Surkärring

Idag är ingen bra dag. Trött som ett troll är jag. Hade öppning på jobbet imorse så det var uppstigning redan klockan fem. Var skitnervös att jag skulle försova mig så jag sov inge bra inatt heller. Det gjorde mig inte piggare direkt.

Det är höstlov den här veckan och färre barn på fritids. Lugnt och skönt skulle man kunna tro men icke. Barnen har bråkat och varit fisiga mot varandra som aldrig förr. Jag vet inte hur många konflikter jag försökte lösa under dagen. Sprang runt och medlade som en dåre. Så tålamodet var ganska nerkört i bott redan när arbetsdagen slutade klockan ett. Och det blev inte bättre av allt tjafs och bråk här hemma med barnen. Usch, vissa dagar är det inte roligt alltså. Skulle bara vilja lägga mig och dra täcket över huvudet. Men nä, går ju inte. Till råga på allt har jag tid hos optikern idag också. Synundersökning och nya linser för dryga tusenlappen. Mmmm, precis vad jag behöver......

Men så där ja, nu har jag fått gnällt av mig. Känns faktiskt liiite bättre :P

Halloween

Lördag idag, en lugn och skön sådan. Behöver inte ens åka till badhuset eftersom Tildes simning blev inställd. Ganska skönt för jag känner mig lite småhängig. Vet inte om det är efter gårdagens övningar eller om det nu är min tur att bli förkyld. Igår hade vi lite halloween/bastukväll här hemma. Familjen Linder var inbjudna. Först tog jag och C en runda i spåret och sen blev det bastu och ett par bärsa. Sen blev det fläskfilégratäng med kantareller och gorgonzola och till efterrätt gravstensmuffins till barnen och saltlakritsmuffins för de vuxna. Efter det var vi så mätta så inte ens ungarna orkade äta upp sitt godis. Men lite musik och dans orkade kidsen med och vi vuxna satt och chillade med några öl och pratade skit. En riktigt mysig kväll blev det och inte så fasligt sen heller. Äkta fredagsmyskväll när den är som bäst!

Nu har äntligen Linn frisknat till. Hon har fortfarande hosta men det är mycket bättre och hon har varit feberfri i två dagar. Så sköönt. Hoppas, hoppas inte det är min tur nu. Jag ska ta och passa på att vila mig ordentligt nu under helgen så kanske baciluskerna kan motas bort. Nu längtar jag verkligen tillbaks till jobbet och det skulle nästan kännas som katastrof att behöva vara hemma mer nu. Nä, ikväll får det bli operation moffa i sig onyttigheter i horisontalläge ;-) Och så börjar nya säsongen av "Så mycket bättre" mitt favvoprogram. Det ska jag inte missa!!

Happy Halloween!


Läget

Det är torsdag idag och jag är fortfarande hemma med sjuklingen. Igår var vi till vårdcentralen och där konstaterades att Linn nog har en mild variant av lunginflammation. Hon behöver inte äta antibiotika men blir hon sämre igen måste vi höra av oss så hon får ta nya prover. Just nu är läget oförändrat. Hon har feber som går lite upp och ner men inte så hög som i måndags. Och så hostar hon som bara den. Oftast sover hon. Sover, sover, sover och det behöver hon nog.

O ja jag går hemma på både gott och ont. Får så dåligt samvete gentemot jobbet men å andra sidan vad är viktigare än ens barn hälsa? I varje fall inte jobbet. Det finns faktiskt vikarier och jag pratade med dom igår och förklarade läget o de hade fått in en vikarie. Men ändå.....det där jäkla samvetet :( Speciellt när jag ännu inte har någon fast tjänst.....Fast, nä nu ska jag inte tänka på det mer utan koncentrera mig på att Linn ska bli frisk :)

Det händer faktiskt lite när man går hemma så här också. Igår morse kom min mor o far på frukost och så klart en kopp kaffe. Men se det var lättare sagt än gjort. Min ullaredsinköpta perkolator gick ut i strejk. What the f*ck, inge kaffe. KATASTROF!! Vi fick helt enkelt nöja oss med te och senare fick jag ila ner till Coop och inhandla en hederlig kaffebryggare. Egentligen gillar jag perkokaffe bättre men tiden och pengarna räckte inte till för att investera i en ny sån. Så nu har vi blivit med kaffebryggare i vår familj. Tillsvidare....

