Nyårsafton

Klockan är snart åtta på nyårsaftons morgon. Ute är det bäcksvart med gnistrande frost på marken. Temperaturen har sjunkit till -8. Precis som det ska vara på nyår, kallt. Fast det skulle inte skada med lite snö....

Den här nyårsaftonen blir inte riktigt som andra. Dagen kommer bestå av packning och städning. Vill ju inte komma hem till ett stökigt och skitigt hem :P Kvällens plan är att träffa bästa vännerna/vårt resesällskap för att äta lite god mat. Vi insåg under veckan att vi inte har tid att lägga ner nåt större bestyr med nyårsmiddag så vi kör en gammal klassiker med grillat (gött för gubbarna att stå ute i kylan o grilla). Till efterrätt blir det glass och färska jordgubbar. Ja, det blir som lite sommartema. Inge konstigt alls ;) Förrätt hoppar vi över. Sen ska vi väl stöka över tolvslaget innan vi behöver sova ett par timmar. Runt sjutiden imorgon bitti rullar vi mot Arlanda så vi behöver få några timmars sömn innan. Kommer bli svårt....sov redan inatt oroligt och låg vaken långa stunder. Lite resfeber kanske?

Vi får se om jag hinner titta in något mer innan avvresan. Annars önskar jag ETT GOTT NYTT 2012 ♥


Snart så..

Onsdag idag och endast två arbetsdagar kvar. Sen nyårsafton och swiiiisch iväg till Ao Nang. Kan verkligen inte förstå att vi ska åka snart. Vi har ju liksom väntat i ett år. Håller på att tvätta det sista och har plockat fram resväskor. Kollade också förut  efter skor att ha med men det såg rätt skralt ut.....får nog investera i dojjor där. Och solbrillor. Jag har ju en förmåga att paja eller tappa bort alla jag köper. Det brukar gå åt ett par stycken varje sommar. Men jag tror inte jag behöver oroa mig, varken skor eller glajor brukar vara svårt att få tag på i Thailand :)

Igår var vi också och storhandlade med stort H på apoteket. 900 riksdaler gick notan på. Jo då, det är dyrt med solkrämer. O så var jag även tvungen att ladda upp med värktabletter, handsprit, medikamenter till Tildes mage, vätskeersättning, mm, mm. Så nu är vi prepaird för båda magpaj och solsveda :P

Barnen har tagit lite miniförsemester med mormor ett par dagar. Passar bra så vi kan jobba, packa och fixa o så får mormor sällskap. Morfar ligger ute på jobb och mormor är mörkrädd så hon är bara nöjd att få ha barnbarnen hos sig. Med andra ord, alla nöjda över upplägget.

Dax att hänga lite tvätt! Men snart.....

Annandagen

Julen närmar sig sitt slut för detta år. Annandagen idag och vi har haft ett mysigt och trevligt julfirande i dagarna tre. Barnen är nöjda med sina julklappar, jag är nöjd över att jag fick tolv timmars sömn inatt och känner mig  totalt utvilad ;) Sitter just nu och inväntar lyxmiddag, falukorv och snabbmakaroner. Enligt barnens önskemål. Senare ska jag dra iväg på ett 90 min pump+spinning pass. Ska bli så skönt att röra på fläsket lite efter allt man stoppat isig de senaste dagarna.

Annars är det fullt ös här hemma. Linn och Tilde leker med kompisar och det är rena gatloppet mellan våningarna. De verkar ha skoj så då får vi väl stå ut med lite oljud. Just nu är det två tv apparater på samt en stereo och en dator som avger sig läten.

Nu mat! God fortsättning ♥

Dan före..

Dopparedagen. Vips så blev det jul då. Sen sist har Tilde åkt på en liten febertopp och halsont så Daniel har varit hemma och vabat under veckan igen. Men nu så, är vi friska igen...i stort sett.

Idag startar vi julfirandet med Daniels familj och i år ska vi vara hemma hos oss. Ändå har det inte varit något extra stressigt för mig då min svärmor propsar på att stå för allt. Hon vill tillochmed koka kaffe och ta med i termosar hit....rolig tant det där :) Igår fixades de sista julklapparna efter jobbet och så gjorde jag sista dagen med barnen jag jobbat med hela hösten. Vemodigt var det men under em fick jag reda på hur mitt schema ser ut för våren och då blev jag glatt överraskad. Min chef hade fixat till så jag kommer vara en del tid med de små kottarna iaf. Så två dagar iveckan kommer jag träffa dom. Så glad jag blir! Fick för övrigt ett bra schema med lite roliga nya uppgifter så jag ser fram emot att börja jobba efter Thailand. Jobbar iofs nästa vecka på julfritids men det blir en annan sak. Då ska vi blandannat till badhuset med barnen. Kul att hitta på lite då det inte är så många barn.

