God middag

Jodå, förra helgen flöt på i en rasande fart och snart är det dags för nästa. Middagen i lördags blev mycket lyckad. Temat var hälsa och så här såg menyn ut:

Förrätt: Äggmuffins med soltorkad tomat
Varmrätt: Hummerlax med broccolimos
Efterrätt: Chokladmousse med marinerade hallon



Vi fick även några extra matgäster och de blev också mätta och belåtna =)

Nu i helgen bär det iväg till Ullared med tre härliga tjejkompisar. Vi har bokat rum på motellet och övernattar fre till lör. Så vi sticker direkt när vi slutat jobba på fre em. Ska bli kul att tillfredställa shoppingbegäret lite ;)

Jo, och så måste jag berätta att idag betalade vi första avgiften för boendet i New York i september. Den 14 september ska vi dra "over there". Whoohoo!! Ska bara hitta ett billigt o bra flyg som tar oss över Atlanten. Sen är det bara att börja planera allt vi ska hinna med under vår vecka där. Tror inte det kommer bli direkt svårt att fylla ut tiden :P


Vårkänslor

Idag har vi haft ett riktigt vårväder. Solen har gassat från klarblå himmel och verkligen värmt våra frusna kinder. Det har varit mildväder ett par dagar nu så nästan all snö har smällt. Lite synd med tanke på att det är sportlov men har inte vintern satt igång ordentligt ännu så kan det faktiskt kvitta nu. Mot varmare och ljusare tider!!

På jobbfronten har det varit en mycket lugn vecka. Väldigt få barn så jag har inte jobbat ihjäl mig direkt. Lite skönt med sådana veckor bortimellan =) Imorgon är det redan fredag. Hej hopp vad det går undan!

Jobbar till halv tre imorgon o efter det tänkte vi ta med kidsen och spela lite minigolf. Tilde har aldrig provat på det och Linn bara någon enstaka gång så det blir nog skoj. Sen blir det fredagsmys med något gott att äta. På lördag är det dags för middag med Micke o Sara igen. Denna gång är det min o Saras tur och jag återkommer med menyn lite senare. Söndagen bjuder på utmanartävling i badhuset och förhoppningsvis lite fix här hemma. Tror det blir en bra helg ♥

Lov eller inte

Då var det sportlov för vissa (läs Linn) och jobblov för andra (läs mig). Det blir jobb hela veckan på fritids. Fast det är ganska ok ändå att jobba under loven. Det blir en lite lugnare lunk och lite roliga aktiviteter. Fast om jag nån gång får en tjänst inom det jag utbildat mig för, en ren lärartjänst så kommer jag ju inte gråta för att jag får lov.... Fast när den dagen kommer är väl alla lov borttagna och jag får jobba på som vanligt.

Nä, nu ska vi inte vara neggo utan tänka på det positiva. Tex att det är lördag idag och en riktigt bra sådan. Har inget särskilt inplanerat under fm. Skrotar runt lite och fixar med tvätt. Snart blir det plättstekning som Linn beställt till lunch. Linn har kompis här och Tilde är på motorcrosstävling med grannarna. Daniel jobbar och sliter. Han jobbade övertid även igår kväll. Sen i em blir det simträning för Tilde och kvällen ska spenderas hos fam Linder med tacomys och melodifestival. Inga fel. Eller ja, tråkigt att Daniel jobbar men det blir ju lite extra pengar.....kanske lite kan gå till New York =).

Morgondagen bjuder på en tripp till världsmetropolen Grums. Linn har simtävling där så det blir en dag i simhallen. Ska ladda upp med äggmackor, lite gott fika och något bra att läsa. Så det blir nog en bra dag. Alltid lika roligt att se vad duktig Linn blivit. Man ser verkligen hur hon förbättrar sig för varje gång och jag känner mig så stolt som mamma ♥ Sen vet jag också vad nervös och orolig hon är inför varje tävling så då blir man extra stolt att hon övervinner nervositeten och kör på ändå.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och börja vispa ihop lite plättsmet.
Trevlig helg!
Fina Melissa Horn


Vackert

Söndag och oj vilket härligt väder. Solen skiner från klarblå himmel och en grad kallt. Vinter när den är som bäst =)

Det blev en sen och lång frukost idag och om en stund har vi bjudit in till söndagsfika. Blåbärspaj med vaniljsås. Micke, Sara o fam Linder är det som är inbjudna. Vi hade tänkt smaska på pajen igår till mellon men vi var helt proppmätta efter pizzan vi smockat i oss till middag. Så vi fick spara den till idag ist. 

