Back to school

Sådär ja nu har skolan börjat igen då. Endast en termin kvar och examensarbetet är det som står närmast på tur. Första skoldagen igår var ganska tung. Vi gör så mycket onödigt hela tiden på universitetet så jag blir lite trött. Men nu ska det inte behöva bli så många Karlstadsbesök de närmsta tio veckorna och vi kan koncentrera oss på att skriva. Självklart ska det knövlas lite också innan vi kommer igång... Jag o min studiekamrat som också kommer härifrån vill skriva arbetet tillsammans och lärarprogrammet på Karlstads universitet är typ det enda som har exarbetet som en individuell uppgift. Så klart! Men efter ett antal turer fram o tillbaks har vi nu iaf blivit lovade att skriva ihop fast det måste synas vem som gjort vad i arbetet och det kommer bli större än en vanlig C-uppsats. Vi måste också komma på exakt hur upplägget ska se ut så denna vecka stannar vi nog på planeringsstadiet. Men sen, jäklar vad vi ska skriva!

Tänk att jag är färdig lärare i januari. Rätt läskigt men det ska bli riktigt skönt att kunna börja jobba ordentligt (om man nu får något jobb) och få en RIKTIG inkomst. Är sååå trött på att vara fattig. Visst kommer inte bli rik på att jobba som lärare men vi kommer inte behöva oroa oss hela tiden för pengar som vi inte har. Ska bli sååå skönt!!!

Inför kräftkalas nummer ett

Mina barn är lika tokiga i skaldjur som sin mor och tänk er vilket liv det blev när de fick reda på att den enda kräftskivan vi skulle på i år var ett kalas för endast vuxna! Linn var INTE glad kan jag säga. Så vad göra? Jo, fixa ett kräftkalas som barnen får vara med på, därav kvällens balluns hos Pär o Cathrine.  Klart ungarna ska få äta kräftor! Tilde var i princip proffs på att skala kräftor redan på förra årets kräftskiva hos mormor o morfar så det vore ju synd om hon inte fick färdighetsträna något detta år ;)

Nästan lika viktigt som kräftorna på ett kräftkalas är tillbehören....Sååå, har bakat matiga muffins med fetaost, oliver och soltorkade tomater samt en frusen blåbärscheesecake till efterrätt. Måste säga att muffinsen blev kalasgoda (var ju tvungen att provsmaka en) och jag hoppas även efterrätten smakar bra. Första gången jag har gjort just en sån. Så här gott ser det ut iaf =)


Nu inväntar jag Tilde o Wilma som varit på kalas hos en dagiskompis. Har bestämt med dom att vi ska ha lite warming up party med singstar innan vi åker....ska tvinga Daniel att vara med också. Hi hi jag är verkligen kass på att sjunga men han är faktiskt snäppet värre. Vi skrattar nästan ihjäl oss när han tar ton HA HA HA =))))

Lite vardagslyx tack!!

Jag efterlyser lite mer glamour i min vardag...eller glamour överhuvudtaget. Just nu har det sunkat ner sig rejält här på Stolpetorpsvägen. Huset börjar likna en knarkarkvart med urrivna rum, upphängd plast lite här och där och tvätt överallt som jag försöker få torr. Den har hängt i flera dagar och vill verkligen inte torka. Kan det bero på att regnet öst ner i flera dagar nu? Städningen häromdagen utfördes verkligen under all kritik. Jag fuskade så det ser redan likadant ut igen...:-/ Själv går jag runt i en urtvättad velourdress med häng i rumpan, snorig och rödmosig i ansiktet. Till middag idag blev det snabbmakaroner och stekt falukorv och jag kände mig som en sunkig whitetrashmorsa där jag stod snörvlandes i stekoset.

Nä, hit med lite vardagslyx så tror jag säkert min förkylning försvinner illa kvickt. Ett lyxigt bad med ett glas rosé, nåt fräsigt att ta på mig som sitter perfekt och döljer mitt ryggfett och en god middag ute på restaurang med andra vuxna. Kunna äta i lugn och ro och ha full uppmärksamhet på mig själv och min goda mat. Inte på barnen som inte kan sitta still och skriker att maten smakar prutt. Ahhhhh, det är inte mer än så jag begär.

Missförstå mig inte, älskar min familj och mitt liv men ett litet litet avbrott behövs ibland.....och ibland är typ NU!

Kräftcravings

Trist väder, inget jobb, förkyld och har såååå jäkla långtråkigt! Både jag och Tilde klättrar på väggarna här hemma. Skulle behöva städa......men åhhh så trist!!

