Lyckat midsommarfirande

Hemma igen efter en superlyckad midsommar. Vi hade en riktig tur med vädret, en ynka regnskur sen solsken för hela slanten. Underbart!! Det var riktigt länge sen jag skrattade så mycket som i helgen...oj oj oj tårarna sprutade ett antal gånger. Ett riktigt hårt träningspass för skrattmusklerna =)

Midsommarfirandet skedde i traditionell anda med god mat, nubbe, jordgubbar, tillverkning av midsommarstång samt dans kring den vackra skapelsen ;)

Dessutom bjöd helgen på bad, på lördagen i Nessjön där jag o Cathrine invigde våtdräkterna. De passade precis och det kändes helt ok att simma med dem :) På söndagen innan vi åkte hem låg vi ett par timmar vid Vadljungen och solade o badade. Riktigt göttigt var det.

Pär hade med Wilmas fyrhjuling med kärra upp till stugan så kidsen hade hur roligt som helst med den. Hela tjejligan klämde ihop sig och brände runt ett antal timmar. Dessutom går min farbrors familjs hästar på sommarbete där uppe nu så det blev såklart lite barbackaridning också, eller som Tilde o Wilma säger "Vi fick rida barbacke". Så barnen hade en riktig toppenhelg även dom.

Det kändes lite tugnt igår att åka hem speciellt när det var sådant kanonväder. Men men, två veckor kvar sen är det semester.... Ska bli riktigt skönt. Idag jobbade jag mellan sju och fyra men har inget mer uppbokad än så länge under den här veckan. Vi får väl se om de ringer imorgon bitti eller om vi får en dag ledigt......Skulle vara lite skönt att vara ledig, ska bli kanonväder imorgon också ;P

Här kommer lite bilder från helgen ♥


Delar av tjejligan


Kransbindning och melonmellis


Sötaste Tilde med krans i håret o knottbett i hela ansiktet


Ja på det här stället ligger grabbarna i lä...

I planeringsstadiet...

Det har redan hunnit bli onsdag och i morgon bär det iväg till de värmländska skogarna...om vi nånsin blir färdigpackade så vi kan åka ;) Det blev allt jobb för mig även denna vecka. Tis, ons och tor heldag på samma dagis. Skönt när man inte behöver hatta runt på olika ställen varje dag. Eftersom jag inte riktigt räknat med så mycket jobb så har det blivit lite stressigt med allt annat runt omkring. Men nu så är maten inhandlad, tvätten tvättad, hemmet städat (mor o far ska vara inneboende hos oss i helgen så vi var ju tvugna att röja bort det värsta) och packningen har börjat tagit form i mitt huvud. Alltså har jag inte packat ner en enda sak ännu men vet på ett ungefär vad som ska med. Lite tjorvigt är det att veta vilka kläder man behöver eftersom vädret är högst opålitligt. Det har visserligen varit riktigt varmt ett par dagar nu men det kan vända fort som katten. Det får helt enkelt bli lite av varje.

Imorgon börjar jag jobba redan klockan sju så jag behöver gå upp sjukt tidigt. Sjukt tidigt är för mig före klockan sex på morgonen. Så därför ska jag inte göra många mer vingslag idag utan koka mig en kopp te och försöka varva ner lite. Packningen fixar jag på två röda innan vi drar imorgon.

Önskar alla en riktigt trevlig midsommar, det har jag tänkt att ha!

Snart vänder det..

Midsommarveckan inleddes idag med en ledig dag. Ganska skönt eftersom jag behövde tvätta undan lite och fixa köttbullarna till midsommarafton. Barnen klagade inte heller över att få vara hemma en dag till ;P Midsommar ska vi fira i stugan med goda vänner och det ska bli så skönt att komma hemifrån lite. Nu hoppas vi bara på sol och värme, vilket inte ser helt otänkbart ut om man tittar på väderprognosen. Hoppas verkligen på värme i helgen av en anledning till....jag o Cathrine ska testa våtdräkterna och se hur det är att simma med dem utomhus. Det blir första doppet för i år och jag tror det kommer bli KALLT trots våtdräkten, men vi måste verkligen träna ett par gånger utomhus. Det är liksom dags för om tre veckor ska vi simma Vansbrosimmet....hjälp!!! Var i badhuset i fredags och simmade tusen meter och det var väl inget större problem att hålla sig flytande men i typ fjorton gradigt vatten och motströms.........hm känns som det blir en viss skillnad :S

Den argentinska maten i lördags blev kanonbra, verkligen smarrig. Jag gillade t.o.m efterrätten som var med banan (brukar inte vara så förtjust i varm banan) och såå smidig att göra. Snitta en banan med skal, proppa i valfri choklad, vira in i folie och på grillen i ca tio min. Servera med vaniljglass. Kanongott!! De argentinska vinerna som Sara handlat var också jättegott så vi hade en riktigt trevlig kväll och blev pröppmätta ;)

Lägger in min favoritbild från förra midsommar, då vi var hemma hos oss med ett gäng vänner och firade en riktigt traditionell afton med stång, sill, snaps och knott!