Sen i em har vi tänkt att åka lite skridskor vid skolan. Blir första gången i vinter för min del. Vi får väl se hur det går. Är ingen talang direkt....snarare motsatsen. Dessutom har det hänt något med min rygg. Jag tror det kan vara någon nerv som kommit ikläm för det liksom krampar till vid vissa rörelser så det låser sig. Det gör så jäkla ont så jag nästan blir illamående. Måste ha blivit nåt knas i samband med fredagens pumppass. Herregud, min kropp är verkligen raserad.

Bara att inse, åldern börjar ta ut sin rätt....:P

Nu, ladda kaffebryggaren o vispa vaniljsåsen. O sen njuta av den vackra dagen!


Ska kanske testa lite såna här moves på isen i em? Förmodligen bra stretch för min onda rygg...

Fast

det känns rätt tugnt, grått o trist just nu så har jag faktiskt väldigt mycket skoj att se fram emot framöver. Först har vi planerat in en liten Ullredstripp i början av mars. Har bokat en natt på motell så vi slipper köra fram o tillbaka på samma dag. Blir bra det!

Sen i april avlöser skojsigheterna varann. Påsk ska firas uppe i Åsen i vanlig ordning. Den 14:e ska jag o Linn till Trollhättan och se Erik Saade. Daniels syrra o kusin Emelie ska också med. Helgen efter blir det Stockholm och Dirty dancing. Hej hopp, vad den månaden kommer gå i räserfart. Och rätt dyr kommer den bli också.....

Ja, o sen är det nästan sommar och semester o vips är det höst igen. Men då kommer vi till det bästa....om det blir som vi tänkt. Jag, Daniel, Niclas, Johanna, Micke o Sara har nämligen tänkt att åka till New York en vecka under hösten. Utan kids. Vi ska sätta oss nu i helgen och planera lite. Hoppas verkligen att vi kommer iväg......Då har vi VERKLIGEN något att se fram emot!! Whohoo =)


.....

Läget just nu:

Bilen trasig och inlämnad på verkstad. Ett antal tusenlappar för att lösa ut fanskapet... Thank god för världens snällasta kompisar som lånar ut sin ena bil till oss.

Gräsänka, Daniel är i Linköping eller nåt o jobbar. Älskade lillebror sköter eldningen så vi inte fryser ihjäl här hemma.

En liten härlig förkylning är på besök.....IGEN! Inge ont i halsen eller feber iaf. Orkar jobba men hela huvet fullt i snor.

Jo då, men annars är allt bra...typ.


Smeknamn

Härom kvällen när jag inte kunde somna på en gång, vilket inte är så jättevanligt, låg jag och lät tankarna vandra runt lite som de ville. Kom helt plötsligt och tänka på olika smeknamn vänner o bekanta haft genom åren. En del heeelkonstiga. Här är ett par som fick mig att fnittra till där i sängen och undra va fan kom de ifrån?
Knorr
Gurka
Snutt
Lollisen
Luffarn
Mung
Pilla
Snopp Holger
Strumpa
Räven
Skivan
Slavas
Mini

Hi, hi, lite lustiga.
Sen var det ju också poppis ett tag och kalla varandra för efternamnet istället för förnamnet. Gör konstigt det med. Det är ju mycket jobbigare att säga Granlund än Daniel. Eller?? Knasgrejjer vi höll på med! Själv har jag inte haft så många smeknamn, vad jag vet om iaf ;P.... Eller jo, Findus höll mina närmaste på att kalla mig en period. Men det var inget som satte sig ordentligt, tack o lov!

Ja, sånt kan jag ligga o tänka på bara så där.... Inge konstigt alls.

RSS 2.0