Brutna ben!

Oj oj vilken resa det blev! Den började finfint med lagomt kallt, härlig skidåkning, god mat o dryck de tre första dagarna. Men på tisdag em var olyckan framme och Tilde trillade i backen och bröt sitt lilla ben! Det blev helikopter (super läskigt) till Östersunds sjukhus för henne och mig, och Daniel o Sara fick komma efter i bil. I Östersund blev det väntan, röntgen, väntan, gipsning, väntan, röntgen, väntan och sedan ett rum på barnavdelningen där jag och Tilde fick spendera natten. Stackarn var helt slut och hon hade så fruktansvärt ont innan de gipsade henne så mina tårar sprutade också hela tiden för att jag led så med henne. Som tur är har hon repat sig otroligt fort, nu hoppar hon fram på rumpan hur enkelt som helst, fixar till och med trappen hemma.

Ja det blev inte riktigt som vi tänkt oss med resan men jag tänker hela tiden att det kunde ha hänt något mycket värre. Samma dag Tilde bröt sitt ben så var det en 23 årig kille i Vemdalen som körde rakt in i ett träd med snowboarden och dog!  Ett ben läker i hop igen, speciellt på små barn som har jätte bra läkkött.

Annars hade vi en bra semester trots allt. Vädret var helt ok och det bästa med Bydalsfjällen är att det är så lite folk, inte en gång fick vi köa till liften. I bland var det nästan spöklikt tomt, man kunde åka en hel dag och knappt stöta på en kotte. Den här gången var det i och för sig inte högsäsong men jag kan inte minnas någon gång som det varit speciellt mycket folk där. Ändå är det riktigt fin skidåkning och helt otrolig natur, vykortsvackert så det förslål. Ska lägga in bilder så fort jag hinner.

Hemma nu igen och dags att ta tag i skolarbetet igen. Börjar läsa matte nu och det är verkligen inte något jag ser fram emot. Har alltid varit helt kass i matte så det här blir verkligen en utmaning, känner mig skräckslagen...Men men, bara att bita ihop och köra på! Bara tjugo veckor till sommarlov....;)

Packad och klar

Äntligen börjar vi blir klara med all packning..pust..trodde ett tag att vi aldrig skulle bli färdiga, men nu så!  Har kollat in vädret i Höglekardalen och det ser helt ok ut. Ca nio grader kallt och den temperaturen ser ut att hålla i sig framöver. Skönt att det inte är allt för kallt, ligger det runt tjugo orkar man inte vara ute långa stunder. Speciellt uppe på fjället där det brukar blåsa rätt rejält. Nu ska jag mysa lite med Linn o titta på Lets dance innan vi däckar. Skriver och lägger in bilder på resan när vi återvänt till Charleswood. So long!

Oljud!!

Semestern närmar sig! Gjorde sista dagen i skolan i dag och avslutade svenska kursen. Skönt!! Så nu blir det packning för hela slanten. Är fortfarande på planeringsstadiet men i morgon ska allt ner i väskor och boxar. I dag har jag haft en jobbig huvudvärk som gjort mig en aning apatisk så jag ligger efter lite i schemat. Skallebanken kan bero på att saneringskillarna varit hemma idag och bilat upp i badrummet. Skapligt högljudda maskiner det finns...o inte nog med det, det står en fläkt eller nåt där nere nu som dånar värre än niagarafallet. Kan behöva hörselkåpor för att kunna somna i kväll. Det känns typ som att jag skriker i mina egna tankar...tokjobbigt är det. Barnen verkar ha somnat nu i alla fall. Tilde kom upp förut och sa "man blir så pigg av det här ljudet". Mmm eller hur?? Men nu har jag inte hört något på en stund så de sussar nog sött.