Men idag är det ledigt och som vanligt när jag får sova så kan jag inte. Just nu är klockan halv åtta och jag har legat vaken sedan Daniel gick upp klockan sex. Why???? TANTVARNING!! :P

Just det, jag har ju införskaffat mig en ny telefon. En Samsung galaxy S2. Jodå, en avancerad stor sak. Kan iaf ringa, sms:a och komma ut på nätet och facebooka. Så det viktigaste har jag koll på. En ganska bra kamera är det i den också så det är bra. Tänkte även att jag ska kunna blogga från den men jag behöver lite assistans av min svägerska för att få snits på det. Men snart så :P


En så här fast vit :)

Va blir det??

Nu har den där förb...magsjukan slagit till hos fam Granlund. Jodå, jag och Linn insjuknade nästan samtidigt under gårdagen och spenderade en hemsk em/kväll på varsin toa. Fy fasen alltså. Jag som nästan aldrig blir sjuk och inte barnen heller speciellt ofta. Men nu vet jag inte, hela hösten tycker jag sjukdomarna avlöst varandra. Både förkylningar, magsjukor och lunginflammation. Jag kan lova att det är välbehövligt med Thailandssemester snart. På söndag är det bara två veckor tills vi ska åka. TVÅ VECKOR!!! Fatta! Tur på sätt och vis att vi betar av magsjukan nu så är risken mindre att vi får den där också. Om man nu ska se något positivt på eländet :-/

Till helgen vankas det roligheter iaf. På fredag är dert dags för julbord med Daniels jobb och som förra året ska vi till Loka och övernatta. Inga fel alls! Bra företag som bjuder med respektive =) Sen på lördag ska jag hem till en tjejkompis på glöggkväll. Det ska bli mycket trevligt att träffa lite brudar som jag ser allt för sällan. Kidsen ska spendera helgen med mormor o morfar i Grebbestad. Så även dom får en kanonhelg. Hoppas bara alla är friska till dess :S

Just de, det är Luciadagen idag. Blev inte mycket luciafirande här inte....
Så här söt va Tilde iaf när hon var Lucia på julfesten i onsdags ♥


Nu så är det

Äntligen fredag! Denna gång mycket efterlängtad. Den här veckan har fan varit tung alltså. Den där jäkla förkylningen och så extra tufft på jobbet. Avslutade arbetsveckan med att bli påkörd av ett barn idag så min tumme har fått sig en rejäl smäll. Har jätteont och tummen är ganska svullen. Höger också såklart :/

Men nu sitter jag hemma med massor av tända ljus, i mysisar och väntar på att min käre man ska komma hem med pizza. Sen blir det parkering framför tv:n med en stor mugg glögg. Aaaaahhhhh, som sagt.......äntligen fredag ♥

Välkommen vinter

Sådärja, äntligen har det kommit rejält med snö. Är dock lite oroad, temperaturen ligger på nollan och det kan rätt som det är bli slask och puts väck med all snö. Hoppas, hoppas det får ligga kvar.

Läget med mig är väl hyffsat. Har ett tryck över näsan och sju kilo snor i den. Men jag har inge feber och jag har inte ont i halsen så jag ska inte klaga.  Idag var Tilde tillbaka i skolan också så nu får vi hoppas att sjukstugan är över för den här gången.

Ikväll har vi avverkat årets första och enda skoljulfest. Det var Tildes klass som ordnat lussetåg och fikastund. Det var lagomt avancerat och mysigt med lite skönsång :) Linns klass har bestämt att de ska ha föräldrafritt juldisco istället för traditionell julfest i år. Tyvärr är inte Linn hemma när discot är så hon missar det. Fast hon verkar inte sörja direkt över det. Hon och Tilde ska med mormor o morfar till Grebbestad den helgen. Det smäller högre än ett juldisco......än så länge ;)

Nu ska jag kurera mig framför tv:n resten av kvällen. Imorgon satsar jag på att kunna köra lite pump.

Lite snö o lite hängig

Idag känner jag mig inte helt hundra. Skulle ha varit iväg på boxning ikväll men jag fick skippa det. Det känns som en rejäl förkylning håller på att attackera mig. Känns inte direkt som det är läge att bli sjuk och hemma från jobbet just nu. Det är fortfarande flera arbetskamrater som är sjuka och hemma med barn. Daniel har varit hemma med Tilde idag också. Hon är rejält förkyld med halsont och blåsor i munnen. Det verkar som det är väldigt mycket bacilusker som vandrar runt just nu. Var och varannan är däckade. Kanske är det vädret.... Men idag kom äntligen de första snöflingorna. Det ligger ett tunt, tunt lager ute på marken nu. Hoppas det kommer mer och ligger kvar, för nu är jag verkligen trött på detta mörker.

Ljuspunkten på denna dag var iaf lussebullsbaket jag drog igång med efter jobbet. Nu luktar det juligt och mysigt här hemma och det får allt bli ett smakprov innan jag hoppar isäng. Det får bli tidig kojning, imorgon är det jobb 8-18:30. Det blir en lååång dag.


RSS 2.0