Påsken 2011

Ja då är man hemma igen och igång och jobbar. Gött som tusan. Men det var allt skönt att vara ledig också. Mygod, vilken härlig påsk vi haft. Vädret har varit helt jäkla gudomligt. Vi har kunnat legat ute i bikini och gottat oss. Inte varje påsk man gör det. Kan inte minnas någon förut faktiskt. När det är göttigt väder blir ju allt också såå mycket lättare när man är många personer på liten yta. Vi kunde sitta ute och äta och inga jäkla knott finns det än heller. Så underbart. Förutom att lapa sol har helgen bestått av mycket god mat, dunkvis rosévin, bad i tunna, härliga promenader och tonvis med godis. En helt vanlig helg i stugan med andra ord. Det var också riktigt roligt att både Johanna och Micke var med. Synd bara att mamma jobbade och fick stanna hemma. Men, men nån måste ju dra in lite kosing också ;)
Bjussar på lite mysiga bilder från helgen.


Sötaste påskgubben och påskgumman!


Ett stilleben på Åsenvis.


Goaste Liam


Minsta guldklimpen i mosters famn.


Det var verkligen ett hav av vitsippor. Så fint!

Påsklov bidde det

Det har inte blivit något jobb alls den här veckan. Både skönt och jobbigt på samma gång. Skönt eftersom det varit kanonväder och jag har hunnit med lite fönsterputsning och tvättat undan en del. Jobbigt eftersom det kommer bli surt med pengar framöver. Jag har visserligen fixat med a-kassan så jag kan stämpla de dagar jag inte jobbar. Men man har ju hört skräckhistorier om pengar som både dröjer och uteblir så jag har inga stora förhoppningar på a-kassan. Vi får se.

Imorgon är det skärtorsdag och då bär det iväg upp till Åsen. Vi har firat påsk däruppe nästan alla år sedan vi fick barn. En mycket trevlig tradition. Denna gång blir vi en hel drös med folk. Jag, Daniel, Linn, Tilde, Micke, Sara, Pappa, Johanna, Liam och Love. Det kommer bli en höjdarhelg, det är jag säker på! Väderprognosen ser lovande ut så med lite tur kan vi sitta ute i solen och dricka äggtoddy på påskafton. Inga fel alls =)

Tilde tjuvstartade påskfirandet på dagis idag. Såhär tjusig var hon då...

Självklart var hon tvungen att posera lite. Vår lilla teaterapa ;)

Helgen som gick

Ännu en helg snart till ända. De går ju så rackarns fort!

Igår var det grillafton hemma hos oss. Fam Linder och Micke o Sara gästade oss och det blev en mycket trevlig kväll. Avrundades inte allt för sent så vi har varit hyffsat pigga idag också. Daniel har jobbat ett par timmar och det har varit fullt upp som vanligt med skjuts till dans och simträning. På em var jag på ljusparty hos Sara och brände lite pengar. Det blev lite ljus med sommardofter. Härligt! Nu har jag ätit lite enchiladas och snart ska jag lägga mig med Tilde och läsa godnattsaga. Mysigt! Till veckan är det påsklov här i Karlskoga och än så länge är jag inte uppbokad på något jobb. Vi får väl se om det plingar till imorgon bitti i telefonen. Vore ju bra om jag fick jobba lite grann i veckan iaf. Annars blir det knapert i juni...:-/ Å andra sidan har ju Linn påsklov och Tilde är faktiskt värd lite ledigt hon också. Pengar är inte allt, vi måste bara få vara ibland också.

Nu ska jag fortsätta att ha en trevlig söndag och njuta av den ljusa vårkvällen ♥

Dag 04- Vad bjuder jag på för mat?