Nu ska jag dricka en egengjord blåbärssmothie....mums..och kolla lite på dumburken innan jag också ska krama kudden (ev med kåporna på) ;)

Shopping

Har varit i Örebro och shoppat lite till resan. Det blev gore tex skor till barnen, skidglasögon till Daniel o barnen och hjälm till Linn. INGENTING till mammi...om man inte räknar med idominsalva och handsprit....nä det räknas inte. Barnen spenderade även sina sparade pengar på ett Wii. Linn har länge funderat på att köpa sig ett Nintendo DS för pengar hon fått i julklapp och sånt men vi lyckades övertala henne att hon kommer få mer användning av ett Wii. Dessutom kan lillasyster ha nytta av det också så då fick de dela och betala hälften var. Det var nog det som avgjorde för Linn. Hon tycker det är lite jobbigt att bränna pengar (sina egna i alla fall). Inte alls lik sin mamma :P
Vi får väl se om det kommer ändras med tiden.. Men jag tror nog att jag o Daniel kommer att ha lite nytta av wiiet också...om vi får låna det alltså ;) En kul leksak som alla kan ha nytta av, alltså ett bra köp!

God morgon!

Klockan är bara åtta på morgonen och jag sitter o väntar på att min lärare ska lägga ut opponeringslistan till opponeringen på torsdag. Jag är nämligen livrädd att jag ska få magsjukan snart och då måste jag vara förberedd. Jag tänkte om jag skyndar mig att läsa in mig på arbetet jag ska opponera på så gör det inte så mycket om jag blir lite sjuk sen. Men det får inte dröja för länge eftersom jag MÅSTE in till Karlstad på torsdag annars blir det så jobbigt. Så jag behöver hinna bli frisk till dess och då krävs det lite flyt här om jag nu måste bli sjuk. Ja vi får se hur det går...Helt sjukt att man ska behöva oroa sig för sådana här saker men är ganska van nu när jag gått 2 1/2 år på universitetet. Det blir så omständigt om man missar obligatoriska grejer för de är inte direkt kända för att vara smidiga på universitetet. Vi studenter måste hela tiden vara flexibla och ändra hit o dit men det går aldrig åt andra hållet. Lite trist!

Daniel mår mycket bättre nu i alla fall så det verkar som denna spysjuka är ganska lindrig. Men jag hoppas verkligen att jag inte får den ändå för jag har lite o fixa med under veckan. Tvätt, packning, handling, städning mm mm mm. Det är en del att tänka på när man ska åka på skidsemester och det blir en bauta packning. Alla skidor, pjäxor, pulkor och tjocka kläder tar en enorm plats. Men bara vi kommer iväg så kommer det bli helt uuuundeeerbaaart!!!

Tack Sara för tipset om korten, ska försöka komma i håg det till nästa gång...;)

Ny vecka

Måndag och ny vecka! Har precis mailat in min svenska uppsats så nu kan jag släppa den ett par dagar, till opponeringen i alla fall. Magsjukan verkar ha kommit för att stanna i vårt hus. Nu är det Daniel som har åkt på den och springer fram o tillbaks till toan. Det hade varit skönt att vara inne i Karlstad i stället för hemma o plugga. Jag känner efter så här hemma. Kanske att jag har lite ont i magen och mår lite illa....psykiskt!! Men magsjukan är verkligen inte roligt alltså. Peppar peppar så får jag det väldigt sällan men när jag väl har det känns det som jag ska dö. Jag vill bara krypa ur kroppen och det är ju så jädra äckligt att kräkas! Men men jag kan inte göra annat än vänta och se om jag blir smittad eller inte. Hoppas inte!!!!!

Har börjat ladda nu för mattekursen som börjar nästa vecka. Jag är livrädd för jag är så dålig på matte, har alltid varit. Denna kurs har jag bävat för länge men det är bara o bita i hop och kämpa. Vi är ett par stycken i klassen som inte har matte som favoritämne så vi ska hjälpa o stötta varandra. Eller hjälp kanske vi tar av de som är lite bättre, vi har några som i princip är proffesorer i matte så om de kan gå ned på min superlåga nivå och förklara så kanske det går bra ;)

Nu ska jag åka till affären och köpa cola till sjuklingen. Stackarn!!

Tulpaner

Fina tulpaner i mitt kök =)




Hmm vet ej hur man roterar bilden...måste fråga Sara! ;)

Sköna söndag

På söndagar är man ofta ganska avslappnad och slö, så även i dag. Jag går bara runt i mysisar och fixar o trixar med lite allt möjligt. Vi hade ju tänkt gå på bio i eftermiddag men Tilde åkte på magsjukan natten til lördag så bion får vi skjuta på lite. Hon är redan pigg och matglad igen men hon kanske fortfarande smittar och magsjukan är inte något man önskar sin värsta fiende ens. Blä vad äckligt det är med kräks och annat gojs. Tur bara att det gåtr över hyffsat snabbt. Just nu bygger hon koja för glatta livet i "nya" TV- rummet.