O inte nog med kaffeincidenten. När vi satt i godan ro och sippade på vårt te plingade det på dörren. Det var farbror polisen eller rättare sagt fröken polis som behövde få tag i vår granne. Han öppnade inte sin dörr och polisen hade hört att någon av grannarna hade nyckel till honom. Det gick inte så bra för dom att få tag på någon nyckel eftersom det var mitt iveckan och de flesta jobbar ju. Jag har fortfarande inte fått någon klarhet i hur allt slutade men jag hoppas grannen inte låg död inne i huset stackarn!

Ja kära nån, lite action är det allt på gatan. Ambulans och polispådrag på samma vecka. Rena storstadssyndromet ;)

Annars har jag passat på att läsa lite nu när jag varit hemma. Har precis läst ut "Tigerkvinnan" av Katerina Janousch. En bra bok i stil med hennes andra böcker om barnmorskan Cecilia Lund. Nu har jag kastat mig in i en för mig ny deckarserie.



Verkar bra, läskig och mycket spännande! Men rekomenderas nog inte att läsa när man är gravid....

Nu, dagens andra bryggarkopp och gå och titta till sjuklingen.
Kram

Drama

Linn har ju varit riktigt förkyld i nästan en veckas tid nu och hon blev lite bättre under helgen men efter Boda Borg besöket blev det lite omtag. Då hade det halsonda gått över men istället fick hon en jättejobbig hosta. Så igår hade hon frisknat till och kände sig ganska bra igen, hostigt men hon kände ändå att hon skulle kunna gå till skolan som idag. Hon gick och lade sig som vanligt och somnade men när jag skulle krypa till kojs vid tiotiden hör jag ett litet gnyende i Linns rum och när jag går dit är ungen het som en kamin och blöder näsblod. Hon klagar också på att hon har jätteont i huvudet och känner sig yr. Jag blir ju såklart skitorolig och Daniel med. Vi blir så oroliga att vi ringer 112 och får prata med larmcentralen. De bestämmer sig för att skicka en ambulans för att kolla upp Linn och det dröjer inte förrens de kommer som tur är. Man blir som lite lätt stressad när ens barn inte beter sig som vanligt. Men under tiden vi väntar avtar iaf huvudvärken och yrseln och när sjuksystrarna kommer tar de tempen och då har stackarn över 40 graders feber. De kollar även upp hur hon kan röra sig, om hennes syn är ok och så kopplar de på nån blodtrycksmojäng för att kontrollera blodtrycket. Sen kan de konstatera att det förmodligen är febern som orsakat de andra symtomen och hon får alvedon. Vi blir beordrade att hålla lite koll på henne under natten och se till att hon får i sig mycket vätska. Så nattens vila har inte varit någon skönhetssömn direkt, har sovit ganska oroligt och haft lilla kaminen mellan oss i natt. Idag är jag hemma med henne, vågar inte lämna henne ensam som det är nu. För tillfället sover hon i en alvedondimma och det brukar vara enda sättet att få ur sig baciluskerna.

Mammas lilla plutta ♥ usch, vad man blir orolig när ens barn inte mår bra. Kanske var lite överilat att ringa 112 men jag har aldrig varit med om sådan reaktion när barnen varit sjuka och man skulle ju aldrig förlåta sig själv om man inte ringde och det verkligen var något allvarlgt. Hujeda mig vilket drama!

Veckoupdate

Ännu en vecka har gått i raketfart. Redan söndag igen och snart dags för ny vecka. Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Iofs är det typ fullt upp hela tiden. Den här veckan har jag varit kvar på jobbet två em/kvällar på möten och planeringar, målat i Linns rum, tränat pump och sprungit en runda, assisterat min far till en hemlig överraskning till min mor, tagit hand om Linn som varit/är sjuk, städat, tvättat och ja, skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Men det gör jag inte.