Jag har ju tidigare berättat att jag tycker mycket om att äta och att tillaga maten är faktiskt också något jag gillar. Bara jag får göra det i lugn och ro och att det inte är något tvång. Vilket det oftast är på vardagar, alltså både stressigt och ett tvång. Men på helgerna är det riktigt skoj att laga mat och baka. Vi har ju haft temamiddagar med Micke och Sara och då har vi provat på att laga helt nya maträtter. Det har varit riktigt skoj med många udda smakupplevelser. Det bästa temat vi gjort hittills tycker jag nog var det grekiska. Det lyckades jag och Sara riktigt bra med. Grabbarnas bästa får nog bli den spanska aftonen tätt efterföljd av den mexikanska. Snart är det dags för mig och Sara igen och då ska det bli italienskt. Spännande!

Vad har jag för paradrätter då? Fick fråga min familj. Mina barn var rörande överens om att det godaste jag lagar är ugnspannkaka med bacon och pastagratäng med köttfärs och bacon. Frågade även min man och han tyckte "Goda pastan" även det en gratäng med pasta, kyckling och räkor. Det är ett recept från min farmor och det är en riktigt bra bjudrätt. Gräddig och mycket god! Överhuvudtaget är gratänger och grytor bra att bjuda på för man får ju liksom allt i ett då. Lite goda tillbehör som sallad och bröd så är det klart :) Det ska inte vara för omständigt att laga mat. Annars är grillat en riktig höjdare nu på våren och sommaren. Då är det tillbehören som är min avdelning. Mannen grillar. Jag vet, töntigt men så är det i vår familj ;) Det är skoj att inför varje säsong prova lite nya såser, grönsaker och potatisvarianter men också köra på med gamla klassiker som man vet funkar. Precis som ikväll. Då vankas det grillat kött, klyftpotatis, sallad och starksås (pappas specialare). Gäster: fam Linder. Lördagsmyyys =)

Dag 03- Mina föräldrar

Jag har något så ovanligt som en mamma och pappa som fortfarande efter tja, vad blir det, närmare fyrtio år hänger ihop. De blev ett par redan när de var fjortisar. Inte unikt men väldigt ,väldigt ovanligt.

Min mamma heter Helen och jobbar som undersköterska på ett sjukhem. Jag får ofta höra att jag är väldigt lik min mamma. Jag kan faktiskt hålla med om det för på vissa kort ser jag knappt skillnad på oss. Mamma har inte bara varit en jättebra mamma till mig och mina syskon utan är också en av mina bästa vänner. Vi har haft så mycket skoj tillsammans genom åren. Speciellt efter jag flyttat hemifrån och inte längre är en hormonstinn tonåring ;) En anledning till att vi är bra kompisar kan vara att det endast skiljer tjugo år mellan oss. Mamma och pappa var unga när de fick mig. Det har jag alltid sett som positivt!

Min pappa heter Jonas och han har jobbat nästan hela sitt liv i skogen. Nu har han tröttnat på det så just nu funderar han på vad han vill göra när han blir stor. Han grejar istället med alla sina olika projekt. Han äger flera fastigheter, håller på med ett garagebygge, ett tillbygge vid sommarstugan, mm, mm, mm. Han har alltid hur mycket som helst på gång så han lär ju inte bli rastlös av att gå hemma ett tag ;) Pappa har precis som mamma varit en superbra förälder till oss tre barn.

Det bästa med mina föräldrar måste vara att de alltid ställer upp. Fast de är mitt upp i livet och har tusen saker att göra är det aldrig några problem med barnvakt eller annan hjälp. De är enormt gästvänliga och tycker alltid att det är jätteskoj när vi tar med oss kompisar till stugan och invaderar med både barn och vuxna. Både mamma och pappa är väldigt sociala och får både oss barn och våra vänner att trivas i deras sällskap.

Jag är jätteglad att mamma och pappa är just mina föräldrar ♥

Pappa i vintras som gottar sig med en bärs

och Mammi i Thailand

Snorigt

Jag är toktrött! Bihålorna är svullna och snoren rinner....såå jobbigt! Det blev ingen combat för mig idag :( Tråkigt! Men det är ju inte så bra att träna när man är förkyld så det är inget att göra åt. Tyvärr. Vi hade vårvandring på jobbet idag så jag har iaf promenerat fem km. Lagom motion när jag inte är helt piggelin.

