Slut på helgen igen

Då var snart ännu en helg till ända. De går så himla fort jag förstår inte...jag som skulle hinna med massor av nyttiga saker som vanligt....men nä...

Fast helgerna är väl till för att man ska vila ut? Eller?
Men varför har jag då alltid dåligt samvete på söndag kväll för att jag inte avverkat listan med tvåhundra punkter som borde ha hunnits med på de fyrtioåtta timmarna som kallas för veckoslutet? Alltid en liten ångestboll som rumlar runt i magen och stör den där helgmysiga känslan som man längtar efter så. Det är så svårt att bara vara, inte tänka på tvätten, renoveringar, det sociala livet, städning, barnen och allt annat som bör underhållas när man är ledig. Det dåliga samvetet gnager liksom hål på hela helgen.

Jag måste komma på något bra sätt att bli av med denna känsla, undrar bara hur det ska gå till...?

Anyway..i dag har vi spenderat ett par timmar i badhuset eftersom Linn var med och simmade en utmanartävling. Det går ut på att man tävlar mot sig själv och att försöka förbättra sina tider från tidigare tävlingar. Linn var jätteduktig och simmade en bronstid i frisim och en silvertid i ryggsim. Hon har blivit en riktig hejare på att simma nu och hon verkar tycka det är jätteskoj. Tilde däremot tyckte det var sådär fräsigt att sitta i ett varmt badhus och titta på när syrran hade skoj i basängen, men med lite mutor som glass, klubba och kaka så gick det ganska bra.

Efteråt köpte vi thaimat och det var riktigt smarrigt. Barnen håller dock inte med om det så till dem blev det makaroner o korv. Jag tror på allvar att de skulle vara nöjda om de fick korv att äta varje dag. Det skulle nog räcka att varva lite mellan kokkorv, falukorv och grillkorv med antingen makaroner, bröd eller pommes. Barn är allt bra konstiga ibland...;)

Lördag

I dag är det lördag och dagen har bara svischat iväg supersnabbt. Det blev llite städning på förmiddagen men det var inte så lätt.....Tilde och hennes kompis Alwa röjde lös här hemma och var "tvugna" att leka skola i hallen med sju tusen saker utpridda på golvet. Det var lite knöligt att dammsuga mellan alla pinaler men tillslut fick Daniel lite fart på dem så de städade upp det värsta. Tror att det krävdes både lite hot och mutor innan...men det kan det vara värt =)

Sedan på em åkte jag, mamma och pappa till sjukhuset och hälsade på farfar. Han har legat inne i två veckor nu med lunginflamation. Eftersom han redan är dementsjuk  så blev han riktigt skruttig av lunginflamationen innan han fick penicilin och har varken kunnat prata eller gå förrens nu de senaste dagarna. Usch, det var riktigt jobbigt att besöka honom. Han ligger på en avdelning där alla är jättedementa och typ bara sitter och är helt borta. Farfar har ännu inte blivit så borta så han är plågsamt medveten om var han är och vilka som ligger där. Det var bedrövligt att se och jag hoppas han kvicknar till fort så han kan åka hem. Som tur är verkar det som han blir bättre och bättre så fortsätter det åt rätt håll ska han nog snart vara hemma hos farmor igen. Han är så pass med att han kan skoja lite iaf och är fortfarande full i sjutton med en liten glimt kvar i ögonen. Så länge den är med finns det en del av den gamla Bosse bus kvar och det värmer.

När jag kom hem igen var det bara jag och Tilde hemma för Linn var på simskola. Då passade jag på att plantera om lite blommor och jag o Tilde bakade chokladmuffins. Det är en riktig favorit för både Linn och Tilde och så enkelt och snabbt att baka. Riktigt mumsiga också!

