. Vi har haft så jäkla mycket skoj ihop och våra familjer har firat alla tänkbara högtider tillsammans. Vi har rest utomlands, vi har gjort Tjejklassikern ihop och vi har t.om. fått barn samma år och var mammalediga samtidigt. Vi får dessutom höra väldigt ofta vad lika vi är till utseendet. Oftare än vad jag får höra det om min egen syster och mig.

Jag är så otroligt tacksam över att jag har en sån fin vän som Cathrine. Hon ställer alltid upp och jag kan lita på henne vad som än händer. Så TACK Cathrine för att du vill vara min vän ♥

Pirates of the caribbean del IV

Igår var vi på bio. Det är inte varje kväll man är på det nuförtiden. Eller inte varje månad eller knappt en gång om året faktiskt... Anyway, filmen vi kollade på var den senaste Pirates of the caribbean. Den var riktigt bra faktiskt. Jag gillade den första filmen jättemycket men sedan tyckte jag tvåan och trean var sådär. Men nu hade piraterna snäppat upp sig igen med Depp i spetsen. Han är ju den största anledningen varför jag vill se filmerna. he he...

Brukar egentligen inte gilla filmer som är sådär jätteoverkliga men de här funkar. Jag har tex inte orkat sett färdigt sagan om ringen filmerna. Alltså de är ju så tråkiga och bara dystra. Det finns inte ens något vackert att titta på. Nä, usch! Tacka vet jag råa sjörövare istället för små alver och gnottar eller vad de heter. En sån här goding kan man ju bara inte motstå. Eller hur??


My god, vilken karl ;)

Imorgon blir det lite grillning med fam Hägerström/Pykelämäki?. Så jag tänkte svänga ihop något gott till kaffet. Det ska bli en blåbärsscheesecake och mormors rabarberkaka. Jag gör cheesecaken redan idag så får den stå och gotta till sig lite under natten. Men nu ska jag strax plocka ut enchiladas ur ugnen och samla ihop familjen för lite middag.

Önskar alla en mycket trevlig fredagskväll ♥


Ny Perka

Det känns som det är dags att köpa ny perkolator......

Men fasiken vad bra det är med eltejp. Funkar till mycket ;-)

Kanonfest

Ihelgen var det partaj på hög nivå. Syster yster och hennes kompis Jonas slog ihop sina trettioårsdagar och hade en hejdundrandes 60 års fest. Den blev verkligen superlyckad. Kanongod mat som Jonas lagat iordning. Massa god dryck, ett band som spelade, trubadur, allsång, DJ och cirka 100 partysugna människor. Jag hade så jäkla kul, vilket kändes på söndagen kan jag säga. Då var det mindre kul. Speciellt när man behövde komma hem till Karlskoga och ingen kände sig kapabel till att köra. Det blev tilllslut Daniel som fick bita i det sura och ratta hemåt.

Tyvärr tog jag inte en endaste bild och jag tror inte att Sara fotade något heller som jag kan sno. Lite synd men jag hade liksom fullt upp med att ha skoj hela kvällen så det hanns inte med.

Idag är det tisdag och jag börjar komma tillbaka ordentligt till mitt liv igen. Jag har jobb bokat hela veckan och till helgen ska vi försöka få lite gjort här hemma. Närmaste projekt är att göra klart altanen och olja in utemöblerna. Jag har även fönster som ska putsas och så ungarnas rum förstås. De som skulle vara klara i vintras. Hmmm, vi ligger lite efter i planeringen just nu. Fast vi har faktiskt fått uppskov av Linn för hon vill också få en färdig altan nu när sommaren snart är här.

Nu ska jag snart förbereda maten, det blir grillat. Och lite senare blir det prommis med Cathrine. Vågar mig inte ut på någon löprunda idag eftersom jag är lite risig i halsen. Men det ska bli skönt att få röra på sig lite ändå :)

Dag 06- Om det här vore min sista dag

Ja men vad i hela friden skulle man göra då......
Allt sådant man brukar uppskatta känns ju så pluttigt om det ska vara det sista man gör. Jag vet iaf att jag skulle vilja spendera den med min familj och mina närmaste vänner. Kanske ett riktigt jäkla stort partaj med alla jag tycker om. Vid en sjö. Äta god mat, dricka litervis med vin, bada, sola och sedan dansa tills man stupar.
Tja...jag begär liksom inte så mycket mer. Det viktigaste är ändå att få vara med de man tycker om. Då blir Linda nöjd ;-)
Alltså: Familjen, vänner, sol, vin, vatten, musik, mat. Klart!!!

Underbart

My god vilket härligt väder vi har!! Två dagar i rad nu har jag kastat av mig kläderna och hoppat i bikinin direkt när jag kommit hem från jobbet. Har sedan stekt mig så länge jag bara orkat. Så jäkla gött alltså. Jobbigt bara att alla vardagssysslor blir lidande men va fasen man måste ju passa på!! Och faktiskt så har jag passat på att tvätta lite också. Förenat nytta med nöje liksom. Jag har ju också världens bästa karl (vissa gånger) som har fixat maten dessa två dagar. Jag har bara kunnat ligga och grilla mitt fläsk i godan ro. Lyxigt värre ;) Eller UNDERBART som lilla Liam brukar utbrista lite då och då =)

Annars är även denna vecka fullspäckad med diverse saker. Idag var dagis stängt så Tilde har spenderat natten hos farmor och farfar i deras stuga. Linn har sina simträningar som vanligt. Föräldramöte för Tilde inför sexårs på torsdag. Vi behöver få städningen avklarad innan helgen eftersom vi åker till Grebbestad på fredag. Det är dags att ha den riktiga trettioårs festen för syrran. Kidsen får stanna hemma hos morfar. Det ska bli asakul. Roligt att få komma hemifrån hela helgen OCH att få gå på fest med massa trevliga människor. Misstänker att det kommer bli ett hejdundrandes drag.

