Hösttrött

Hösten är här på riktigt nu.....har skrapat is på bilrutorna två mornar irad. Å, jag är såååå trött. Jag vet inte vad det är med mig. Har inte ork till någonting vettigt. Känner att jag har det där jäkla exarbetet hängandes över mig och det är bara BLÄ!! Det är superfint väder ute idag. Soligt och mitt på dagen är det faktiskt riktigt varmt. Borde gå ut sen i em när jag pluggat klart. Kanske piggnar till......fast näe jag tror inte det hjälper idag. Vill bara krypa ner i sängen och dra täcket upp till hakan. Läsa nån bra bok o sen bara soooooova!
Ska iväg o köra lite pump ikväll. Kanske piggnar till då.......säkert!

Lidingöloppet

Så, nu är äntligen Lidingöloppet avklarat och vi gjorde det dessutom helt ok. Hade dock vissa problem vid starten eftersom vi (jag o Cathrine) är verkligen gamla virriga tanter i vissa lägen. Speciellt i nervösa lägen. När vi stod i toakön för sista gången innan loppet kom vi på att vi inte lämnat in vår väska. Och den skulle såklart lämnas in på ett helt annat ställe som vi absolut inte hunnit till innan start. Så vad göra? Lämna väskan bredvid en bajamaja bara och hoppas ingen tog den? Jo, så hade det blivit om inte Cathrine råkade springa på en bekant vars gubbe kunde hålla vår väska under loppet. TUR eller??

Och när vi väl klämt ut de där tre dropparna i majan var klockan så mycket så vi hann knappt med någon uppvärmning och hamnade sist i vårt startled. Resultatet blev att vi hamnade i värsta bromsproppen de två första km och blev knappt andfådda. Fast vi drog på utav bara helsike på slutet och gjorde en spurt som inte var av denna värld. Tillochmed kräkreflexerna satte in vid målgång. Herregud, alltså. Vi måste ha sett ut som värsta miffona på upploppet ;-P Men vi är supernöjda och är bara glada att våra kroppar höll. Visserligen var vi fruktansvärt ledbrutna dagen efter men under kvällen efter loppet levde vi på adrenalinkicken så vi inte ens hade hungerkänslor!
Så här nöjd såg jag ut när vi kommit tillbaks till hotellet och skulle hoppa in i relaxen.



Två nöjda brudar!

Nu blir det till att ladda inför nästa och sista etappen....Tjejvasan! Hoppas vi får snö i vinter.....

Snart i Stockholm

Imorgon bär det iväg till huvudstaden då! Har börjat packa lite i två väskor. En löparväska och en nöjesväska ;) Löparväskan innehåller löparoutfit, knäskydd, Zonsalvan, startbevis och löparskorna såklart. I nöjesväskan ligger det middagsoutfit, badkläder (till relaxen på hotellet) och lite god dryck att ha på hotellrummet =)

Det känns som jag o Cathrine har en ganska likvärdig inställning till det här spektaklet. En ganska soft och avslappnad inställning. Våra samtal till varandra, för vi ringer alltid tusen gånger till varandra inför alla resor vi gör ihop, handlar mestadels om vad vi ska göra på hotellet och vilka affärer vi inte får missa på shoppingrundan. Inte så mycket om själva löpningen. Men jag tror det är rätt bra, då blir vi inte så nervösa och hispiga inför loppet. Och nu är det liksom inte mycket att göra åt. Det vi orkar det orkar vi nu. Ingen tid till nån mer träning iaf :P

Det ska bli spännande att se hur jobbig bana det är....har hört att den ska vara fruktansvärd :S Fast å andra sidan var det folk som skrämde upp oss ordentligt inför både cyklingen och simningen. O det fixade vi ju utan problem, så det här går nog bra också........skriver jag med darrande händer ;)))

Ikväll blir det fredagsmys hemma med familjen. Kolla på Idol och kanske ta ett glas rött. Det har jag hört bara ska vara nyttigt. Ja trort!!

Bullbak

Trotsade min fruktansvärda trötthet idag och drog igång ett bullbak på eftermiddagen.
Så nu sitter jag smällmätt efter att ha ätit grillad kycklingfilé, klyftpotatis o kall vitlökssås. Till efterrätt blev det två bullar och en stor kopp kaffe. Spricker snart....jag lovar!


