Partaj

Måndag igen efter en underbart rolig helg. Trettioårs/bröllops festen i lördags var kanon. Det var riktigt längesen jag hade så kul. En superlyckad fest!! Strålande sol, god mat, trevligt folk och ett jäkla drag!! Klockan var halv fem på morgonen när vi trippade hem och stupade i säng :P

Här kommer en liten sammanfattning i bilder...














Pang i Bråten

Är nyss hemkommen från "Pang i Bråten". Det är ett litet jippo på Linns skola med betoning på litet. Alla klasser anordnar någon typ av försäljning som kaffebröd, lotteri, chokladljul osv. I år hade Linns klass hand om pilkastning och hinderbana och hon o jag stod vid pilkastningen mellan kvart i o kvart över sju. Hon var jätte duktig min lilla stora tjej. Servade som värsta proffset o hade även rätt bra koll på kassan. Blir liksom lite chockad varje gång man inser att min äldsta tjej blivit så stor, herregud snart nio år o stora tjejen! Tiden går allt för fort..

Jag gick ju på samma skola när jag var liten och Pang i Bråten var redan på min tid återkommande varje år. Dock vill jag minnas att det var modell större då och det beror inte bara på att jag var liten då och vuxen nu utan det har verkligen blivit mindre o mindre. Synd tycker jag men man kan förstå att det är svårt att finna de eldsjälar som krävs för att anordna allt. Mycket, mycket tid tar det och hur många har det över i dessa dagar...typ ingen!!
Det är ett riktigt bra sätt för klasserna att få in pengar till både klassresor och till att handla roliga saker till skolan.

Anyway, imorgon är det fredag och i helgen blir det trettioårsfest. Är grymt taggad, ska bli skit kul!! Det händer inte så ofta att ens bästa vän fyller jämnt....i runda slängar var tionde år ;)

Så på med partyhatten ooo så köör vi!!!! Tjo!

Slöfock...

Ok, två dagar har gått och jag har inte uträttat underverk direkt...tvättat nästan klart och räknat en halv fm. Resten av tiden vet jag faktiskt inte vad jag gjort, eller jo en löparrunda med Cathrine blev det igår. Det gick helt ok, känner att jag har en grundkondition iaf, behöver bara bygga på den lite;)

Idag har regnet öst ned hela dagen, trist som fasen. Konstigt när det är fint väder vill man inte göra något vettigt och när det är regn får man inte heller nåt gjort...undra när man är som mest produktiv? Inte idag iaf!

Ska bli skönt att åka iväg o pumpa lite ikväll, kanske piggnar jag till. Hoppas, hoppas!!

Vad ska jag börja med?

Redan måndag igen och jag sitter och funderar på hur jag ska lägga upp denna vecka. Fredag är enda dagen vi ska in till Karlstad för redovisning av en gruppuppgift så de andra dagarna ska jag fördela tiden på något smart sätt...

Det här finns att göra:
  • Räkna, men miniräknaren har dött o jag har inte råd att köpa ny förrens i  morgon när csn pengarna kommer.
  • Tvätta...har tvättat nonstop i en vecka, tar aldrig slut!
  • Städa! Efter helgen då vi hade kollektivet Granen öppet för alla skogshuggare med fruar, barn och hundar ser golven ut som det är jordstampat. Sängarna är fulla med sågspån och det ligger lerkluttar lite här o där.
  • Börja hårdträna...knappt tre veckor till Vätternrundan!
  • Plugga inför redovisningen och opponrering på fredag...men ack så trist!
  • Fräscha upp i trädgården, den ser för hemsk ut har inte gjort NÅGONTING ute ännu....skärpning!!
Ja, det finns alltså att göra och det här här bara de viktigaste sakerna...puh! har liksom inte lust alls med något av det, dessutom skiner solen idag och jag vill bara lägga mig raklång i en av de nya däckstolarna och päsa....

Livet är hårt ibland ;)

Så här roligt hade kidsen i helgen iaf! Gubbarna fick slita desto mer!!

Mystiskt...

I måndags gick vi igenom sannolikhetslära i skolan och jag tänkte efteråt att det där va väl inge svårt!
Idag när jag skulle börja räkna uppgifterna hade det där plättlätta försvunnit och ersatts av något helt obegripligt. Jag kunde INGENTING helt plötsligt. Why?? Jag förstår inte vad som har hänt...supermystiskt. Hoppas verkligen att jag kommer på hur man ska tänka o göra igen innan tentan. Orkar inget annat än att bara sitta och vänta på att det kommer tillbaks till mig igen, hoppas det fungerar....

Varvar mina avancerade studier idag med att tvätta och laga fiskgratäng med räkor och mos. Det är verkligen en riktig höjdarmaträtt men tar ett tag att göra iordning. Därför passar det bra idag så jag får några avbrott i räknandet eller mina försök till att räkna ;)


På G

Yess!! Jag känner mig riktigt vad heter det nu då....produktiv ja! Har knåpat ihop den sista av två skolundersökningar nu på morgonen. Såå gött, har dragit ut på den väldigt länge nu.