Nu ska jag ladda för lite lördagsmys med Daniel och barnen. Melodifestivalen, kanske lite OS, chippan o dippan och lördagsgodis såklart =)

Bullbak

Sitter just nu med en kopp kaffe och äter nybakade bullar...mmmums! Fick ett litet ryck idag när jag kom hem från Karlstad och drog igång ett bullbak. Jag tycker det är ganska roligt att baka men gör det ändå inte alls så ofta. Vet inte varför men det kan bero på att det är superjobbigt och tråkigt att ta reda på all disk och sanera köket från mjöl och sån't. Barnen gillar också att baka...a lot. Jag har lite blandade känslor där, klart att de ska få vara med och baka och känna sig duktiga men ibland känns det som det bara blir tjafs. Vems tur det är att hälla i mjöl, vem som har fått vispa mest osv osv osv... Det bästa är att baka med en av dem i taget men det går ju bara om en är hemma. Kan ju inte låta Tilde sitta och titta på när jag och Linn bakar till exempel, snacka om att det skulle bli väsen då! I dag gick det dock ganska bra för det kom kompisar till dem båda mitt i baket så de fick annat att roa sig med. Jag fick avsluta bullbaket i lugn och ro och sen blev det kvällsfika för barnen framför Bollibompa. De verkade mycket nöjda med det, faten blev tomma i ett nafs.

I morgon är det fredag och vi är äntligen lediga. Vi har tänkt att åka till Nobel och åka lite pulka och skridskor med Madde och hennes tre vildar, men vi får se hur vädret utvecklar sig. Just nu vräker det ner snö igen så har vi otur kommer vi inte iväg med bilen i morgon bitti.....Är så fruktansvärt trött på all denna snö!!!!

Snörekord

Herregud va mycket snö vi har nu! I helgen singlade det ned ytterligare ett par dec så nu är det väl uppe i närmare en meter. Jag har inte varit med om något liknande, helt sjukt! Inte nog med att det är hur mycket snö som helst, det är även kallt som i Sibirien. I morse hade vi en bra bit under -20 och jag kan inte säga att jag och resten av fam jublade när vi klev upp halv sex i morse och höll på att frysa rumporna av oss. Burr!!

Jag måste nog gå ut någon dag och fota lite för att föreviga detta spektakel. Det ser helt overkligt ut med alla bauta högar som plogbilen plogat ihop. Ja, jösses det kan aldrig vara normalt i det här landet. Antingen är det tok varmt och extrem torka hela sommaren eller regn och åter regn semestern igenom. Eller så slaskar hela vintern bort utan snö över huvud taget  eller som nu extremt åt andra hållet!

Barnen har sportlov den här veckan men tyvärr inte jag. De måste vara på fritids o dagis mån- tor, men fre är jag ledig så då ska vi försöka hitta på något skoj! Måste bara hitta på något som Tilde kan vara med på.... Hmmm!

Boktips

Jag läser mycket böcker, inte bara kurslitteratur alltså utan vanliga böcker. Just nu har jag fastnat för Katerina Janouch serie om Cecilia. Jag har precis läst ut den första boken, "Bedragen" och den var riktigt bra. Den handlar om den gifta fyrbarnsmamman Cecilia som arbetar nattskift som barnmorska. Livet har sin gilla gång med alla vardagsbestyr som blir med stor familj och mycket jobb. Cecilias man John arbetar som fotograf och åker i bland iväg på jobb. Då blir det extra tufft för Cecilia att dra hela lasset själv. En dag ringer det på dörren och utanför står det en pojke som påstår att han är Johns son. Efter det vänds hela tillvaron uppochned för Cecilia och när John åker iväg på en längre jobbresa blir Cecilia åter igen ensam med barnen. Plötsligt börjar det hända saker som leder till oanade konsekvenser....

Det är vekligen en historia som fastnar och man känner igen sig i så mycket, hon skriver så verklighetstroget. Det kan vara så att jag tycker detta eftersom jag just nu är i den fasen i livet med småbarn och  allt vardagsgrejs som ska gå ihop.

Nu har jag börjat läsa i den andra boken "Systerskap" och jag hoppas att den är lika bra. Det är så skönt att kura ner sig i sängen eller soffan med en bra bok och en kopp te och höra snön yra där ute...




Sommar!!!

Ok, nu tycker jag att det räcker med vinter för den här gången. Jag gillar visserligen när det är mycket snö så man kan åka skidor, pulka o skridskor men som sagt, det räcker nu. Jobbigt bara att det är typ två månader kvar tills det börjar bli vår och antagligen ända till början av juni innan all denna snö är borta.

Jag vet inte varför men varje år vid den här tiden får jag en liten släng av depression och går runt och tycker lite synd om mig själv. Ingenting roligt att göra, inget roligt att se fram emot, inga pengar, allt är lite halvdant och små trasigt, jag känner mig sunkig både inom- och utombords och är hela tiden trött, trött, trött!