Det finns allt en gnutta husmor i mig..

Min lilla husmorssida har skymtat förbi idag. Jag har planterat små träd i urnor och fyllt en hink med en sats rabarbersaft. Ja du läste rätt, det är i princip bara att fylla en hink med rabarber, citroner, citronsyra och vatten. Sedan låta det stå och dra i tre dygn, hälla upp i flaskor, tillsätta socker och vips supergod rabarbersaft är färdig. Kan inte bli enklare och passar mig utmärkt. Jag är ingen safta och sylta människa egentligen men det här orkar tom jag fixa.

Däremot tycker jag om att laga mat o baka och ikväll är det dags för temakväll igen =) Det är Saras o min tur och vi har bestämt att det ska bli grillat från Argentina. Kommer bli spännande och se om vi behärskar grillen, som annars är Daniels domäner.....tror inte att det är så avancerat som han försöker påvisa men jag tycker det är lite läskigt med gasolen. Sara har varit på bolaget och handlat vin från Argentina och så blir det Brochetas (grillspett), Chimishurri (salsa), Moja (också salsa) och Papas tosdadas (ugnsrostad potatis). Till efterrätt blir det grillad banan med mjölkchoklad o glass (den rätten hade inget fräsigt argentinskt namn tyvärr).

Önskar alla en fortsatt trevlig helg, det ska iaf jag ha! Kram

Hur tänkte jag....inte?

Jag måste faktiskt erkänna att ibland är jag allt bra dum... Jobbade i dag igen på ur o skur dagiset och det har varit strålande sol hela dagen. Jag står ute i solskenet i åtta timmar utan att ha smörjt in mig med solskydd.....ehh blev jag bränd eller?? Rättså!! Ser ut som en kokt kräfta på vissa ställen av kroppen, har fått en rekordelig bonnbränna kan man säga :P Konstigt att jag står på morgonen och smörjer in barnen från topp till tå men inte mig....blir ibland lite rädd för mig själv. Kanske har jag fått en liten hjärnblödning och den uppvisar lite konstiga glömskhetssymptom då och då? Man börjar ju undra liksom..

Nåväl, idag var det skolavslutning för Linn och äntligen har hon fått sommarlov. Hon är dock lite tjurig för att hon måste gå på fritids de dagar jag blir uppbokad för jobb. Det verkar ju dessutom som det blir en del jobba för mig så hon är sådär nöjd. Fast jag tror inte hon lider såvärst på fritids, de brukar hitta på lite roliga saker under lov så det blir nog bra.......måste försöka dämpa mitt dåliga samvete över att barnen inte får ett riktigt sommarlov :( Förhoppningsvis får de det när jag så småningom får en lärartjänst, om inte sommarlovet är borttaget för lärare till dess. Finns viss risk för det.... skulle va så typiskt!!

Nu ska jag doppa mig i aftersunsalva och äta vattenmelon med mina barn och titta på Bollibompa. Imorgon jobb på ett nytt ställe igen..spännande!

Livet leker ibland =)

Tjohoooooo!!! Jag klarade mattetentan, jag är världens lyckligaste!!! Kändes verkligen inte helt hundra när jag gjorde den men jag klarade godkänt med råge. 25 var godkänt och jag fick 35.5, helt ofattbart. Det är en så oerhörd lättnad att kunna släppa mattekursen nu, speciellt eftersom jag i princip var livrädd inför den och verkligen har tvivlat på att det skulle gå vägen. Guuud så skönt att slippa tänka på skolan under hela sommaren....UNDERBART!

Har också kommit igång o jobba på allvar nu. Första arbetsdagen gjorde jag ju i fredags och det gick riktigt bra. I morse blev jag utringd igen till ett ur o skur dagis denna gång och vips blev jag uppbokad hela veckan där förutom torsdag. Känns jättebra och alla är supertrevliga, både barnen och personalen. Håller det i sig blir nog detta en riktigt bra sommar.