Ska hämta Tilde redan klockan tolv för att sedan heja på Linn när hon springer Bråtenjoggen. Heja heja heja!!! Typ

Iväg o handla, fixa mat och sen till Davids o träna pump. Och jaaa, vi var faktiskt ute och sprang igår och det gick så bra så jag rentav flög fram i mina nya skor =)

Dessutom skiner solen idag!! Yeah!

Vardag igen

Ny vecka och full fart mot sluttenta....Hjälp!!! Idag hade vi sista måndagsföreläsningen och gick igenom sannolikhetslära. Just det känns ganska ok att förstå men däremot alla ekvationer, volymer, propotionalitet, skalor o annat dret känns rätt rörigt. Tur att vi har nästan två veckor innan tentan utan annat skoltjafs så jag kan plugga på lite då. Undra bara under vilket berg motivationen ligger och var jag ska få tag på dynamit för att spränga fram den...?

Den jätte långa helgen som vi hade är nu schlutt och gick såklart supersnabbt. Fick dock en hel del gjort: Storstädat huset (vilket inte syns längre), putsat fönster, bakat och varit i badhuset. Provade att simma tusen meter som Vansbrosimmet är på och det gick riktigt lätt faktiskt. Visserligen kan det bli en liiten aning jobbigare utomhus i iskallt, strömt vatten och flera tusen hysteriska fruntimmer, men det ska nog gå bra...tror jag ;) Cathrine var också med i badhuset och simmade en del av det jag simmade.....hon hade varit på fest kvällen innan...ska vi inte gå på kvällen innan Vansbro....kommer nog inte gå så bra då ;)

Idag har vi tänkt att antigen dra ett varv i spåret eller ta en cykeltur....undra vad det blir??

Kristihimmelsfärdsdagen

Har faktiskt fått en hel del gjort idag. Bakat bullar, som blev supermumsiga och sedan fick jag fingrarna ur och städade min klädgarderob.

Tänkte att jag kanske skulle hitta några snitsiga o fräcka kläder som jag helt glömt bort att jag har och kunna använda dom på alla fräsiga fester nu under sommaren....men nä... bara utslitna sunkiga toppar och söndertvättade underkläder fanns det. Det slutade med att jag kastade en halv sopsäck och nu ekar det sorgligt tomt i garderoben. Inte har jag råd med nya heller, är hopplöst fattig för tillfället. Shoppa nya fräscha kläder är inte att tänka på just nu.....suck!

Tog sedan en rask promenad i duggregnet (har varit ruskväder hela dagen) och det var riktigt skönt faktiskt. Inbillar mig att jag kanske förbrände de där bullarna jag tryckte i mig efter bullbaket.

Efter det blev det grillning: kycklingfilé, klyftpotatis, färska champinjoner, vitlökssås och sallad. MUMS! Det smakade inte illa. Till maten blev det ett gott glas rött också =)

Mmmm, kan nu bocka av lite av det som ska uträttas denna härliga långhelg. I morgon åker vi in till Örebro och hämtar resten av utemöblerna, två däckstolar och dynor. Tror vi ska beställa kakel o klinkers till källaren också, vilket verkligen börjar bli på tiden...blir snart galen, det händer ju ingenting där nere....i källarn alltså ;)

Kortvecka

Den här veckan är det kortvecka eftersom det är Kristihimmelsfärdsdagen (jösses vilket långt och svårt ord) på torsdag. Skönt....jag känner mig sliten och behöver verkligen komma ikapp hemma med huspyssel. Har inget särskilt inbokad under helgen så någon nytta ska jag väl kunna uträtta ;)

Man behöver verkligen sådana helger då man kan göra lite det som faller en in, beroende på vad det är för väder och vad man har lust med. Kanske fixa lite ute, röja inne, renovera...nåt, åka o shoppa, hitta på nåt kul med barnen eller bara slappa.....gött!!! våren är annars en intensiv tid när allt händer på samma gång och det är svårt att få tiden att räcka till allt. Samtidigt är det härligt att hitta på lite roliga saker efter den långa vintern, speciellt efter den senaste som kändes überlång!

Det är faktiskt inte så långt kvar till sommaren nu, det kommer gå supersnabbt. Jag har inte lyckats få något heltidsjobb i sommar (som om jag har ansträngt mig ;)) så det kan nog bli en hel del slapp hemma med kidsen. Står som springvikarie på dagis och fritids så det är omöjligt att veta hur mycket jobb det blir. Det blir ju inte mycket pengar, men det kan vara skönt för både mig och barnen att få ett riktigt sommarlov =)

Underbara Mia!!!

Mia var såååå bra! Vilken underbar människa! Står rakt uppochned o bara blottar hela sitt liv. Det var så roligt att tårarna sprutade och magen krampade samtidigt som allvaret smög sig in en hel del och skrattårarna byttes till sorgsenhet omvartannat. Det var bland det absolut bästa jag varit på, det var så mycket man kände igen sig i så det var nästan skrämmande. Älskar...ÄLSKAR Mia Skäringer!!!!!