En rolig och trevlig dag hade vi igår iaf. Då träffade vi Madde o Mattias med alla barn och käkade först tacos hemma hos dom. Sedan blev det ett besök på Boda Borg och det var uppskattat av alla. Det var första gången Tilde var där och hon var lite skeptisk till en början. Som alltid när det är något nytt, men sedan släppte det och hon tyckte det var superskoj. Efteråt åkte vi hem till Madde o dom igen för lite kvällskorv, lördagsgodis och sällskapsspel. Det blev en mycket trevlig dag/kväll och vi åkte inte hem förrens framåt tolv på natten. Så stort tack för det mina vänner ♥

Idag är det då söndag och vi har precis avslutat frullen. Sitter fortfarande vid bordet med dagens andra kaffekopp. Funderar på hur jag ska lägga upp dagen. Lite målning och tvättning står på schemat. Det är härligt väder ute så en prommis får det nog bli också.....eller en tur i spåret. Vi får se vad jag känner för. O så var det det där med matlagningen. Vet å fasen vad vi ska hitta på för middag idag. Får nog fundera lite mer på det....

Trevlig söndag!

En del gjort

Känner att jag faktiskt fått en hel del gjort under helgen som gått. Har gjort en rivstart i Linns blivande rum. Först en utrensning av allt skräp vi samlat på och stuvat undan i "datarummet" under åren vi bott i huset. Var en hel del kan man säga.... Och sedan körde jag igång med att kvistlacka furuorgien. Två omgångar kvistlack blev det och sedan grundmålning i taket. Daniel har roat sig med uppsättning av gipsskivor och spackling. Jo då, en bit på väg iaf :) Känns i axlar och nacke i varje fall.

Andra saker jag/vi roat oss med denna helg: Löparrunda, långprommis, bakning, trycktankning av godis och chips samt filmkväll.

Hyrde dessa två filmer



Helt ok filmer båda två :)

Nu, läsa godnattsaga för Tilde och sen mys i soffan resten av kvällen!

Fy för baggar

Har passat på att få lite nytta gjort när jag ändå har varit hemma idag och vabbat. Ett bullbak och städning har jag hunnit med. Fick även ta en cykeltur ner till affären imorse efter att ha hittat mjölbaggar i vetemjölet. Höll på att smälla av när jag öppnade paketet. FY FAN! Hade bara hört talas om de äckliga djuren förut men nu vet hur de ser ut också. Blä, hatar verkligen småkryp, speciellt när de är bland mat. Men men, det blev iaf ordentligt skrubbat och rengjort i det skåpet!

Nu sitter jag och väntar på att golven ska torka och så funderar jag på om det ska bli någon springtur. Det är verkligen underbart höstväder idag, soligt och ganska kall klar luft så det vore lite skönt. Ska kolla av med min springkompanjon annars får det nog bli en långprommis. Längtar efter frisk luft!

Sen blir det till att ladda för fredagsmys. Det blir fläskfilé till middag med ett tillhörande glas rött =)

Trevlig helg!

Snart vinter

Jaha, sjukstugan fortsätter. Nu är det Tildes tur. Igår ringde personalen från skolan och sa att Tilde inte mådde så bra så det var bara att hämta stackars sjuklingen. Feber och ont i halsen. Vi delade på vabandet den här gången. Daniel var hemma igår och idag o jag stannar hemma imorgon. Skönt att man är två så man kan hjälpas åt. Tänk de som är ensamstående och måste kämpa på med allt själv. Tufft!!

Annars rullar livet på som vanligt och snart har vi vintern runt hörnet. Vädret har blivit mycket kallare bara den senaste veckan och mörkare och ruggigare blir det. Jag har tillochmed fått skrapa bilrutorna två dagar den här veckan. Burr!! Och lika förvånad blir man varje år. OJ, var är isskrapan och var är alla vantar, mössor och vinterjackor. Konstigt att man varje år lyckas förtränga att det blir faktiskt kallare framåt oktober och snabbt går det också......Mycket märkligt.

