Utmanad av Sara

Jag heter: Linda
Jag vill dricka: Rödvin
Jag vill äta: På restaurang
Jag har: Utfört Tjejklassikern
Jag har inte: Mycket pengar
Jag är rädd för: Att mina barn ska bli sjuka eller skadade
Jag är: Kvällstrött
Jag är inte: Morgonpigg
Jag sjunger: Helst inte nykter
Jag påminner om djuret: Katt...slö och ganska vig.
Jag vill ha en: Lärartjänst
Jag vill åka till: Varsomhelst där det är varmt. Behöver värme NU!

Sen var det meningen att jag även ska utmana andra men tyvärr vet jag ingen förutom Sara som läser min blogg och har en egen. Så jag har ingen att utmana.... å så ä dä mä dä!

Bokrea

Här är årets (so far) skörd från bokrean.



Till Linn blev det Sune i Grekland av Sören Olsson och Anders Jacobsson.
Tilde fick Håkan Bråkan och fiskarnas befrielse av föregående författarpar. Köpte också Stora varförboken till tjejerna. Kan vara bra att ha när det kommer kluriga funderingar.
Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer har jag redan själv så den är en present.
Daniel har ju också börjat läsa böcker de senaste åren så till han blev det Jag är Ozzy Osbourne. En bok som jag också kommer att läsa :)
Till mig blev det lite av varje:
Tre sekunder av Roslund & Hellström
I den innersta kretsen av Viveca Sten
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
och Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson.
Lite humor och lite allvar, en härlig blandning av sådant jag gillar att läsa!

Lägesrapport

Trött som ett troll. Jobbat på förskola hela veckan eftersom det är sportlov. Imorgon sista dagen för på fredag ska jag vara ledig. Då åker jag nämligen till Dalarna och på lördag blir det Tjejvasan. Det ska bli riktigt gött att avverka sista etappen på Tjejklassikern. Jag kommer nog känna mig nöjd med mig själv när det är klart ;) Jag tycker också att träningen har varit lite tråkig på sista tiden eftersom den blir lite påtvingad och man känner sig stressad. Det ska bli skönt sen när jag kan träna bara för att det är kul. För det är det ändå fortfarande. Tråkigt men kul samtidigt....eh, ja du fattar!

På tal om kul träning så vankas det Zumba ikväll med bästaste Sara. Skojsigt värre! Men först röja undan och kanske hinner jag med en liten, liten möj :P

Kallt

Varför kan det aldrig vara normalt väder i det här landet. Ihelgen har det varit tokkallt, så kallt att vi inte kunnat åka skidor. Ifredags blev det en tur men det var även då i kallaste laget. Vi får väl ladda mentalt till Tjejvasan istället ;)

Annars har helgen varit mycket mysig. Umgåtts med syrran och hennes små guldklimpar. Mitt på dagen igår var det hyffsad temperatur i solen så vi kunde vara ute en stund. Vi grillade korv i öppna spisen på vår altan med Johanna, Liam, Love, Micke, Sara, Pappa, Stina och Alva. Det blev ett par korvar ;P Sen tog jag, pappa, Jossi och Love en lite promenad. På kvällen blev det tacogratäng och Melodifestivalen. Johanna åkte och hälsade på en kompis och Liam var kvar hemma med oss. Det gick jättebra, barn är ju oftast väldigt snälla när inte mamma eller pappa är med. Skönt för Johanna också att se att det funkar och lämna bort en stund.

Idag är vi i full gång med röj nere ikällaren. Börjar få ordning på lekrummet nu också. När det är klart kommer det såklart lite bilder, men det är än så länge en hel del kvar. Det har ju stått grejer huller om buller i över ett år där nere så det tar sin lilla tid. Det var ändå bra att sätta igång just nu eftersom Linn och Tilde fick följa med grannarna till Sannabadet i Kristinehamn idag. Har passat på att slänga sånt som är trasigt och som absolut INTE får kastas när tjejerna är med. Gäller att vara smart ;))

Bad och shopping :)

Idag gjorde jag sista dagen på ett vikariat som har varat över en vecka. Det kändes trist för jag trivdes verkligen i den klass jag var i och de trivdes med mig. Jag fick en jättefin avskedshälsning av dom. Det värmde! Imorgon blir det jobb på fritids och det funkar med :)

Har just kommit upp ur badet som jag kröp ned i när jag kom hem på em. Det var riktigt gött. Hade lite huvudvärk innan och den är borta nu. Skönt! Så nu sitter jag och laddar för Shabby chic party. Lite shopping förnöjer i vinterrusket ;) Kommer också att få träffa syrran, Liam o Love som äntligen kommit till byn under ett par dagar. Ska bli så roligt att se hur mycket Love växt. Antagligen en hel del.

Först lite käk så inte magen börjar kurra på partyt.

Säfsen

Inne i en lite lätt hysterisk vecka, men här kommer lite bilder från vår tripp till Säfsen i lördags. Som man kan se på bilderna hade vi kanonväder och superhärlig skidåkning =)






Paj just nu...