De är minst lika goda som de ser ut :) Hälften kanel och hälften vanilj eftersom barnen såklart gillar olika. Det syns iaf att de är hembakade.... konstiga former och lite ojämnt gräddade ;)

Zumba




Jag har verkligen hittat en ny superkul träningsform, eller iaf ny för mig. ZUMBA!!!
Shit, vad kul det är. Det timslånga passet bara svischar iväg och man vill bara dansa mer o mer! Visserligen är det svårt att ibland hålla sig för skratt för man ser ofta rätt rolig ut. Det är inte alltid kroppen lyder och gör som man tänker. Verkligen inte lätt att skaka rumpa o snurra runt samtidigt som armarna ska upp i luften :P Men som sagt, sååå jävla kul!!

Förmodligen kommer jag bli supervältränad av dansen och få värsta snygga rumpan också ;) Tänk att något så nyttigt kan vara så kul!! Helt fantastiskt. Än så länge jag har gått ur träningslokalen med ett leende på läpparna efter ett Zumbapass. Me like alot =)))

My life

Just nu i mitt liv:
Hemmet- All renovering ligger på tillfällig is. Nästa steg blir att fixa barnens rum. De ska byta runt lite, Linn flyttar till datarummet och Tilde ska få det rum Linn har nu. Såå, lite ny färg och nytt golv till Linn. Tilde har beställt en våningssäng med Skrivbord/koja under. Fixar vi!!

Bilder på det senaste livsfarliga (!) projektet....




Tänk vad lite färg kan göra skillnad!

Träning- Igår sprang vi sista rundan inför Lidingöloppet. Det enda vi kan göra nu är att hålla tummarna att våra kroppar ska hålla ihop på söndag ;) Ikväll blir det lite zumba också. Testade det för första gången förra veckan och det var riktigt, riktigt roligt. Så det ska jag absolut förtsätta med.

Jobb- Har fått jobba en hel del senaste tiden. Känns bra. Både för att jag kommer in i jobbet och får erfarenhet. Men också att det blir extra pengar, vet att jag tjatar om det....men de behövs!

Skolan- Har jobbat på ganska bra och nu inväntar vi att får komma ut i skolorna och göra intervjuer. Det är då det roliga i arbetet börjar :) Just nu blir det lite dötid tills på fredag då vi ska in till Karlstad för handledning. Blir spännande och se om det vi gjort hittills är ok.

Familjen- Alla är friska och mår bra. No problemos in the family! Gött! Ska hämta kidsen lite tidigare idag eftersom studierna ligger bra till.

O så kastar vi om ordningen så ser man vad som är absolut viktigast i mitt liv. Familjen så klart ♥ Synd bara att tiden inte alltid räcker till :( Men man får passa på att umgås lugna stunder...som just nu :))

Sleten i kröppa

Om en vecka har vi äntligen sprungit Lidingöloppet.....om min kropp håller vill säga. Just nu har jag två blåa stortånaglar som kanske ger upp och trillar av innan loppet. Dessutom håller båda mina knän på att knövla. (Det är väl inte meningen att lönnfeta gamla tanter ska springa runt) Har köpt knäskydd och Zonsalva som jag smörjt med nu ett par dagar och det börjar faktiskt bli bättre. Vågar inte ens hoppas men det skulle vara skönt om den värsta smärtan försvunnit till nästa söndag. Men va fasen, jag ska fixa den där milen om jag så ska plåga mig runt. Så det så!!

Ännu en helg är nu till ända och snart kommer Linn hem. Vi har pratat med henne flera gånger under helgen och det verkar verkligen inte gått någon nöd på henne. Känns skönt! Men det känns också skönt att hon kommer hem. Vill få hem min skrutt så allt blir som vanligt igen :)

Idag är det val också och vi tog en promenad på em för att göra vår plikt och rösta. Så nu får vi vänta ett par timmar bara innan vi vet hur Sverige ska styras de närmsta fyra åren.

Förutom röstningen har dagen bjudit på lite bebisgos hos en god vän. Sååååå söt goding. Nästan så man blir sugen på en till.....men bara nästan;)

Nu blir det söndagskvällsmys framför TV:n och ladda inför en ny spännande vecka!

Lugn igen

Mamma kan känna sig lugn....Linn hoppade in i bussen med ett leende och åkte iväg glatt vinkandes. Skönt!!