Ahhh,Idag känns livet lekande lätt, önskar att man kände sig såhär nöjd varje dag=))))

Tjejvättern

Sådär ja, Tjejvättern avklarad! Vi grejade den dessutom med gott betyg. Vädergudarna var dock inte nådiga mot oss, det blåste halv storm. Så de tre första milen cyklade vi i direkt motvind, sedan gick det lite lättare ett par mil för att till sist bli två mil i blåsten igen. Men vi kämpade på och cyklade i mål efter fyra timmar och 55 min. Vårt mål var att klara det på fem timmar så vi är mycket nöjda med tanke på förutsättningarna. Efter vägen upptäckte vi vad många det var som hade fått punktering och tyckte väl att att det var lite konstigt. Men eftersom vi aldrig cyklat ett lopp förut så tänkte vi att det kanske brukar vara så mycket punka. Sedan hörde vi på nyheterna att det var några som lagt ut nubb efter banan, ett rent sabotage helt enkelt. Det var bara en jäkla tur att inte vi också fick punka. Vet faktiskt inte om jag hade orkat med det eftersom de nedre regionerna var rejält mörbultat på sluttampen och då menar jag inte benen. Så en punktering till stormen och smärtan i "frambaken" hade antagligen tagit knäcken på mig.

Är iaf mycket nöjd med vår insats och nu laddar vi inför Vansbrosimmet om fyra veckor, hoppas verkligen på bättre väder då!!

Så här laddade såg vi ut innan....



...och efter målgång var vi så här nöjda :)


Sommarlov

Tjohooo!! Täntan avklarad,men om den blir godkänd återstår att se. Just nu är jag bara nöjd att jag räknade på alla tal även om jag vet att några svar blev helt åt skogen, men men jag har väl skrapat ihop ett par poäng. Förhoppningsvis 25 eller fler. Om ett par veckor vet jag. No more Kau på ett tag iaf, gött!!

Sååå nu har jag precis dragit i mig en kall, för det får man faktiskt när man har tentat...har jag hört. Gott var det och sömnig blev jag också så det blir nog tidig kojning ikväll. Slötittar på en gammal svensk filmklassiker, Repmånad. Ha ha jag är verkligen en nörd på töntiga svenska filmer. Det är så roligt o titta på hur alla ser ut, Repmånad är väl från början av åttiotalet nån gång. Det är så skönt att bara kolla utan att behöva tänka vilket jag verkligen kan behöva idag. Daniel blir galen ibland på mig och mina hangups på vissa filmer. En riktig favorit som jag har är Ogifta par med bla Lena Endre o Peter Dalle. Helt underbar film!!! Daniel däremot blir illamående bara någon nämner den, kan väl säga att han tröttnade efter att ha sett den ett antal gånger ;P

Imorgon blir det jobba! Nervöst men kul också!

Varning för spya...

Jag är kräknervös....vill bara få den där jäkla tentan överstökad! Idag har jag både storhandlat och städat hela huset. Vanligtvis de tråkigaste vardagssysslorna jag vet men nu gör jag allt för att försöka förtränga morgondagen. Det kan verkligen gå hur som helst det här. Det jag kan det kan jag liksom men sen är det en del områden där det är helt svart och jag kan bara inte lära mig det. Det är bara o hoppas att inte så mycket av de svarta bitarna är med på tentan för då är jag helt körd :S Jag kommer svimma...helt klart!!

Denna vecka....

känns rätt jäkla aspirrig!!! Torsdag sluttenta....jag vill verkligen klara den men jag vet faktiskt inte om jag kommer göra det. Fast jag är medveten om att jag måste anstränga mig lite för att fixa den så orkar jag bara inte nu. Jag är som en jäkla struts o bara låtsas att jag kan geometri, algebra o sannolikhelsläran klockrent. Låtsas dåligt dessutom för inte ens jag själv tror på det....shit alltså, jag kommer va som ett nervvrak innan torsdag :S

Sen på fredag ska jag göra min första arbetsdag som vikarie. Det är på en förskola, också asanervöst! Det är alltid jobbigt att komma till helt nytt ställe och vara bortkommen. Bara det är trevlig och tålmodig personal ska det nog gå bra....tror jag :O

Och på lördag smäller det!! I Motala när startskottet för Tjejvättern går. Den ser jag ändå fram emot och bara vädret blir hyffsat så fixar vi nog det utan större problem...fast lite pirrigt ändå såklart ;)

Jag är en sån där jobbig person som ständigt går och oroar mig för allt. Jag kan gå runt o noja över ett telefonsamtal en hel dag eller en tenta som ska göras nästa år. Eller om jag sagt något till någon och jag i efterhand känner att det kom liksom inte fram rätt, åh nej nu kommer han/hon tycka jag är helt fläng o jag måste nästan söka upp personen o be om ursäkt fast jag inte känner den och aldrig mer kommer träffa personen igen.....Jag vet helt sjukt men jag kan inte hjälpa det. Är född sån och det verkar tyvärr inte gå att sluta upp med tvångstankarna heller. Jobbigt? Javisst!! Jag går jämt runt och nojar över hur många saker som helst men sen i slutändan löser sig ju allt. Inte alltid superbra men hyffsat iaf. Tänk om jag bara kunde slappna av lite, vad mycket enklare allt skulle vara. Är avundsjuk på de som är lite mer coola och lixsom tar saker som det kommer......ska ta o träna mer på det! Börjar på måndag ;)

Sjätte juni

Mmmmmmmm, I löööve svenska sommaren (så länge vädret är fint). Det blev en kanonhelg med göttigt väder och bara ...så härligt!!