Daniel har kämpat hela helgen med källaren och jag tror det har gått ganska bra för han har inte skrikit eller slagit på saker vad jag har hört.  Annars är min käre make ganska temperamentsfull av sig vilket ett par dörrar och annat smått o gott har fått känna på genom åren. men som sagt dessa dagar har varit riktigt lugna fast han letade efter ett par bilnycklar en halv dag som han sedan hittade under heltäckningsmattan(?) i lekrummet. Lite tankspridd kanske?

I går tog jag och Cathrine en tur på skidorna. Sju km åkte vi och det gick riktigt bra faktiskt. Det känns dock i dag i mina ljumskar och axlar. Men det är bara gött för det ska kännas att man gjort något.

Nu ska jag fortsätta njuta av min söndag =) Lägger in en bild på mina små skruttisar som inte är så små längre! De är lika varandra men ändå så olika. En coollugn och en vilde ;)


Positivt i mitt liv

Mina senaste inlägg har inte varit speciellt positiva...av olika anledningar så nu tänker jag ändra på det!
Detta inlägg ska bara bli positivt! Här kommer en topplista på allt positivt i mitt liv:

1. Linn och Tilde. Tänk vilka guldklimpar vi fick till!
2. Daniel. Vi har hängt i hop i över tolv år och jag är faktiskt fortfarande kär i honom!
3. Vi är friska och mår bra hela familjen!
4. Vårt hem...trots vissa brister för tillfället. Vi trivs annars superbra!
5. Den kommande skidsemestern i Höglekardalen. Ska bli superhärlig.
6. Mina vänner. Det värmer otroligt mycket när man vet att ens vänner ställer upp när det behövs och även andra gånger när det inte behövs!
7. Mina föräldrar och syskon. Jag är superglad att de finns och är tacksam för alla gånger de ställer upp!
8. Jag har klarat av större delen av min utblildning och om ett år är jag färdig lärare!
9. Jag har som mål att fixa tjejklassikern under året som kommer och jag tror vi (jag o Cathrine) kommer fixa det galant!
10. Det har vänt nu och våren känns inte allt för avlägsen!

Ja där ser man vad mycket positivt som finns runt omkring mig, fantastiskt!
Det gäller bara att komma i håg allt bra när lite jobbiga saker händer, då känns det jobbiga inte alls lika jobbigt längre =)

Äntligen fredag

Jag är så fruktansvärt trött, jag förstår inte varför. Måste vara fyra tidiga mornar på rad nu, är inte riktigt van efter alla sovmornar under jullovet. I dag är det fredag i alla fall men måste tyvärr åka in till Karlstad i eftermiddag och ha redovisningar till klockan sju i kväll. Blä! En fredag! Ok om det hade varit en kväll mitt i veckan men nu vill man ju bara ta helgen. Jag kommer inte vara hemma förren åtta i kväll. Hoppas Daniel har fixat lite mys till dess i alla fall, det får bli hans uppdrag för dagen.

Annars så fortsätter misären med vår källare. Nu har snickarna hittat asbest i badrummet och har skickat in prover på analys och sedan blir det antagligen sanering innan arbetet med fukten kan fortsätta. Tur att vi snart ska åka bort en vecka så vi kommer hemifrån. Undrar bara vad mer som har rasat i hop eller ruttnat när vi kommer hem...

Just nu står det ett par andra snickare här utanför med Daniel och planerar för ombyggnation av vårt garagetak som också är rötet. I somras när vi kom hem från semestern hade det läckt in vatten genom garagetaket och ända ner i lekrummet som ligger i källaren under garaget. Det var som en liten pool i det nyrenoverade lekrummet. Då kan jag säga att tårarna inte var så långt borta. Nu ska en snickarfirma där Micke jobbar fixa taket och bygga om det så att det inte blir så här igen. Det känns som det är liiite mycket nu. Både av vatten, trasigt hus och hantverkare...