Längtar till helgen för då ska vi proväta lite kräftor inför den riktiga kräftskivan som vi ska på nästa helg. Älskar kräftor med en god paj och lite bröd med goda ostar till. Åhhh, det vattnas i munnen på mig....längtar!!!


Förkylning på G?

En liten förkylning börjar smyga sig på....icke bra! Har ju precis kommit igång med min träning ordentligt igen efter katastofraset under semestern så nu får ingen jäkla snuva o halsont paja allt :( Men har jag tur blir det inte så farligt, jag brukar inte bli ordentligt sjuk ofta, typ aldrig....men peppar peppar jag ska nog inte skryta för mycket, det straffar sig väl :P

Annars då? Jo, litte målning och inge jobb idag. Synd för jag behöver få in lite kosing framöver. Sparkontot är i princip helt länsat nu och jag har ingen guldgruva att börja plocka av. Och eftersom jag gift mig med en rörmockare har jag ingen möjlighet att bli lyxhustru heller.....synd. Ja ja hoppas på jobb i möra ist! Nu ska jag softa bort min förkylning i soffan och titta på dumburken.

Helg

Herregud vad helgerna går fort! Redan söndag och imorgon är det skolstart för Linn. Tredje klass och störst på lågstadiet.

Helgen har varit ganska lugn. I fredags var jag supertrött efter att jag öppnade (för första gången) förskolan jag jobbade på. Var på Mc Donalds med kidsen på em och storhandlade sedan på Ica Maxi som resten av stadens invånare....det var knökfullt på parkeringen. Daniel hjälpte Micke o Sara som flyttade in i nya huset =) så jag och barnen hade en lugn tvkväll på hemmaplan.

På lördagen blev det lite målning av tak och skåp, bakning (chokladrulltårta med hallon och lakrits, mums!!), kalaskörning och på kvällen bjöd vi Micke o Sara på mat. Det blev pastagratäng med kyckling och räkor som är en höjdarrätt som min farmor har lärt mig. Tänk vad mycket goda recept både hon och min mormor har fört vidare till mig. Farmor har alltid lagat mycket god mat medan mormor är en mästarinna på bakning. Perfekt!

Idag blir det till att måla vidare och så har vi tänkt att gå ut och leta lite svamp. Är lite sugen på en god svampsås till det grillade ikväll ;) Har även tänkt att åka hem till Micke o Sara och kika lite och så ska jag o Cathrine hinna ut på en löpparrunda i em.  Det känns om denna dagen är fullbokad också!


Mat på stora fat



Den här smarriga portionen med fläskfilégryta tryckte jag i mig idag en stund innan en löparrunda i Aggerud. Det är en av mina favvorätter nu på hösten med fläskfilé, kantareller, lök, grädde (mycket), soya, oxfond, timjan, salt o svartpeppar. Till det ris och lite rivna morötter....mumsfillibabba ;P

Det funkar säkert också med älgkött ist för gris, men det är ju inte alltid man har tillgång till det. Jag hoppas dock att vår frys fylls på med älgkött denna höst eftersom Daniel, Micke o Micke P håller på att ta jägarexamen. Men det verkar gå trögt framåt med utbildningen pga inställda sjutövningar så de får allt rappa på lite om de ska hinna få den där examen innan älgjakten startar i oktober.

På tal om matlagning så har mitt intresse för det vaknat till liv igen efter att ha legat i dvala nu i sommar. Ännu ett tecken på att hösten är här. Det är roligt att laga mat och jag tycker det är superkul att leta nya recept att dregla över. Synd bara att tiden ofta fattas för att prova nya saker och att mina barn nästan bara gillar köpta köttbullar och falukorv. Lite trist men jag tror jag var likadan när jag var liten, till skillnad mot nu.....Mrs Matvrak :) Jag har hur mycket recept som helst som jag samlat på mig men inte hunnit prova. Får väl ägna mig åt dem på ålderns höst när barnen flyttat hemifrån.

Fast då kanske jag har barnbarn som kommer hem och bara vill ha Mamma scans köttbullar och falukorv ;)

Naturnära....

Här kommer lite bilder på eländet....




Förslag någon?? Kanske ska spänna fast mig i en akrobatsele?


Den oerhört tjusiga träväggen i vårt sovrum! Kan det vara så att min pappa känner sig trygg med trä omkring sig? Han är ju faktiskt skogshuggare...