Lördagen startade jag helt i min ensamhet eftersom Daniel tagit med barnen och fiskat, kändes lite skumt men ibland kan det vara ganska skönt att vara själv. Cyklade ner till stan och shoppade träningskläder (dagen innan hade jag nallat lite på mitt sparkonto). Jag måste ju se hyffsat respektabel ut nästa lördag på Tjejvättern! Har även fixat en bättre cykel än min gamla treväxlade Sjösala. Fick låna av en kompis till mamma. Verkligen schysst!

Fortsatte med shoppingtemat under större delen av dagen efter att Daniel och barnen mött upp mig på stan. Det blev dynor till utemöblerna, examenskläder till Linn och lite uteplantor. Mina sparpengar tog raskt slut så Daniel fick som vanligt öppna plånboken. Såå trött på at vara fattig!!

På kvällen sen var jag och Cathrine på SATC 2. Den var bra men det hade hänt något med skärpan på bilden så alla såg ut att ha giant asses och enorma lår plus att texten var lite utsuddad så det var lite jobbigt att läsa den. Lite lustigt eftersom alla i filmen är supertighta o skit snygga. Såg rätt roligt ut med ett påslag på typ tio kg runt höfterna. Vi var bara sex personer i biosalongen så det kändes nästan lite mupp o sitta där på varsin rad och titta på en film med helknasig bild. Ja ja filmen i sig var helt ok och jag fick popcorn så jag är nöjd ;)

Idag söndag har jag legat lite ute i solen, sprungit med Cathrine, tvättat bilen iaf hjälpt till lite, varit ute o cylkat med Tilde, ätit jordgubbar o glass och grillat. Ska snart avsluta dagen med en film o lite godis och sen krypa ned i en renbäddad säng.....mmm kan inte bli bättre!! I really lööve svenska sommaren =)

o just ja svenska nationaldagen idag... har inte haft en tanke på det! Grattis Sverige då på vår dag..hurra hurra hurra!

Som semester

De två senaste dagarna har varit som semester. Kanonfint väder, Tilde har varit hemma med mig och vi har inte gjort någon nytta alls....såå gött!! Lite ångest har smugit över mig då och då att jag borde plugga lite matte men jag hinner det till veckan. Jag har inte ens städat ordentligt. Tänkte tanken men sen.....va fasen man vet aldrig hur länge det fina vädret hänger i sig. Bäst att passa på att njuta, så ingen städning blev det heller. Blir det för skitigt kan jag alltid plocka ur linserna så slipper jag se det ;)

Ikväll har vi myskväll jag o tjejerna. Daniel är ute och jagar föda (fiskar med jobbet) så han kommer nog hem sent. Vi som är hemma göttar oss med dipp, grönsaker o chirre. Inte helt fel :)

I morgon blir det SATC 2 med Cathrine. Lite knasigt att gå på bio när det är så fint väder men det är ju på kvällen och bio är alltid mysigt. Vi tänkte ta cyklarna ner så vi kanske kan slinka in någonstans på hemvägen o ta en liten drink...hehe.

Nu ska jag mysa vidare på denna härliga fredagskväll!
Trevlig helg!

Sommaren är här!!

Äntligen!!! Nu är sommaren här på riktigt. De senaste dagarna har solen gassat och barnen har kunnat haft shorts redan på morgonen när vi åker till dagis/fritids. Den här tiden på året är verkligen den bästa. Allt är så vackert ute och det finns en härlig förväntan på att det ska bli en skön sommar. Hoppas, hoppas!!

På dagens agenda står det matteplugg, endast en vecka kvar till sluttenta. Skönt att det är det enda som är kvar denna termin, sen no more Karlstad förrens i höst. Gött mos!! Tänkte faktiskt lägga mig ute i solen idag o räkna lite....hoppas jag inte får solsting bara :P Annars är det ju bra att få en bränna samtidigt som man gör lite nytta...he he ;)

Ikväll ska vi till Nobelhallen och se Rising Star. Det anordnas varje år av kulturskolan och alla låg o mellanstadiebarn som vill får vara med. Linn vill så klart vara med så vi andra ska dit o titta o lyssna på henne och alla andra duktiga barn. I år är det Ted Gärdestad tema och Daniel Lindström är gästartist. Det ska bli jättekul, det brukar vara så fint.

Men först lite räkning som sagt.....inte gött mos, mer ruttet ägg...

RSS 2.0