  • Bilen. Startar inte utan starthjälp och värst av allt, inga bromsar!!
  • Hemtelefonen. Låter bara pip pip pip. Tröttsamt..
  • Torktumlaren. Gör fula fläckar på kläderna....Kan vara att jag mosade in lite mycket i den ;P
  • Avloppen. Stopp i badkaret och översvämning i tvättstugan. Rörmokaren...var är du ;)
  • O så har vi ju allt annat här i hemmet som är lite allmänt på trekvart. Dammsugaren, DVD- spelaren, hela Tildes rum, vårt sovrum...Ja, jag kan fortsätta i en evighet.
Nä, slutgnällt! Nu ska jag åka till jobbet och nästa inlägg ska jag berätta om något roligt vi gjorde i helgen. So long!

Se det snöar

Snart ännu en arbetsvecka gjord. Just nu är jag i en årskurs 6 och ska vara i samma klass i över en vecka. Det ska bli skönt att vara kvar på samma ställe lite längre och få lära känna barnen lite bättre. Jag har precis kommit hem från skolan och kokat lite kaffe. Ute vräker snön ner igen och vi får se om det blir någon skidtur ikväll. Om det ger sig lite och snöa kanske. Det har nog kommit över en dm under dagen så spåren är väl igensnöade vid det här laget :( Typiskt! Behöver ju åka så mycket som möjligt nu...bara två veckor kvar! Det kan liksom aldrig vara normalt väder, alltid extremt åt alla håll o kanter =/

Daniel ringde nyss och han ska jobba över ikväll så det blir bara jag och Tilde här hemma. Linn drog nyss iväg på simträning. Till middag får det bli kassler med ris och någon egen komponerad sås. Jag får se vad som finns hemma. Imorgon är det fredag, skönt!

Sibylla

Har precis klämt i mig ett Big Meal från Sibylla. En helt vanlig måndag. Mmmm jag vet, busigt värre. O gott var det också :) Hade stängning på en förskola idag så jag var hemma ganska sent. Därav latfasonerna.

Nu blir det söffa och smälta ner burgarn ;) Ikväll tittar jag på Familjen annorlunda, och känner mig nöjd att vi hejdade oss vid två barn. Det hade blivit mååånga hamburgare om vi hade haft tio kids som familjen Norrström i det programmet har :)

Hälga igen då

Denna helg inleddes igår med ett 90 min Zumbapass. Det var svettigt och så jäkla kul. Kom sedan hem till dukat bord och levande ljus. Daniel och barnen hade fixat fylld lövbiff och potatisgratäng. Lyxigt värre! Ett par glas rött slank det också ned innan soffkoman inföll framför tv:n. Med andra ord en fredagskväll precis som den ska va.

O så blev det lördag igen och som vanligt står det lite aktiviteter på schemat. Städning eftersom det inte hunnits med under veckan och så är det simning för Tilde. Daniel ska fixa nere i källaren så vi kanske kan börja använda tvrummet snart. Jag behöver väl inte säga att det ska bli rätt gött =P

Imorgon ska jag och Cathrine röra på oss på ett eller annat sätt. Eftersom det töat så under veckan är skidspåren rätt risiga så det får bli löpning eller lite träning på Catrines jobb. Tilde har dans, Linn simträning och så ska jag och Cathrine ha ljusparty hemma hos Cathrine på em. Söndagen lär ju gå snabbt iaf ;)
Nu städtajm!!

Ändrade planer

Den lärare jag vikarierat för den här veckan blev hux flux frisk så imorgon får jag inte jobba i den klassen mer....synd! Ska istället jobba på en förskola. Det fina med det är att jag får jobba 8,5 timmar istället för 6. Det finns både nackdelar och fördelar med allt :) Det är just den nackdelen att det blir så lite tid när jag jobbar i skolan, eftersom det bara är lektionstiden jag är där. På fredag vet jag ännu inte om det blir något jobb men det verkar ju rulla på rätt bra. Antar att det blir jobb men var är en annan fråga.

Ikväll blir det Zumba! Gött mos!

Mitt i vardagslunken

Tisdag idag och igår och idag har jag jobbat i en årskurs sexa. Ska tillbaka till samma klass både imorgon och på torsdag. Det är så skönt att få vara i samma klass flera dagar så man får en chans att komma in i arbetet och lära känna barnen lite. Like alot!

Annars har det blivit blask ute igen. Trist. Hann iaf ut igår igen på skidor och vi åkte nästan nio km. Det gick riktigt bra men det kändes i ljumskarna efteråt :P Det är bara ett par veckor kvar nu till Tjejvasan så det är väl läge att tagga upp träningen lite. Hoppas bara det blir lite kallare och att det kommer ny snö...
Annars får vi väl köra lite extra pump och så Zumba förstås. Det är lika roligt fortfarande!

Nu ska jag ta tag i dagens matlagning. Kycklingfilé, klyftpotatis och currysås står det på menyn idag. Mumma!

RSS 2.0