Onda ögat

Så var man gräsänka ett par dagar då.....Lite trist men tur att jag har tjejerna hemma iaf =)

Men idag har det inte varit någon toppendag direkt. Vaknade med ett öga som rann och kliade så jag kunde inte ta på mig linserna ens. Drog ändå iväg till jobbet prydd med mina glasögon men gav dock upp efter en stund. Jag fick istället åka hem och vila mitt onda öga. Nu känns det bättre och jag har bestämt mig för att jobba imorgon. Det är ändå fredag så jag får vila upp mig ihelgen. Jag har så svårt att stanna hemma från jobbet när jag inte är helt piggelin. Jag vet att det inte är bra alls att jobba när man inte mår bra men det är något som är inpräntat från min barndom. Kommer man upp ur sängen och får i sig något ätbart ska man masa sig iväg till skola eller jobb. En princip på både gott och ont kan tyckas.....

Ja, ja nog om det. Fredag imorgon alltså och då får det bli myskväll med Linn och Tilde. De ska båda först på kalas hos granntjejen men sen blir det myyys för hele slanten ♥

Ljus i vårt hus

Ikväll vankas det ljusparty hos Cathrine. Ska bli mys, det är ju verkligen årstid för fina ljus med goda dofter nu. Dessutom utlovas det kantarellsoppa och det är alltid gott =) Kommer bli en riktigt härligt härlig kväll så här mitt i veckan. Det gillas!


Lite koma

Sitter just nu i lite halvkoma och smälter ner dagens "Lina" maträtt. Det blev fisk idag och den var riktigt smarrig! Ska snart hoppa i träningskläderna och dra iväg på ett pumppass. Regnet öser ner idag så det passar bra med ett träningspass inomhus. Annars är jag rätt sliten den här veckan också. Var till Ullared över dagen i lördags och en sådan tripp kan ju ta kål på vem som helst. Det blev lite sömn, dåligt med mat och MYCKET stå och gå i trängsel. Somnade ovaggat på lördagskvällen kan jag lova. Men hittade en del fynd så syftet med resan kan väl anses som uppfyllt ;)

Den här veckan är det fullt ös med jobb också. Har förutom mina timmar även tagit ett par extra två mornar. Jag är fortfarande kvar i samma förkoleklass som jag varit sedan terminstarten och på fredag ska jag på anställningsintervju för den tjänsten jag vikarierar på. Det sträcker sig året ut så det vore skönt om det går i lås. Dessutom ska vi ha lite arbetsträff torsdag kväll och Daniel åker till Prag med sitt jobb på tordag. Men som tur är har jag en snäll mor och far som bjudit hem Tilde så hon får lite långhelg. Skönt!!

Det känns som att jag kommer välkomna helgen denna vecka lite extra mycket, trots att inte Daniel är hemma. Jag får istället passa på att ha massa tjejmys med barnen. Inga fel!

Nu: Svida om


Veckosammanfattning

Oj, här har det varit klent uppdaterat! Men det har liksom varit fullt upp.

Firat födelsedag. Min! Fick precis det jag önskade mig. En dammsugare, en sån där liten smidig sak som man smådammsuger med. Låter inte som världens roligaste födelsedagspresent men för mig var det faktiskt det =)

Mycket jobbande har det varit också. Det är så mycket att komma in i med alla rutiner och med 27 härliga ungar. Kul är det men lite slitsamt också.

En hejdundranes kräftskiva har vi också betat av. Vi blev totalt 22 pers med både vuxna och barn hos oss i lördags. Vi käkade svenska kräftor, smarriga pajer, färskt bröd och goda ostar. Till det blev det öl och snaps i stora lass. Röjde järnet fram till halv fyra snåret på morgonen. Hela familjen var rejält sargade under gårdagen och är faktiskt fortfarande. Vi sitter just nu ihopkurade lite lätt apatiska nere ikällaren och vi lär inte göra många knop mer idag :P

Och betyget på Linas matkasse då? Mmm ett starkt VG iaf. Vi åt mycket god mat förra veckan med någon miss här och där. Barnen tyckte också att det mesta var helt ok så vi kommer absolut fortsätta med matkassarna varannan vecka. Det mesta var också väldigt smidigt och snabblagat och det gillas verkligen på vardagarna. Längtar redan till nästa vecka. Känns lite jobbigt att behöva planera denna veckas middagar alldeles själv.

Nu ska jag fortsätta med måndagsmyset =)

Linas matkasse

Sitter och väntar på vår första leverans av Linas matkasse. Har under en längre tid haft noll fantasi vad gäller matlagning under vardagarna så detta koncept låter perfekt för oss. Varannan måndag levereras råvaror med tillhörande recept till fem middagar direkt hem till dörren. Två dagar senare dras kostnaden på mitt kort. Så jädra smidigt och förhoppningsvis blir det god och lite nyttig mat till familjen också :P Återkommer med en rapport av resultatet.

Spontanshopping

Sådär ja, då avslutades veckan med lite shopping. Eller ganska mycket shopping ;) Daniel lånade en buss på jobbet och så drog vi in till Örebro och Sommarlagret. Där var det rea på utemöbler så det bidde den här fina rottinggruppen.


Drog även en sväng genom IKEA och köpte en bokhylla som fattades in till mitt lilla bibliotek och så blev det lite smått och gott på Blomsterlandet och Indiska. Känner mig mycket nöjd med dagens inköp =)

Efter Örebrotrippen blev det hemmapyssel och blåbärspaj. Det är Daniels födelsedag idag också så vi fick besök av hans föräldrar och så kom Micke o Sara på fika. Förmodligen kände de pajdoften ända ner till sig ;-) Nejdå, alltid lika trevligt att få besök av dem. De har precis kommit hem från en semesterresa i Spanien så det var längesen vi träffades. Så det var extra trevligt att ses idag.

Efter födelsedagsfirandet grillade vi kycklingfilé. Tillbehör: Pommez, tzatziki, champinjoner och sallad. Lika gott som vanligt.

Nu har jag och Linn bänkat oss framför tv:n för att kolla in årets upplaga av Idol. Tror tamejsjutton jag ska ta mig något gott att dricka också. Avsluta helgen lite gött!

RSS 2.0