I helgen blir det nog bio med barnen. De fick biobiljetter i julklapp och vi har tänkt att se Alvin och gänget 2. Den verkar lite skoj faktiskt. Annars blir det terminstart på simskolan för både Linn och Tilde på lördag så jag kommer att spendera ett par timmar i badhuset. Där är det varmt och skönt! Jag och Cathrine ska även försöka ta oss ut i skidspåret. Måste passa på nu så länge det finns snö. Daniel ska väl trixa lite med källaren så inte vattennivån stiger upp till övervåningen. Den här helgen kommer nog också gå i ett litet nafs som alla andra ;)

Ps: Har inte fått tillbaka mina skor...Grrr!

Skotjuv!

Sitter och laddar för ett spinningpass i kväll. Känns lite tungt eftersom jag inte får med mig någon träningskompis. Alltid lika svårt att komma i väg själv. Men denna gång har jag ett specialuppdrag att utföra...hämta hem mina älskade skor som någon tog (av misstag hoppas jag) fel sist jag var där. De som stod kvar till mig när jag skulle hem var visserligen ett par likadana skor men två storlekar för stora! Hmm, märker man inte när man tar på sig sina skor i fall de har krymt två storlekar??? Jag blir så trött....Som tur var hade jag kört pump och inte bodybalance så jag hade mina inneskor med mig, annars hade det blivit lite kyligt att köra barfota hem. Så idag ska jag dit för att se om tjyven/virrpannan bytt tillbaka till rätt skor. Hoppas, hoppas för det var verkligen ett par av mina favvoskor. Typiskt! Jag vet inte heller vilka skor jag ska ta på mig dit i dag för jag kan ju inte dra på mig ett par gamla tofflor bara i kylan. Det är nog inte så lätt att köra i spinningskorna heller... Fast det klart det är bara -8 i dag så då går det kanske till och med att vara utan skor ;) Då blir man ju inte av med några i alla fall. Mmm får tänka på den lite...

Surt badrum

Ja ha då är delar av källargolvet uppbrutet då. Gubbarna som var här i dag kommer tillbaka på torsdag för att fortsätta. Eventuellt ryker hela badrummet med också för de hittade fukt på andra ställen med...jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Visst hade vi tänkt att göra nytt badrum men inte just nu när jag fortfarande pluggar och lever på endast studielån. Tur att Daniel är rörmokare i alla fall så han ska fixa rörbiten och få betalt av försäkringsbolaget. Alltid något! Ja ja skönt att komma igång med vardagen som vanligt i dag i alla fall. Det gick faktiskt rätt bra att komma upp i morse och barnen grymtade inte så mycket de heller. Vi får se hur trötta vi är i morgon ;) Nu står Daniel och lagar middag och det blir hans paradrätt i dag, Spagetti och köttfärssås. Den är supergod och ingår i Daniels kanske tio rätter han fixar riktigt bra. Inte illa pinkat efter tolv års träningsläger hos mig. När vi träffades kunde han på sin höjd koka snabbmakaroner så han har gjort stora framsteg min lilla gubbe =)

Trasiga rör!

Sitter och tar en kaffe och funderar var vi ska göra av alla saker i källaren. Vi har fått en trevlig liten vattenläcka från ett gammalt rör och i morgon kommer en firma från försäkringsbolaget och bryter upp hela källargolvet...Inte kul!!
Det värsta är att barnens lekrum blir oanvändbart under tiden läckan ska lagas och det kommer visst ta ganska lång tid. Det ska brytas upp, torka, läggas nya rör och sedan nytt golv så det kommer nog ta hela vintern är jag rädd för. Barnen ska få ta en funderare på vilka grejer de vill flytta upp från lekrummet, de absolut viktigaste sakerna. Är dock rädd för att allt är superviktiga prylar som de inte kommer kunna leva utan vilket betyder ett inferno i resten av huset...Åhh jag vill inte. Det är så skönt för både oss (jag o Daniel) och barnen att de kan vara nere i lekrummet och härja hej vilt. Det hörs nästan inga ljud upp och städningen behöver de inte vara så noga med heller eftersom rummet ligger längst ned och längst in så jag behöver inte gå förbi och bekymra mig över hur det ser ut.
Ja ja jag får väl försöka se det positiva...vi får ett nytt och fräscht golv, eller ja köpa kanske är rättare sagt för vi lär inte få ut många kronor för det gamla skruttgolvet som ligger nu. Hmm..okej...tänk positivt...tänk positivt. Mitt nya mantra från och med....nu! ;)

Tillbaks till vardagen

Har precis tagit ett bad och sitter nu och väntar på att Linsan ska komma hem från Grebbestad..Längtar efter henne ordentligt nu! Det verkar i alla fall som att hon haft det bra under helgen så det känns skönt att vi fick i väg henne trots lite motstånd först. Hon känner sig nog rätt nöjd också.