Dyng kåt och hur helig som helst


Ikväll är det äntligen dags för Mia Skäringer i Valsverket.......Åhhh det ska bli så kul!! Innan föreställningen ska vi käka buffé så Micke  kör in mig, mamma och Sara till Degerfors vid sextiden. Klockan är tre nu och jag funderar på om jag klarar mig utan mat så länge eller om jag ska inta ett litet mellis.......Har skickat iväg Daniel till affären så vi får väl se om han kommer hem med något smaskigt som passar ;)

Imorgon är det Daniels tur att gå ut o roa sig. Han, Micke, Micke P, Stallionen o Purre ska till Örebro och kolla på Metalsvenskan. Herregud hur ska det sluta.....jag vet ju hur det brukar gå när "grabbarna" är ute o roar sig själva, inte bra alls! Jag har bestämt mig för att stänga av alla telefoner och dricka en box vin under kvällen så jag blir lite lugnare :P Det gör ju inte saken bättre att att jag är skit rädd för att vara ensam hemma på kvällen, men Linn har lovat att sova inne hos mig =) Hon är snäll hon, mammis tjej!

Elefant i spåret

Yess! Överlevde första springturen.....men det var äckligt jobbigt! Jag undrar hur mycket man behöver springa för att tycka det är behagligt och inte en nära döden upplevelse? Har hört talas om folk som påstår att det är jätte skönt att springa men jag misstänker att de ljuger. Fast det klart man har ju ganska många kilon att skumpa runt med så vissa har det faktiskt jobbigare än andra.....Ja ja ska iaf göra ett seriöst försök att träna upp mitt flås så jag kommer runt den där milen i september....Puh ;)

www.skor.twice.se

Ehhh....ja ser väl typ ut som jag, lite mindre flådig omgivning i nobelspåret bara ;)

Nu ska jag kolla på Leila bakar och få lite ny bakinspiration, hon gör sååå mycket gott!!!

Skoltrött!!

Herregud vad det är tråkigt att BARA ha matte i tjugo veckor! Jag har blivit så fruktansvärt skoltrött nu på sista tiden så jag vet inte hur det här ska sluta. Det är bara massa tråkiga och JOBBIGA uppgifter vi ska göra hela tiden, USCH!

Motivationen är i botten och jag tvivlar på att den kommer tillbaks den här terminen (kanske inte någonsin)! Har inte känt så här förut under min studietid utan tyckt att det varit helt ok att plugga...men nu när det bara är drygt en termin kvar så känns det som det är minst hundra år till examen. Kanske är det jobbigt just därför, för att det snart är slut. Samma grej har jag upplevt veckorna innan man ska gå på semester, man håller på att krevera innan sista dagen. Måste vara något psykiskt att man liksom vet att det snart är slut och då blir det där sista asajobbigt.

Måste sätta mig nu och räkna lite.....måste.....måste...måste, eller ska jag kanske baka lite bullar? Följa ett recept är ju matematiskt i allra högsta grad. Man får ju dessutom något gott för besväret ;)

Träning

Har precis klämt i mig en bauta portion med pannbiff o spagetti, blir bra energi att bränna på spinningpasset om 1 1/2 timme ;) Har annars ont i min ena axel och har haft det nu i över två veckor, det känns som att någon tung sitter på den....inte skönt alls! Har försökt tvinga Daniel att massera mig, men han är så jädrans snål med sånt. Gnäller efter två minuter att det är jobbigt....jäkla klenis ;)

I morgon ska det iaf äntligen bli premiär i nya löparskorna....igen. Har ju tänkt ut och springa förut men hittat på ursäkter varje gång för att slippa....blir intressant vad jag hittar på¨för att slippa undan denna gång;)


Söndag

Solen skiner, det är en riktigt härlig söndag. Tog en låååång sovmorgon idag, jag vaknade först av alla o då var klockan redan tio! Så det blev en sen frukost, men jag tror vi var lite sletna hela fam efter en helg med väldigt sena kvällar. Helgen har iaf varit jätte bra med födelsedagsfesten i fredags och lite försenat valborgsfirande i går kväll med Micke, Sara, Micke P, Carro, Rix och Pär med kidsen. Grillade och tände en majbrasa. Vädret hade kunnat varit bättre, kallt som skräcken. Men med trevligt sällskap gör det inte så mycket! Spelade lite sällskapsspel på nattkröken och sen drog sig gästerna hemåt runt etttiden.

I dag är det utmanartävling för Linn så det blir att spendera ett par timmar i badhuset i em. Tilde har ingen lust att hänga på (förståligt) så fam Linder har förbarmat sig över henne och hon får vara där i stället o leka med Wilma. Jag o Daniel ska passa på att ta en promenix i solen under tiden som Linn simmar in, ska bli riktigt skönt att få
röra på döfläsket efter en helg med massa onyttigheter.

Har packad upp och ställt iording nya utemöblerna, Fint va?


RSS 2.0