Nu ska jag göra ännu en djupdykning i tvätthögarna och se om jag kan få någon ände på den. Sen ikväll ska jag nog titta på första semifinalen av eurovision. Brukar inte kolla på dom men jag kommer väl antagligen inte titta på stora finalen på lördag. Det kan vara lite kul att kolla in alla knasiga kostymer och udda låtar. Jag får väl spela in Desperate :P

Trevlig kväll!!

Vedkapardagen i Bråten

Jaha, lördag igen och denna helg är det dags för kapning/klyvning/stapling av vår årsranson ved. Vi har hyrt in ett par starka karlar, en traktor och en fyrhjuling.  Själv har jag hand om markservicen. Det får bli lite burgare och korv vid lunchtid och till kvällen har jag tänkt göra hemmagjord pizza. Kan ju inte bli annat än succé ;)

Andra aktiviteter under dagen är barnkalas för Wilma som Tilde ska på. Har även tänkt åka ner på årets vårmarknad en sväng och så har Tilde simträning i em. Dessutom är det kalasväder så man vill ju lapa lite sol också. Fast det känns inte riktigt läge för bikinisolning med 6 karlar i trädgården :P Och det kanske är lite överkurs att tro att jag ska hinna sola något...

Imorgon bär det av in till Karlstad för mig och Linn. Där vankas det simtävling. Det verkar som det ska bli kanonväder då med så jag tror jag slänger med picknickfilten. Kanske kan leta upp något soligt ställe mellan Linns grenar :)

Oj, nu måste jag röra på mig. Tilde ska ha hjälp med frukosten och det står fyra gubbar på altanen och gastar efter vatten! Önskar alla en riktigt härlig lördag =)

Ruttna boobies

Häromdagen i duschen och Tilde ser mig utan kläder:
- Men mamma, dina dom där (bröstvårtorna) dom är ju ruttna!!
Ha ha ha ha ha jag skrattade gott kan jag lova. Knasunge!

Dag 5- Vad är kärlek?

Jaha, då ska jag försöka beskriva vad kärlek är för mig....Hm, inte det lättaste att reda ut direkt. Kärlek är ju faktiskt det största som finns. Och det bästa, värsta, härligaste, jobbigaste, lättaste, svåraste och finaste.

För mig är så klart mina barn den största kärleken. Jag kan inte föreställa mig något annat jag skulle kunna älska så mycket. Detta gäller även för miljontals andra mammor så jag är ju inte ensam om det direkt. Dessutom är kärleken till sina barn den enda kärleken som alltid består. Oavsett om något (gud förbjude) skulle hända dem eller om de gör knasiga eller hemska saker så kommer Linn och Tilde alltid finnas i mitt hjärta. Man fortsätter alltid älska sin barn ♥

Naturligtvis är kärlek så mycket mer också. Jag känner stor kärlek till resten av min familj och mina riktiga vänner. Men också till banala saker (dock ej i just denna ordning) som en god middag, ett roligt träningspass, en bra konsert, en kul fest, mitt jobb, mitt hem, resor, mm, mm. Skulle kunna fortsätta hitta på saker med touch av kärlek i oändlighet tror jag.

Uj, uj djupa grejer alltså. Men som slutknorr måste jag ändå säga att den största gåvan vi människor har fått är att kunna både ge och få kärlek. Utan kärlek skulle inte livet vara mycket värt. Trist och outhärdligt. Så, tack kärlek ♥

Ännu en helg till ända....

Herregud, så tiden rusar iväg. Pang bom så är både påsk och Valborg avverkat och vi är inne i maj månad. Det här är verkligen den bästa tiden på året. Det blir varmare, ljusare och man har mycket roligt att se fram emot. Det är nu man skulle behöva stanna upp tiden så det inte går så rackarns fort. Svisch säger det så har både våren och sommaren passerat. Jag vill hinna med att NJUTA!!!

Igår var det alltså valborgsmässoafton och vi hade en liten get together med en bunt goa människor. Vi käkade grillat och tände såklart en majbrasa. Det blev en mysig afton och inte allt för sen. Kan iofs bero på att jag och Cathrine hade varit ute och svirat redan kvällen före. En är ju liksom inte van att köra tvådagars nuförtiden. Jisses, vad sliten man blir. Men två superbra kvällar blev det och vi hade även finfrämmat här hemma av Johanna, Liam och Love under hela helgen. Alltid mysigt att få träffa dom!

Till veckan blir det jobb varje dag på samma ställe. Gött som tusan! Ska även försöka komma vidare med den däringa listan jag påbörjat. Jag slutar ganska tidigt alla dagar utom imorgon då jag går till fyra. Så jag tror jag ska kunna få ett par stunder över att fundera över vad kärlek är.....nästa anhalt på "listan".

Nu ska jag vänta in mina troll som är och simmar samt snickrar hemma hos bror. Tilde är så rolig, hoppade i snickarbyxorna efter dansen idag och drog ner till Micke för att "spika lite gips". Där snackar vi kontraster. Ena stunden dansskorna på och andra stunden snickarbältet. Lustig unge det där =)

Hoppas alla får en mysig söndagkväll. Det ska jag ha! Kram

RSS 2.0