Tilde har två kompisar här och det leks för fullt..med en del avbrott för lite fighter. Det blir ju lätt det med tre brudar som ska försöka samsas...Men de verkar ha ganska kul också eftersom det hörs en del fnitter och flams. Man önskar verkligen att man hade i alla fall hälften av deras energi för då skulle det bli mycket gjort på Stolpetorpsvägen. Det har det inte blivit denna helg kan jag säga. Typ ingenting vettigt har blivit gjort. Men i morgon börjar vardagen igen så då blir det nya tag med pluggandet, träning och allt annat som hör min vardag till. Ska faktiskt bli skööönt!

Google eyes

Lördag i dag och fortfarande lika sjukt kallt ute. Har ruvat inne hela dagen förutom promenad till bilen och in från bilen. Gårdagen spenderades med Micke och Sara och de blev kvar över natten i vanlig ordning. De är lite som extra familjemedlemmar hos oss men det är bara trevligt. Vi har alltid roligt med dem och i går var inget undantag. Vi spelade ett nytt spel som vi fick på nyårsafton i present. Google eyes heter det och det var riktigt roligt. Vi såg inte kloka ut i de brillor man skulle ha på sig i vissa moment. De var preparerade med linser i olika svårighetsgrad som gjorde att synen blev helt rubbad samtidigt som man skulle rita saker som den andra lagmedlemmen skulle gissa. Som sagt det blev en hel del garvande vilket man kan förstå när man ser bilden nedan på Tilde..




I kväll blir det Robinson på TV och till det lite räkor. Sedan lördagsgodis till Tilde och ögongodis till Mammi...Johan Falk film. Frank Vagner i de filmerna är ju en riktig liten godbit, lite farlig och snäll på samma gång...Mmmm me like =)

Vill resa

I dag har det inte varit lika tok kallt bara -12. Nästan bikiniväder ;) Tyvärr har jag inte varit ute så mycket ändå. Förmiddagen gick undan med sen frukost, lite tvättning och det vanliga plocket (som aldrig tar slut). Sedan på em kom mamma o pappa och hämtade Linn för att åka till Grebbestad över helgen. Tilde ska vara hemma med oss, skönt med lite egentid till henne samtidigt som det är bra för Linn att komma bort lite. Hon har en tendens att bli lite eremit när hon varit ledig ett tag och bara lekt med kompisar här hemma. Det tog emot lite att åka i dag men jag vet att hon kommer få superkul med Cazzi i helgen och inte kommer ångra sig att hon åkte.

Cathrine och barnen kom på en fika vid tretiden och sedan följde jag med henne till stan och beställde vigselring till henne och Pärs bröllop i Thailand!! Åhhh jag är så avundsjuk, inte på bröllopet (det känns bara skönt att det är avklarat) men att åka till värmen. Det känns som det är hundra år sedan vi åkte till Kao Lak med barnen men det är bara! två år sedan. Men vi har lite funderingar att kanske försöka komma iväg efter att jag tagit min examen..gäller bara att få ihop lite pengar...typ 65 000 som den senaste resan landade på tillslut. Kan bli kärvigt med tanke på att vi bara har en ordentlig inkomst men skam den som ger sig. Vi får väl börja spara i alla fall och så får jag försöka sälja av lite skräp på loppis. Det gick ju hyffsat bra när jag o Cathrine var med på vår första loppis i december. Tror jag blev 700 spänn rikare och en hel del skräp fattigare. Toppen! Vi är bokade på nästa loppis den 13 mars så då hoppas jag bli av med ännu mer. Lite tant varning bara...men men är ju nästan tant. Fast idag hände något som jag kommer leva på mycket länge. JAG FICK VISA LEGG PÅ SYSTEMET!! Ha ha trodde tanten i kassan skojade med mig, kom av mig helt och började skratta..hon med när hon såg hur gammal jag verkligen är.