Tänk vad härligt det är på sommaren med bad, sol (vissa år iaf), grilla, vara ledig och slippa alla bylsiga kläder.....Åhhhh vad jag längtar!

För att plåga sig lite extra kan man titta lite på foton från sköna sommardagar.....


Midsommarafton


Korvgrillning vid sandudden i Karlsdal


En tur i morfars båt



Mmmm gott med jordgubbar

Suck..........................

Sushi

Vår sushi kväll blev riktigt lyckad. Jag kan väl inte påstå att sushi blivit min favoritmat men det var helt ok att äta, mycket godare när man väljer själv vad man ska ha i. Vi körde med gurka, avocado, paprika, crabsticks och ris såklart. Hade också stenbitsrom och inlagd ingefära som tillbehör/garnering. Vi gjorde även en Miso (tror jag det hette) soppa med tofu ost i. Den fick riktigt god smak men ost bitarna hade lite mysko konsistens, typ blandning mellan jäst och pudding... Till efterrätt gjorde vi friterad banan med wasabi glass. Glassen var faktiskt riktigt god fast det lät lite konstigt med wasabi i. Vi blandade den med lite vanlig vaniljglass och det blev en riktig höjdar kombination.

Maten var även mycket vacker att se på....









Det var inte heller så jätte svårt att göra sushi, det svåra kom när vi skulle äta den.. Jag är inget proffs på att äta med pinnar direkt. Det blev lite messy och tillslut använde jag mig av händerna i stället...Men Sara (proffset) sa att man får faktiskt det ;)

Nästa gång är det Daniel och Mickes tur att välja tema. Undrar vad det blir då, spännande!

Tåfis

Äntligen helg igen! Fast jag kan inte riktigt ta helgen än för jag har lite mer att räkna, har inte hunnit med alla tal denna vecka. Har tänkt att fixa de i morgon förmiddag, men nu ska visst några gubbar komma i morgon och bila upp lite mer golv så vi får väl se hur mycket ro till räkning jag får... Det vore skönt att få de gjorda så jag inte kommer efter för det går verkligen inte! Tror att det kan bli omöjligt för mig att komma ifatt då :S

I morgon är det dags för vår japanska afton och jag och Sara började redan i kväll. Vi förberedde wasabi glassen vi ska äta till efterrätt. Den var superlätt att göra men vi får väl se vad den smakar...verkar lite skum... Men väldigt spännande att prova något nytt. Återkommer efteråt med en fullständig rapport.

Annars funkar det jätte bra för Tilde med sitt brutna ben. Hon är super duktig med sina kryckor och dagispersonalen berömmer henne jätte mycket för att hon inte gnäller, hon leker på som vanligt. På tisdag ska hon till ortopeden för att få ett nytt gips och det börjar faktiskt bli behövligt. Det ser nästan ut som det håller på att luckras upp, börjar bli riktigt sunkigt. I dag när hon kom hem från dagis och tog av sig sockorna höll vi på att svimma av odören från foten. Den luktade fotsvett något fruktansvärt... Fast det klart hon har inte kunnat tvätta foten på över två veckor...Man kan ju tänka på va gott man själv skulle lukta med två veckort ingipsad tåfis....Blä!

Temamiddagar

Vi (jag o Daniel) och Micke o Sara har börjat med tema middagar. Det är tänkt att vi ska ha dem en gång i månaden men ibland dröjer det lite längre i mellan, typ vid jul och så. Än så länge har jag och Sara haft grekiskt tema en kväll och Daniel o Micke körde spanskt en annan. Vi lagar då mat och kombinerar med dryck som är typiskt för respektive land. Det är super kul att både få prova på att laga nya rätter och framför allt att prova på att äta dem! Det har smakat riktigt gott med både grekiskt och spanskt.

Nu på fredag är det min och Saras tur igen och vi har valt japanskt, alltså sushi. Det ska bli väldigt spännande eftersom jag bara ätit sushi en gång i hela mitt liv och det var ingen smaksensation direkt. Men Sara är lite mer expert på dessa råa fiskar, gräs och dyl som ingår så jag lutar mig mot henne;) Man hör hela tiden vad gott det är med sushi så mina förväntningar är ganska höga nu. Speciellt eftersom jag vill se om jag lyckas laga det godare än det jag blev bjuden på sist.

Alltså har jag ännu en fredag att se fram emot =) Härligt!