Men om ett par månader är vi här! Ha ha



Ihelgen har vi inte mycket på gång. Törs nästan inte skriva det men kanske hinner vi börja i Linns blivande rum......Ja vet, typ ett år senare :-O


Rutten start

Ingen bra start på veckan blev det. Vaknade imorse av att min mage gjorde ont. Hann precis svälja ner frukosten innan den kom upp igen. Fyyy vad jag hatar att kräkas. Så det blev till att stanna hemma från jobbet idag. Lämnade Tilde på fritids och sen hem och kröp ner i sängen igen. Somnade och sov till klockan 12!! Inga fler spyor men jag är fortfarande orolig i magen och känner mig rätt matt. Det får tyvärr bli en dag hemma imorgon också....:(

Till råga på allt är jag gräsänka ett par dagar nu. Daniel är iväg och jagar uppe i Åsen med Micke, Pappa och Micke P. Tråkigt att vara själv, speciellt när man är sjuk. Men nu är ju barnen såpass stora så de klarar sig rätt bra själva. Lite mat ska jag fixa iordning och sen kan jag fortsätta slappa vid tv:n. Dessutom får vi ju älgkött till helgen och det ser jag verkligen fram emot. Älskar älgkött i alla dess former. Är som uppväxt på det då pappa alltid varit jägare och när vi var små fick vi alltid älgkött med potatis och starksås på fredagskällen. Världens bästa fredagsmys :)

Förresten partajet i helgen blev mycket lyckat. Trevligt att träffa både lite nya och gamla bekantskaper. Måste även skryta över det otroligt mogna beslutet att åka hem när det var som roligast. Halv ett redan ringde vi efter taxi. Vuxenpoäng där!! Kändes väldigt skönt på söndagen också eftersom Linn hade simtävling på em. Kan ju inte vara någon höjdare att sitta i badhuset och vara bakis :P

Nu ska jag fixa lite käk till kidsen så stämpar jag ut för dagen sen. På återseende!

Kalasshopping

Ikväll blir det en liten spontan shoppingtur in till Marieberg. Där är det extraöppet med finfina erbjudanden så då passar det ju bra att försöka hitta något till helgens partaj. Tre trettioåringar är det som ska firas på lördag, alltså vankas det 90 års kalas =) Skojsigt värre!!!

Först ska jag äta lite mat och idag blir det rödspätta från Linas matkasse. Luktar jättegott gör det, hoppas det smakar lika gott också.

Trevlig torsdagskväll!


En bra sketen tisdag

Idag har det varit studiedag i skolan och vi har haft en riktigt lugn och skön fritidsdag med bara några barn. Fick lite gjort som man inte hinner vanliga dagar på jobbet. Lite ommöblering och rensning här och där. Skönt!!

Efter jobbet var vi hemma hos mamma på födelsedagsmiddag. Hon bjöd på köttfärslimpa och massa god fika. Perfekt en sketen tisdag =) Trevligt för henne att få lite sällskap också nu när pappa ligger ute på jobb i nordnorge.

Nu har vi också bokat en spadag i Loka i november. Jag, Sara och mamma ska följa med Johanna och Lina och fira att de fyllt tant. Vad kan då vara bättre än att försöka piffa upp sig på spa ;) Det ställer jag gladeligen upp på....he he. Det blir en heldag med lunch, bad, träningspass och relax. Dessutom har jag bokat massage.....LÄNGTAR!!!

Här ska jag sitta med någon nyttig hälsodrink i gosig badrock. Lövely!

 


Så där ja..

Då har jag klarat av första veckan på mitt första riktiga vikariat. (Ja, intervjun gick bra =) Och det blev en riktig rivstart kan man säga. Betade av en arbetsplatsträff, ett föräldramöte utan min kollega och ett uppföljningsmöte ang en elev som vi arbetar lite extra med. Pjuh, var lite småtrött ifredags em när jag åkte hem. Men också stolt och nöjd över att jag fixat allt utan större problem =) Nästa vecka blir det nya utmaningar för då är nämligen min kollega på semester. Får jobba med vikarie och jag hoppas det blir någon duktig som har varit med barnen förut. Blir liksom lite enklare då.

Nu kommer syrran med ungar och mormor i släptåg........Återkommer!

RSS 2.0