Annars har vi ju en resa att se fram emot om ett par veckor. Då bär det av till Höglekardalen för skidåknng en vecka. Det ska bli så härligt att komma i väg och jag längtar verkligen efter att få åka slalom och lite längd. Har börjat träna lite längdåkning med Cathrine nu i vinter eftersom vi ska köra tjejklassikern under detta år som kommer. Skidåkningen tar vi dock sist vilket nog är tur eftersom vi inte direkt är några proffs, speciellt inte på nedförsbackar..vi kan trilla bara det lutar en lite aning. Men med lite träning ska det nog gå bra! Roligt är det i alla fall och det är ju huvudsaken.

Nu ska jag stoppa ned två kottar i säng. Tilde har kompis här (Wilma) som ska sova över för första gången. Superspännande tycker dom. Vi får se om hon vågar vara kvar eller om jag får köra hem henne i natt. Fast jag tror att det kommer gå bra.

Städat ut julen

I dag har vi städat ut julen och hela familjen hjälpte till. Fast vi hjälptes åt har det tagit nästan hela dagen.
Kan bero på att vi bor i ett gigantiskt hus och att jag gick efter barnen och städade där de redan städat en gång.
Av någon anledning är jag den enda familjemedlemmen som ser det sköna i att ha ett rent hus. De andra skulle nog kunna bo i ett riktigt sunkhus utan att lida speciellt. Jag däremot kan inte komma på något härligare än ett nystädat hus och nyduschad sitta uppkrupen i soffan med en kopp te. Precis som nu, förutom tet, eftersom jag druckit kaffe två gånger och det är risk för överdosering om jag intar mer koffein i dag. Är en aning känslig, får darrningar och mår illa om jag dricker mer än två muggar kaffe. Jobbigt för jag tycker det är rätt gött att sitta och slappa med lite kaffe eller te framför tv:n eller datorn. Jag har verkligen försökt att vänja mig men det blir ingen skillnad. Konstigt!!

Nu börjar i alla fall jullovet närma sig sitt slut och vardagen kommer tillbaka. Både skönt och jobbigt på samma gång. Jobbigt eftersom vi har grymt sköna sovmornar nu och vi kan bara gå runt och slappa i mysisar hela dagen om vi vill. Speciellt nu när det har varit tok kallt ute och man är glad att man inte måste gå ut någon stans.
Men det ska också bli skönt att få tillbaka våra vanliga rutiner och komma igång med skolan igen. (Har varit grymt lat med skolarbetet under ledigheten och börjar få lite ångest nu..) Bara temperatuten blir lite normalare så längtar jag verkligen efter att gå ut på långpromenad också, det var ett tag sedan nu. Man blir lite koko i huvudet av att vara inne hela dagarna vilket märks på både mig och barnen så jag hoppas verkligen att vädret blir mildare snart.

I kväll blir det i alla fall film för hela familjen. Vi har hyrt en Lasse Maja film till barnen och en Vallander till mammi och pappi. Det blir myspys det!

Trettondagsafton

I dag är det trettondagsafton...vad är meningen att man ska göra då? En röd dag i morgon bara så där mitt i veckan. Vi ska i alla fall äta god middag i kväll, fläskfile med hasselbackspotatis och kantarellsås. Mums!
Skulle även behöva komma ut lite och få lite luft, men det är ju så in i bomben kallt ute. Just nu står termometern på -19. Men jag ska nog ta med mig familjen ut om en stund och följa Linns kompis hem så vi alla kommer ut lite. Vi har varit inne hela dagen i dag och det märks på barnen. De springer just nu upp och ner i trapporna som galningar och jag bara väntar på att någon ska trilla och slå sig eller klämma fingrarna i en av dörrarna de smäller igen lite då och då. Men de har nog haft riktigt skoj idag, haft kompisar hemma och lekt sedan i morse. Själv har jag trixat med lite kort i datorn och så har ju super snälla silversara hjälpt mig att fixa denna blogg. Hon är verkligen en klippa, vilken tur att min bror hittade henne eller om det var tvärt om =) En riktig kanontjej!!





Snälla Sara!

Mitt allra första blogginlägg! Tack snälla Sara för att du hjälpt mig att skapa denna blogg!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0