Annars rullar veckan på med jobb varje dag. Jag har haft fullt upp med jobb  sedan min examen och ingen är gladare än jag. Synd bara att det inte varit några längre vikariat. En vecka isträck som längst har jag fått ett par gånger. Det är allt lite snålt tycker jag :-/ Hoppas att det snart dyker upp något längre.

Nu blir det chill i söffa. Kolla in de desperata fruarna och så ska jag kolla på Filip och Fredriks nya program som gick igår kväll på tv. Jag fick spela in eftersom det inte började förrens kl tio och det är ju på tok för sent för en trötter som mig ;) Nittileaks heter det visst och ska vara ett hyllningsprogram till 1990 talet. Kan bli riktigt skoj att se eftersom jag faktiskt är så gammal att jag minns det årtiondet.

Ok...horisontalläge.nu

Dag 02- Min första kärlek

Jag är ju som bekant gift med Daniel som jag hängt ihop med de senaste fjorton åren. Men vi lärde faktiskt känna varandra långt före det. Redan under sommarlovet mellan sexan och sjuan charmade han mig med sin lilla hockeyfrilla och blågula mountainbike. Vi blev faktiskt ett par för första gången den sommaren, förövrigt en sommar jag minns som mycket nostalgisk. Tältning med kompisar, mycket bad och så nykär i "Granis". Min bästa kompis var dessutom ihop med Daniels bästa kompis så det kunde liksom inte bli mycket bättre. Så himla sorglöst och spännande.

Vi gjorde sedan slut (kommer ej ihåg hur) under vårterminen i sjuan och sedan dröjde det till gymnasietiden innan det var dags igen. Daniel gick sista året och jag andra när vi hängde ihop under ett halvår ungefär. Den gången var vi ganska mycket osams och vi strulade fram och tillbaka. Det var liksom så mycket annat roligt man ville göra på varsitt håll så det funkade inte alls. Slut igen alltså men bara i något år för ungefär ett halvår efter min student sprang vi på varandra igen på "Wickan". Jag bodde för tillfället i Stockholm med en tjejkompis och var bara hemma över helgen. "Wickan" was the place to be i Karlskoga på den tiden så självklart var det där vi hängde under våra hembesök. Och vips blev vi tillsammans igen och det dröjde inte många månader innan flyttlasset gick hemåt mot Karlskoga igen och ja resten är som man säger historia.

Det är väl bara att konstatera, Daniel är både min första och största kärlek ♥

Me and my man ;)

Bowling

Igår var det alltså dags för att bowla, för första gången i nyktert tillstånd. Det gick väl sådär. Jag lyckades få en spärr men jag tror att över hälften av gångerna hamnade klotet i rännan. Ja ja, man kan ju inte vara bra på allt ;) Det kanske även gjorde sitt till att jag var sliten efter en lång arbetsvecka och hungrig som en varg. Men jag tyckte ändå att det var roligt och en bra grej att göra som barnen kan vara med på. Efteråt blev det Mc Donalds enligt barnens önskemål och det gick allt ner. Sedan blev det lite tv hemma hos oss och en rätt tidig kojning. En ny förkylning försöker tränga sig på så det är nog därför jag känner mig lite extra sliten just nu. Därför blir det ingen springtur idag och förmodligen inte imorgon heller. Det är nog bättre att vila upp sig så det inte blir värre. Nä, ikväll får det nog bli ett glas rött och bara ta det lugnt.

Ute är det i princip bart nu och idag skiner solen. Synd bara att det blåser halv storm ute. Jag har iaf hängt ut tvätt på tork för första gången för iår. Det om något är ett säkert vårtecken. Gött!!

Dag 01- Presentera mig själv

Då tar jag och kör igång listan.

Snabb info:
Namn: Linda Granlund
(född Olsson)
Född: 1978 i Karlskoga
Familj: Maken Daniel, döttrarna Linn och Tilde
Bor: I villa i Karlskoga
Arbete: Nyligen färdigutbildad lärare. Springer runt och vikarierar i väntan på en fast tjänst.