Snabba cash

Var på Snabba cash på bio i går...Den var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Mycket välgjord och bra skådespelare, men jag saknade väldigt mycket av handlingen som finns med i boken. Det blir ju oftast så när man läst en bok innan man sedan ser filmen. Jag i alla fall sitter och kollar av vad som är lika i boken och filmen och sitter och väntar på olika saker som jag tror ska hända. Snabba cash var riktigt avskalad i handlingen och jag tror att de som inte har läst boken kan tycka den blir lite rörig med alla olika grupperingar. Kanske får svårt att hänga med på vilka som hör ihop med varandra på olika sätt.

Men jag tycker ändå att det är en film värd att se, mycket okända skådisar som var riktigt duktiga. Joel Kinnaman var också så klart strålande både i agerandet och till utseende...;)

Nu är det städning som står på schemat och sen simning för Linn. Daniel åker till sin arbetskamrat redan halv tre för att vara med och laga maten vi ska äta i kväll..spännande..Jag har fått order att vara där klockan sex så jag får väl börja ta tag i dagens bestyr så allt hinns med =)

Vuxenhelg

Nu har jag klarat av min första vecka på mattekursen och det känns faktist hyffsat okej. Det har inte spårat ur ännu...men det får inte bli allt för mycket svårare utan det räcker på den nivå som är nu. Det är torsdag i dag och i morgon behöver jag inte åka in till Karlstad så man kan säga att ja tagit helgen nu..känns rätt gött.

I morgon ska jag och Tilde vara hemma och jag har lovat henne att vi ska gå ut och åka pulka, eller hon får ju åka och jag dra. Det är så synd om henne nu när det äntligen har kommit massa snö och så kan hon varken åka skidor eller bygga snögubbar eller något annat kul. Så det minsta hon kan begära är att mamma fixar lite pulkaåkning!

Annars i helgen får jag och Daniel lite vuxen tid. I morgon blir det ut och äta och sedan bio- snabba cash. Ser verkligen fram emot att se den. Har läst boken och den var riktigt bra, och dessutom är ju Joel Kinnaman med i filmen. Han kan man väl säga har blivit en liten favorit....he he;) Barnen ska vara hos mormor och morfar så de kommer få en toppen fredag också.

På lördag är vi bjudna på middag hos en arbetskamrat till Daniel. Det är alltid trevligt att bli bortbjuden på mat med trevligt sällskap så lördagen ser jag också fram emot. Har bokat upp Micke och Sara till barnvakt då hemma hos oss. Med andra ord kommer kidsen också bli riktigt bortskämda hela helgen =)

Nu ska jag titta på kniven mot strupen på TV och smälta middagen. I dag blev det svensk husmanskost med en touch av grekiskt. Köttbullar, potatis och zatziki. Det var riktigt mumma! Kanske låter lite konstigt men det funkade superbra =)

Kryckor vs Rullstol

I dag har Tilde tillslut fått ett par kryckor så hon slipper hoppa fram på rumpan. Vi har fått lite olika bud sedan hon bröt benet. I Östersund sa de att så små barn som Tilde inte klarar av att gå med kryckor och att vi skulle ringa till Karlskoga lasarett och beställa en rullstol åt henne. Men i Karlskoga skrattade de nästan och sa att joho då, barn i den åldern brukar bli jätte duktiga på att hoppa med kryckor. Rullstol används bara i särskilda fall, så idag när Daniel och Tilde var hos ortopeden fixade de fram ett par kryckor. Det tog inte lång stund innan hon klarade av det galant. Vi funderar nu om hon kanske kan gå till dagis i morgon. Eftersom jag är ledig på fredag blir det bara en dag den här veckan och det kanske blir bra med en provdag och se hur det går. Hon börjar bli rätt uttråkad här hemma, hon är ju van att springa runt typ hela tiden. Enda problemet är när de ska vara ute med dagis men vi ska fundera ut någon liten anordning runt foten som är vattentät och varm. Det är inte säkert de är ute så mycket heller eftersom det har vräkt ner snö i flera dagar och vi i princip är insnöade i stan. Det är superotäckt att vara ute på vägarna för väglaget är verkligen inte det bästa! På tal om snö så har Daniel tvingat mig att följa med ut och skotta snö nu...har försökt att slingra mig ur, men jag får väl hänga med. Får se det som gratis träning!

Höglekardalen








Vackra vyer


Härligt med semester...


Brillor på!


Före...


...Efter

RSS 2.0