Idag blir det pyssel hemma och en tur till Ikea i Karlstad. Regnet öser ner så det passar bra med lite pyssel och heminredning. Till kvällen ska vi nog käka lite räkor och bara va. Lite vanligt lördagsmys liksom....gött!!

Mammas tjej

Idag ska Linn åka på simläger/tävling och vara borta utan mamma o pappa hela helgen. Jag VET att hon kommer tycka det är jättekul....när hon väl kommer iväg. Men stackars unge har varit ett nervvrak hela veckan. Sååå lik sin mamma! Jag var precis som hon när jag var liten och är nog fortfarande förresten. Oroar oss för allt och hänger upp oss på små bagateller som inte alls känns som bagateller utan som världens största o viktigaste sak. Som Linn nu tex som oroar sig mest över ifall de ropar ut hennes namn i högtalarna om det skulle vara så att hon blir diskad i någon gren. Inte att det är en tävling hon är med i och att hon ska  försöka simma snabbast. Hon är ingen tävlingsmänniska och det kommer också från mig. Jag hatade att tävla när jag var liten, ville bara träna. Höll på att skita ner mig av nervositet om bara ordet tävling nämndes. Hoppas att Linn övervinner sin nervositet genom att trotsa den och vara med och tävla. Jag tror eller jag vet att hon känner sig jäkligt stolt efteråt. Att hon fixar det fast det känns jobbigt innan.

Det här med att gråta är också något jag och min äldsta dotter har gemensamt. Vi grinar så fort vi blir ledsna arga eller osäkra. Jag kan även nuförtiden börja böla för minsta lilla orättvisa som visas på TV och jag är superkänslig om jag ser att andra (speciellt mina barn) tycker något är jobbigt. När Tilde bröt benet i vintras rann tårarna på mig oavbrutet. Skitjobbigt var det eftersom jag skulle vara den vuxna och trygga som hon kunde hålla handen. Inte en lipande sill. Igår sa jag till Daniel att jag kanske inte ska hänga med och släppa av Linn vid bussen idag. Han undrade varför och jag sa att om Linn börjar gråta så kommer garanterat jag börja böla och det kommer bli värsta kaoset. Daniel bara titta på mig och skakade på huvudet. Och....ja jag vet att jag måste växa upp och lära mig bita ihop. Men hoppas, hoppas hon inte börjar grina :S

Skåpet


Skåp före.....





och





Skåp efter! Fint va? Det blev fyra omgångar färg. Det tog tid, men det var det värt :)

Snabb update

Kör en liten snabbupdate innan jag ska välta Linn. Hon behöver verkligen komma isäng i tid ett par kvällar nu...har varit uppe o nattsuddat alltför sent sista tiden.

Helgen förflöt bra, hann med målning, städning och allt annat vi hade på schemat. Ska lägga in bilder på skåpet senare. Det blev superbra och var värt varenda svettig o jobbig sekund. Kalaset på lördagkvällen blev också mycket lyckat. Maten var god, gästerna var mycket trevliga och åkte inte hem i första taget. Jag tror klockan var runt halv fyra på morgonen bär vi släckte och gick o la oss. Men skoj var det och vi fick kalasbra presenter också!

Söndagen blev lite seg och trött, jag satt och skrev ett par timmar mellan varven...Kidsen hemma= ingen studiero ;P Fick ihop en del iaf som jag tror blir bra.

Idag blev jag utringd på jobb mellan 7.30-16.15 på ett dagis jag inte varit på förut. Gött med lite pengar!! Det fick bli lite plugga när jag kom hem och nu har jag duschat barn och mig själv, tagit hand om lite tvätt, nattat Tilde och ska som sagt alldeles strax välta Linn också......sen blir det tv- soffan :P Niiice!

Tråååkarbete

Så här kul har jag just nu....



Kanske blir det mer spännande om jag tar på mig häxhatten....Tilde tycker iaf det är skojigare med hatt;)



Nä, nu ska jag snart lägga mer skrivandet för idag och ägna mig åt roligare saker: tvätt, städning, och målning. Sen ska jag nog åka o ta en fredagsfika hos Cathrine. Det lär jag ju vara värd :)

Lite mycket på en gång

Känner mig lite trött idag. Var ute och sprang nio km igår och det var riktigt tugnt alltså. Kanske det är det som känns idag, det kommer efter. Sitter nu och laddar för en tur in till Karlstad. Vi behöver åka in och hitta lite mer litteratur till exarbetet. Har kommit en bit på arbetet nu men det känns som vi bara har börjat lite i ena hörnet. Vi arbetar med litteraturdelen som är den tråkigaste delen så förhoppningsvis blir det lite roligare sen.....måste tänka positivt ;)