Jag är alltså 32 år och lever svenssonliv i en liten ort i Värmland. Eller jag vet inte riktigt vad Karlskoga räknas som, men det är inte en stad längre iaf. Jag kom på ganska sent i livet vad jag ville arbeta med och innan jag slog till på läraryrket jobbade jag först i restaurangbranchen. Jag läste Hotell och restaurangprogrammet på gymnasiet och hann med att jobba på Irland, i Stockholm, på anstalt och på diverse krogar och restauranger i Karlskoga innan jag halkade in på att jobba inom industrin. Först lackerade jag mobilskal ett par år och sedan blev jag gradare på Partnertech. Där var mina arbetssysslor så fruktansvärt enformiga så jag bestämde mig för att söka lärarprogrammet. In kom jag och färdig blev jag i januari i år. Nu väntar jag spänt på var jag kommer att hamna  i skolans värld. Låg eller mellanstadiet?

Jag är gift med Daniel och vi har hängt ihop sedan oktober 1997. Vi är alltså inne på vårt 14:e år tillsammans. Vi har två döttrar, Linn som fyller tio år till sommaren och Tilde som fyllde sex för två veckor sedan. Sedan fem år tillbaka bor vi i det hus jag växte upp i. Ett rätt stort hus som det alltid finns saker att laga eller rum att renovera.

Jag tycker om att träna. Just nu är det zumba, body combat och löpning som gäller. Man skulle kunna tro när man vet hur mycket jag rör på mig att jag skulle vara superfit. Men eftersom jag tycker lika mycket om att äta och dricka gott så går det på sin höjd jämnt upp. Lika mycket jag förbränner på träning lika mycket stoppar jag i mig. Har insett för länge sedan att jag aldrig kommer bli smal. Stark men aldrig smal.

Ja, detta är väl i korta drag vem jag är och hur mitt liv ser ut. Utförligare beskrivning av diverse saker kommer förmodligen på senare punkter i listan :)

Ja just ja, så här ser jag ut också:


En Lista

Jag har sett att flera som bloggar gör en lista med olika rubriker. Verkar skojigt så det tänker jag också göra. Så här ser den ut:
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder
Jag kommer att varva denna lista med lite andra vanliga inlägg också. En kul grej och så blir det lite variation. Bra va?

Body Combat

Har nyss ätit middag efter ett skojigt pass Body Combat. En ny träningsform vi har börjat med jag och min träningskompanjon. Combat är en blandning mellan olika kampsporter, både kondition och styrka. Skit skoj att testa nya sätt att röra sig på tycker jag.

Till helgen blir det ytterligare en ny aktivitet för mig, bowling. Eller ja, så gott som ny. Jag har bowlat en gång förut med mitt gamla jobb men jag tror inte den gången kan räknas. Jag var nämligen sketfull och kommer typ inte ihåg någonting. Men jag har dock för mig att det var ganska roligt. På fredag är det vår familj, familjen Linder och Micke o Sara som ska lira lite....eller vad man nu säger. Vi ska vara där redan klockan fem och jag jobbar till halv fem så det blir att åka raka vägen från jobbet. Efteråt får det nog bli köpemat. Känns som en fin inledning på nästa helg.

Men än så länge är det bara tisdag och nu ska jag nog parkera mig framför tv:n och slöa lite. Det är jag värd =)

Härliga lördag

Just nu: Städning, matlagning, tvättning och bloggande. Effektivitet är mitt andra namn ;)

Ikväll blir det middag hos Pär och Cathrine. Trevligt, trevligt! Innan dess ska vi även hinna med simträning med småtjejerna och lite upppiffning inför kvällen. Gud, så gött med lördag. Trots att det är fullt upp så är det bara så gött att va ledig. Se, positiv anda! Gilla!

Nästa vecka är jag fullbokad med jobb på samma ställe. Gött, det med. Har varit på den skolan ganska mycket förut också så jag är lite hemma med både barn och personal redan. Me like alot!

Önskar alla en fortsatt trevlig lördag ♥

RSS 2.0