Skogshuggarns hus

Vi bor i det huset som jag växte upp i, alltså mamma o pappas gamla hus. Min pappa har en förkärlek till furu, eller nä förkärlek är ett för svagt ord. Mer besatthet kanske man kan kalla det. När vi köpte huset av mor o far var hela källaren i furu, större delen av etagevåningen, bröstpanel av furu i kök, hall och i ett sovrum samt en HEL vägg i vårt sovrum. Nämde jag att jag är INTE så förtjust i furu...tycker det är asfult. Så jag har sakta men säkert bytt ut de gulaktiga väggarna med kvisthål i till vita. Pappa fäller nästan en tår för var vägg som blir vit i vårt hus, stollen tycker vitt är sjukhusfärg. Men källaren är numera målad samt trappräcket som går genom hela huset. Köket är fixat och nu håller jag på med taket på etaget. Har dock stött på ett litet problem. Vi har en väggdel i trappan som pappa såklart snickrat på träpanel och det är förenat med livsfara att försöka kludda på färg där. Begriper inte hur han lyckades få dit de där brädbitarn utan att slå ihjäl sig. Men Daniel upplyste mig idag att om inte han minns fel var det han som blev upptvingad på trappräcket jullrandes med hammaren och fixade till väggen....lite skrattretande. Han kunde väl ha vägrat, eller iaf talat om för sin svärfar vilken jädra inredningkatastof de orsakade! Nä, jag vet inte hur jag ska lyckas måla väggen utan att bli invalid för livet....


Winnerbäck

Igår var jag o Sara i Örebro och lyssnade på Winnerbäck. Det var helt magiskt bra....som alltid! Vi har varit på Winnerbäck i Örebro tre gånger, två sommarkonserter och en vinterspelning. Alla har varit kanonbra men sommarkonserterna är snäppet bättre. Det är sån skön stämning och så härligt att stå utomhus och lyssna på alla fina texter. Lasse är verkligen en superbra liveartist, fast det inte är så mycket "show" utan mer han, gitarren och ett gäng med andra superduktiga musiker. Jag kommer att leva på gårdagskvällen ett bra tag framöver, det blev liksom en fin avslutning på sommaren. För ja...nu är snart sommaren slut för den här gången.


Shopping o hemmapyssel

Sitter och laddar inför en löparrunda i Aggerudsspåret....phu! Visserligen går det lite lättare att springa nu för tiden men roligt? Näe!!

Anyway, igår var jag i Cathrine in till Örebro på en liten shoppingtur. Det var första gången som jag i lugn och ro gick runt hela Gallerian i Marieberg sedan det byggdes om och jag upptäckte flera roliga affärer. Inhandlade ett par jeans, ett linne, en långärmad tunika, stretchkjolar, muffinsformar, en ram och en håruppsättningsgrej som jag ännu inte förstår mig på :P Dessutom blev det kycklingspett med tzatziki till lunch och chokladtårta med vispgrädde till em fika. Ingen smaldag direkt...men va fasen det var ju fredag och ska faktiskt ut och springa bort det idag, plus chipsen och lösgodiset jag tryckte i mig på kvällen framför TV:n :-O Får nog bli en lång runda om jag ska förbränna allt det där...

Annars idag ska jag börja med projekt etaget här hemma. Målning av tak plus väggar och så har jag ett stort träskåp som vi fått av ett par kompisar som jag ska piffa upp med lite ombyggnation och färg. Ska ta ett "före" kort på det och lägga in vid ett senare tillfälle så får vi se sen om slutresultatet blir bättre än originalet. Det känns att det börjar bli höst nu för jag känner att suget efter hemmapyssel har väckts till liv. Det brukar vara ett tecken på hösttider och jag måste erkänna att det känns allt lite gött....börjar längta lite efter mörka, ruggiga höstkvällar med tända ljus och en kopp te.

Lite bakis

Undra varför man vissa gånger kan dricka som en rutten stubbe utan att känna av det dagen efter och andra gånger inte alls så mycket (bara typ ett par glas rosé, några öl och två razzdrinkar...knappt ett par tungblötar) och vara helt kass i både kropp o knopp morgonen efter. Den senare varianten hände mig idag. Var hos fam Linder och käkade igår kväll. Smarriga hamburgare som blivit grillade och till det ett par kalla...och det andra jag nyss skrev. Blev inte alls full utan sådär lite lagomt uppvärmd och mådde riktigt göttigt. Men som sagt inte i morse!! Hade en skallebank som inte var av denna värld, huvudet pulserade åt alla håll samtidigt :( Var tvungen att svepa en treo och lägga mig igen en stund efter frukost. Tyvärr blev det ingen rofylld vila eftersom vi har snickare utanför sovrumsfönstret som spikade i tretakt. Näe, denna dag känns rätt bortkastad så nu måste jag rycka upp mig och försöka koncentrera mig på mitt sunda liv....träna, inte äta massa chips eller dricka vin och bli superfit!!

