Tjenixen

Oj, vad tiden går fort när det är sommar och semester! Den här veckan har bara svischat fram. I tisdags fyllde Linn tio år. Herregud, så stor hon har blivit!! Hon blev firad rejält kan man säga. Morfar (min pappa) öppnade stora plånboken och köpte en sprätt ny cykel till henne. Av oss fick hon nya inlines och dessutom fick hon en hel del pengar, presentkort, bikini, platttång och massa annat av släkt och vänner. Snacka om att hon var nöjd efter den presentskörden!

Johanna och barnen har varit här under veckan också så vi har umgåtts en hel del. Det har inte varit något strandväder så vi har roat oss med lite annat. I onsdags var Linn och Cazzi på Boda Borg och Johannna umgicks med ett par kompisar så jag och Tilde hade en dag för oss själva. Det var riktigt mysigt. Vi åkte till Lunedet och kikade på djuren och badade. Sedan åt vi lunch där och innan vi åkte hem blev det ännu ett besök i djurhagen. Sen ner på stan och shoppade lite på rean och avslutade med en kulglass på torget. Det var myys hela dagen lång :)

Ikväll har vi varit uppe i Karlsdal och grillat. Mamma är gräsänka så det var bara hon hemma. Linn stannade kvar där inatt så det blev bara jag, Daniel o Tilde som åkte hem. Och nu är klockan snart tolv och jag är inte riktigt sömnig för sängen ännu. Daniel har redan slocknat, han är trött efter allt jobbande den senaste tiden stackarn. Idag gjorde han iaf sista arbetsdagen och är nu ledig två veckor. Skönt!

Imorgon bär det av till Åsen med fam Linder. Det ska bli gött att komma iväg ett par dagar och bara vara. Vi hoppas på ett par dagar på stranden och så blir det väl lite shopping kan jag tro. Blir det dåligt väder blir det nog mycket shopping :P

Avslutar med lite bilder från sommaren hittills...


Mmm, jag vet en riktig knasbild. Men tyvärr den bästa från midsommar :-/


Tilde och Liam har lite fredagsmys i sängen


Love och Linn i Grebbestad


Badat i havet..Check!


Linns ena födelsedagstårta


Tmmen upp att fylla tio bast!

Bosse Bus

Idag somnade min farfar in efter en lång tids sjukdom. Det känns tugnt i hjärtat men det är ändå en sorts lättnad. Min riktiga farfar dog för mig då han blev riktigt sjuk och förvirrad. Jag har redan hunnit sörja honom en tid .

Farfar betydde mycket för mig och jag saknar honom väldigt mycket. Han var världens roligaste och snällaste och ställde alltid upp för oss barnbarn. Många fina och glada stunder har han givit mig genom åren.

Vila nu i frid, Bosse Bus ♥

Hemma igen

Dags för en liten uppdatering:
Vi har iaf kommit hem från syster på västkusten nu. Ett par dagar senare än det var tänkt från början. Vi hade det så gött så vi ville dra ut på det lite extra. Vi hann med två dagar på stranden, Grebbestads årliga karneval, en dag på Daftös sjörövarland, lite shopping och färska räkor såklart. Inte undra på att vi inte ville hem ;) Lägger in lite bilder vid ett senare tillfälle.

Alltså hemma igen då, och denna dagen har spenderats på stranden med tjejerna. Nu för tiden när Linn och Tilde är såpass stora är det ren njutning att vara på stranden en hel dag. Skillnad var det när de var mindre och man fick byta blöjor, mata och rädda ungar från att drunkna hela tiden. Man har ju blivit rätt bekväm av sig :P

Efter strandbesök och middag åkte hela familjen upp till Karlsdal och letade lite svamp, hittade lite svamp och barnen o Daniel tog ett kvällsdopp. Sen åkte vi till mamma som för tillfället är gräsänka och fick oss en fika. Vi har alltså haft en riktigt skön sommardag!

Imorgon får vi se vad vi gör. Det verkar som det blir lite sämre väder så det kanske blir en fixardag hemma. Eller kanske en slappardag hemma......Vi får väl se!

Snart kusten

Nu har jag packat det mesta inför vår tripp till Grebbestad. Ska snart äta lite lunch och sen bär det av till jobbet ett par timmar. Tilde gör sin allra sista dag på Vitsippan idag så vi ska tacka av fröknarna med presenter. Har köpt jätte söta trähjärtan på Hus no4 som det står Glad sommar på. Hoppas de gillar dem :)

Slutar jobbet halv fem och då ska vi bara hem och käka donkan med Daniel innan vi styr mot västkusten. Daniel får styra tillbaka till jobbet istället. Stackarn! Men det blir massa extra klirr ikassan och det är ju bra :) Vädret är ganska behagligt, ingen stekande sol oich det är bra eftersom ACn inte fungerar i bilen. Ett jäkla aber det där nu i sommartider. Man blir ju typ grillad i bilen när det är gassande varmt. Hur fasen klarade vi oss när vi var små....då fanns det minsann ingen AC och inte gnällde vi för det. Man har väl klenat till sig med alla nymodigheter som finns nuförtiden. Eller??

Nu lite mat och sen jobb en stund. Trevlig helg!!

Bort med ångest

Det blir lite dåligt uppdaterat här nuförtiden. Jag får skylla på att jag fortfarande jobbar samtidigt som det är högsommar och jag försöker få ut så mycket som möjligt av de få sommarveckorna som är. Den där listan jag håller på och traglar med tar jag ett litet uppehåll med och försöker skriva om det som händer just nu i livet.

Denna vecka är sista veckan innan industrisemestern och sommaröppna börjar. Med andra ord börjar det nu dala av rejält med barn på dagis och fritids. Jag jobbar fram till torsdag lite kortare pass och när jag slutat torsdag em åker jag och barnen till Grebbestad. Där ska vi spendera helgen med syrran och ha det gott. Daniel, stackaren ska vara hemma och jobba hela helgen.

Den helgen som nyss passerat hade vi äran att få vara barnvakt åt lilla Liam och Love. Johanna var på galej i Degerfors med en kompis. Det gick bra att passa småkottarna. Love var lite tjurig på kvällen och ville inte sova. Han var som en kamin stackarn så vi bäddade ner honom i vagnen i källaren och då blev det lite svalarre och han somnade direkt. Liam var det inga som helst problem med. Det mysigaste var sedan på söndag morgon när Love låg och mös med mig och Daniel i sängen. Han är ju perfekt nu precis innan han börjar krypa. Sen när han får fart på krypandet då är det färdigmyst och full fart framåt ;)

Vädret sista tiden har varit ganska varierande. Just nu är det lite mulet men hyffsat varmt. Skönt att det inte är stekande sol just nu eftersom jag håller på och tvättar och fixar lite här hemma. Ligger fortfarande efter med all hushållsarbete. Det var på tok för länge sedan vi städade ordentligt. Men, va fasen jag har bestämt att jag ska försöka släppa lite på städ och pysselångesten den här sommaren och försöka njuta mer istället. Det kommer ju faktiskt en lååång höst snart och då kan jag putsa på de där fönstren, rensa alla skåp och renovera. Ska som sagt iaf göra ett försök att bli ångestfri......:S

Härliga sommar!!!!!


RSS 2.0