Har även en del att fixa innan helgen. Vi har bjudit in mamma, pappa, farmor, mormor, Micke o Sara på mat på lördag eftersom både jag och Daniel fyllt år. Fast jag tänkte inte riktigt på mitt målarprojekt på etaget. Vi är inte riktigt klara och hela golvet är fortfarande inplastat. Vi får liksom göra ett jätteryck för att hinna klart innan lördag, det är inte så kul att ta hem folk när HELA huset är som en byggarbetsplats. Sen så ska maten inhandlas, tillagas, det ska städas i resten av huset, lite mer träning (pump ikväll) och exarbetet inte att förglömma....pust!!

Lär nog sätta igång ;P

Grattis till mig!

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Det är ingen vanlig dag för det är Lindas födelsedag...hurra hurra HURRA!!!

Vi låtsas inte om hur många år jag fyller, det är inte så viktigt. I runda slängar trettio räcker;)

Dagen har jag spenderat på ett dagis där jag vikarierat mellan kl nio och sex så jag har inte hunnit med så mycket mer...men va sjutton jag är nöjd. Fick ju det jag önskar mig mest, lite extra kosing :)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med Linn och kika lite på Idol som börjar idag. Jag tycker det är de första avsnitten som är roligast när det är massa dårar som inte kan sjunga. Sen blir det lite jobbigare när de duktiga måste åka ut och få drömmarna i kras :(

Känner mig rätt sliten idag så det blir nog tidig kojning...börjar ju som sagt komma till åren ;)

Ångest!

Börjar sakta, sakta komma tillbaks till livet. Det blev verkligen en kanonrolig kräftskiva med alla klassiska tillbehör: hattar, snapsvisor, lekar, kräftor, bröd, ostar, öl, vin, o snaps såklart! Sist men absolut INTE minst en sjuhelsikes baksmälla....att jag ALDRIG lär mig!!!! Gårdagen blev ju såklart helt bortkastad. Jag låg raklång i sängen o soffan hela dagen och tyckte väldigt synd om mig själv. Hade råångest eftersom vi ska springa Lidingöloppet om mindre än tre veckor och jag bara förstör träningen hela tiden. Ska straffa mig själv hårt idag och köra lite extra i spåret!! Känner mig bättre idag men det finns allt kvar lite spår av skakningar och illamående. Fyfaan vad jag är trött på mig själv just nu....skärpning!!! Tur att det är några partaj inplanerat den närmsta tiden....ska nu (igen) leva mitt sunda liv: träna, alkoförbud och gärna äta lite nyttigare.....kanske klarar det till loppet är avklarat iaf ;)

Såg väl ut nåt sånt här i går förmiddag....

Torsdag

Imorgon är första skolveckan till enda och den gick ju snabbt! Vi har iaf kommit igång lite med vårt arbete, bestämt vad vi ska skriva om och hur vi ska lägga upp det hela. Idag började jag skriva också lite smått, känns gött. Som sagt fredag imorgon och efter mina skrivtimmar ska vi nog åka in till Örebro och inhandla kakel o klinkers till källaren. Ja, ni läste rätt....det börjar bli dags. Eller ja, golvet är gjutet iaf. Alltid en början ;) Det står även städning på schemat imöra, behövs verkligen. Känns lite bra och städa på fredagar för då blir det extra göttigt att mysa ner sig i soffan på kvällen i ett rent hus. Delar av huset, eftersom en stor del är ur bruk så att säga :P

På lördag ska jag, barnen och Sara åka in till Oxhälja i Filipstad och shoppa lite på marken. Det blir väl strumpor och korv som vanligt kan jag tro. Ska även besöka Cathrines mormor som varje år bjuder på kålsoppa under oxhälja. En mysig tradition som även vår familj råkat halka in på :) Sen på kvällen blir det kräftskiva hos goda vänner. Ska bli riktigt skoj eftersom vi antagligen kommer träffa lite nytt fölk. Alltid trevligt med nya ansikten att bekanta sig med...eller oftast trevligt iaf ;)

Nu ska jag krypa upp i soffan och kika på "Kniven mot strupen". Tycker det är lite bra, diggar programledaren Alexander. En riktig cooling!

RSS 2.0