Ha ha vem försöker jag lura...vet ju hur det där blir framöver på alla kräftkalas och inflyttningsfester. Linda = noll karaktär :- P

Ok nu lägger jag den här ruttna dagen bakom mig och blickar framåt. Imorgon blir det shopping i Örebro eller stranden beroende på väder. Eller....jobb om jag blir utringd, känns dock inte så troligt eftersom det varit stendött på den fronten hela veckan. Känns iaf som morgondagen har bättre förutsättningar för att bli bra än denna skitdag ;-)

Trasigt hem och tå..

Saker som just nu inte fungerar som det ska i vårt hus:
  • Garagetaket....läcker in. Men nu äntligen sex veckor efter utsatt tid är snickarna här och har satt igång. Idag är andra dagen de är här och jag håller redan på att få ett bryt. De klampar in med stora arbetskängor, värmer äcklig mat i vår micro och är allmänt störande! Ok jag vet ska va nöjd att de är här iaf :P
  • Källaren.....som är iprincip urblåst efter vattenläckaget i vintras. Det är meningen att snickarna ska sätta igång med den också nu men än så länge har inget hänt. Har ju bara varit torrt sen i april så ett tag till kan vi allt vänta ;)
  • Linns stereo, som hon fick förra året i födelsedagspresent. Har bara helt plötsligt sluta fungera och det lagomt till årsdagen för garantin passerat. Är det typiskt eller??
  • Torktumlaren....antagligen paj. Sist vi använde den trasslades ett lakan in i trumman på något vis och det började lukta bränt. Sen dess har jag inte ens vågat sätta igång den för att se om den är hel eller trasig. Gissar på det sista tyvärr!!
  • På en av toaletterna är spolknappen helt mupp. Sitter inte riktigt fast och sätter man inte tillbaks den när man spolar står toan bara o rinner. Dessutom dånar det oroväckande när den fyller på vatten igen och man måste sitta prick still på ringen annars kan den hoppa åt sidan och man kan bli klämd...gör ont!
  • DVD spelaren har nog snart gjort sitt. Den hackar och är superkänslig, nästan omöjligt att se en hyrd film utan att den hoppar tillbaks eller fram en bit. Den börjar iofs bli lite till åren, så det kanske är dags att köpa ny:P
  • Min ena stortå har svällt upp och jag har svinaont. Tror att det är nageltrång jag fått men jag vågar INTE börja peta i den o ha mig!! Inte bra nu när jag ska ligga i hårdträning för Lidingöloppet...

Tja....sen är det lite småkrafs här o där som går sönder lite då och då, som vanligt i vår familj. Jag tror inte jag och Daniel har upplevt att allt runtomkring oss varit helt och fungerat som det ska....undrar vad det beror på??

Summer of 10 in pics


Tilde plockar smultron på vår gård...smarrigt!


I början av sommaren blev det ett par dagar på beachen =)


Noratrippen....


Linn 9 år


Kryssning Riga- Visby


Smarriga drinkar





Vackra Riga


Rätt varmt var det!




Krabbfiske i Grebbestad


Den obligatoriska skaldjursfrossan ;) Räkor o havskräftor..mums!!


Åsså Liseberg =)))


Linn med mammis stjärnvinst!!

Oj oj vilket....

raas!! Var iväg och tränade pump ikväll....en nära döden upplevelse. Hur i hela friden kan man sunka till sig så på bara ett par veckor??? Det var så jobbigt så jag mådde illa och ibland kändes det som jag skulle tuppa av. Nä, nu jäklar får det vara slut på sötebrödsdagarna och bli lite skärpning!! No more rosévin...iaf inte på ett par dagar, o inte en hel box åt gången ;) Ska toktrycka vattenmelon ett tag nu....har hört att det är bra mot svullna magar och att det renar hyn. Undra om Bacardi Melon har samma effekt....hoppas det. Det står ju att det är vattenmelon i.....

Tur det bara är semester en månad om året :P

Semestersammanfattning

Nu är det ett bra tag sen jag skrev men jag har faktiskt varit bortrest i princip 1 1/2 vecka. Jag ska försöka sammanfatta vår semester i lite korta drag...ok här kommer det!!

Började med kryssningen till Riga O Visby. Vi insåg ganska snabbt att medelåldern låg på den övre skalan, typ femtio plus. Det gjorde iofs inte så mycket eftersom vi inte var ute efter nya bekantskaper men Daniel fick ett antal utbrott under resan på alla ohyffsade pensionärer. De har verkligen svårt att visa hänsyn!! Fast resan blev ändå mycket trevlig med blandat väder. I Riga var det värmebölja och över trettio grader varmt. Vi pustade runt ett par timmar och kikade i den mycket fina gamla staden och landade såsmåningom på ett torg med ett par kalla bärs. På em gick vi tillbaks till båten och lade oss på soldäck och så blev det sol o bad ett par timmar. (Bäst på hela resan om du frågar mig). Dagen efter var vi i Visby. Jag har aldrig varit där förut, det var en jätte mysig stad med mycket fint att titta på. Tyvärr var vädret inte det bästa, mulet och blåsigt. Men vi klarade oss från regn iaf. Sista dagen spenderades på båten och förutom ett antal glas rosé och stora stark så hann vi med shopping i taxfreen. Presenter till barnen och parfym till både mig o Daniel.

När vi kom hem på mån kväll var det bara att tvätta lite o packa om och på tis fm åkte vi upp till Åsen för att hämta barnen. Solen sken (kors i taket) så vi mötte upp barnen och mamma o pappa vid ett bad. På kvällen grillade vi lax och hade det mysigt =)

Onsdag fm bar det iväg till Syrran i Grebbestad och herregud vilken resa det blev! Det började med att vi var lagom stessiga när vi skulle åka iväg eftersom barnen var ute och red. Vi fick åka och leta upp dem och det blev både tårar och tandagnissel när vi fann dem för Linn som väntat på ridturen hela veckan hade knappt hunnit sitta upp på hästen. Efter lite krokodiltårar och löfte om en ny ridtur kom vi iaf iväg men redan efter två mil spydde Tilde ner både sig själv och halva bilen. Det tog nästan en timme innan det var sanerat o klart. Iväg igen och nu kom vi drygt halvvägs innan nästa ofrivilliga stopp.....bilen pajade. Luftfjädringen bak på bilen gick sönder och bilen lade sig på bakdäcken och vi kom inte en meter framåt. Det var bara att ringa bärgningsbil och syrrans kille och bara ett par timmar efter utsatt tid var vi på plats. Pär o Cathrine med barn var också där så det blev fullt hus i Johannas lägenhet=P Dagarna där försvann snabbt trots dåligt väder, regn och blåsigt :( Istället för strandbesök blev det några shoppingturer, krabbfiske och en fisketur på havet för gubbarna. Bilen fick vi hämta ut på fredagen i Uddevalla och så blev det ett litet hål i semesterkassan....på typ fyra tusen. Men vi får vara glada att ingen blev skadad, det är ändå huvudsaken. Det var också jättekul att få träffa Jossi, Niclas o Liam som hade växt som vanligt. De tyckte nog det var roligt att träffa oss med men jag anar att Jossi drog en lättnadens suck när vi åkte. Det tar på krafterna att ha huset fullt att både vuxna o barn, vädret är kasst och med bebis i magen.

På söndagen drog vi iaf vidare ner till Göteborg för att spendera dagen på Liseberg. Det blev en riktig höjdardag! Vi åkte massor av karuseller, spelade på chokladljul (jag vann bautastor toblerone för andra året i rad) och dessutom hade vi supertur med vädret. Solsken och inga jätteköer var det. Som längst väntade vi tjugo min för att åka Balder. Jag o Linn åkte den tillsammans och jag har aldrig förut hört ett sånt skrik som kom ur henne som när vi åkte ner för den högsta backen....oj oj oj trodde hon skulle svimma av skräck! Men efteråt var hon jättestolt att hon vågade. Som sagt en superbra dag och vi kom hem till Karlskoga först framåt ett på natten. en bra avslutning tyckte både jag, Daniel och barnen!!

Trots bilpaj, spyor och regnoväder så har vi haft det bra och det känns skönt att komma hem. Precis som det ska va! Jag är ledig en vecka till nu och det vankas lite grillning med mina syskon, kräftätning och så ska jag börja träna igen...hur ska det gå??? Känner mig helt förslappad så det ska bli rätt skönt ändå. Börjar idag med en kort löparrunda.

Lägger in lite semesterbilder vid ett senare tillfälle.

RSS 2.0