Valborgsmässoafton

Idag är det valborgsmässoafton och kvällen bjuder på 25 års fest! Barnen ska upp till Karlsdal och spendera aftonen med mormor o morfar. Sitter nu o laddar för att hoppa in i duschen och funderar på vad jag ska ta på mig....hmm...vet inte vad jag är på för klädhumör just denna dag. Känner mig svullen och är inte bekväm i något för tillfället :( Kanske ska dra en bärsa så kanske det känns bättre;)......Fantastiskt vad lite alkohol kan förvränga verkligheten till det bättre!

Trevlig helg och stor kram till alla =)


Vårkul!

Jag har en hel del roliga saker inbokade nu i maj:

- 25 års kalas nu på fredag, ska bli spännande o roligt eftersom jag inte kommer känna så många. Alltid kul att träffa lite nytt folk =)

- Nästa fredag ska jag på Mia Skäringer i Valsverket....det ska bli asakul för Mia är verkligen en favorit!

- Sista helgen i maj ska vi hem till Pär o Cathrine för att fira att de gift sig plus att Cathrine fyller trettio. Det kommer också bli jätte roligt. Håller på för fullt att förbereda överraskningar.......skriver inte vad för något, Cathrine ;) hemligt, hemligt!

Oj oj oj vad mycket kul men oj oj oj vad huvudet kommer värka efter allt rödvin varje gång...;P Men det är det ju värt, helt klart =)

I dag var jag äntligen till frissan, fick bort det slitna burret och ljusade upp det med lite slingor....så skönt att slippa det enorma utväxten jag hade odlat! Så nu är jag fin också inför allt det skojiga framöver =)

Fullbokad vecka

Den här veckan har jag verkligen fullt upp....oj oj oj det är jag inte van vid!

Tre långa dagar i skolan, en avverkad idag en i morgon och en på tor...puh ;) Sedan är det träningar, frisörbesök :) (äntligen!),  handla födelsedagspresenter, hämta utemöbler och såklart allt det vanliga som jag kommit efter med som tvätt, städnng och handling. Varför är det alltid så att allt händer och ska göras samtidigt. Vissa stunder (ofta) har jag det hur soft som helst, rent ut sagt tråkigt. Sen bara poff måste ALLT göras på en gång! Eller...så kan det vara så att jag har haft det så lugnt länge nu så jag blivit lite seg av mig....hmmm, ja så kan det nog vara ;)

Anyway, när det är fullt upp går veckorna snabbt och då blir det snart helg igen...gött! Ska på 25 års fest på fredag, valborgsmässoafton och på lör blir det försenad eldning med brorsaaan, ska också hinna med att fira Sara som både har fyllt år och fått nytt jobb. Stort GRATTIS till dig Sara =)

Helgen som gick spenderades ju i Grebbestad och det var supermysigt. Hade strålande sol och nästan vindstilla på lördagen så vi kunde sitta ute och grilla på kvällen. Liam hade såklart vuxit jätte mycket och var lika söt som vanligt. Tilde fick dock smaka lite på hans humör också, ett par bitmärken och en o annan hårlock lossnade....så där låg hon allt i lä lite ;) Det var iaf en toppenhelg och längtar redan efter dem. Nu dröjer det väl ända till semestern innan vi ses igen =( Då har nog syrrans mage svällt upp en del....hi hi

Grebbestad

Idag har jag och Tilde haft en ledig dag. Förmiddagen spenderade vi hos fam Linder. Var först barnvakt en stund när C var och uträttade ärenden och sen blev det fika. Kändes nästan som förr i tiden när vi var mammalediga samtidigt och spenderade många dagar hos varandra. Då hade vi som rutin att promenera med barnvagnarna innan frukost och sen åt vi tillsammans hos någon av oss. Det var supermysigt och mammaledigheten blev mycket roligare när vi var lediga samtidigt. Det var tider det!! =)

I morgon åker jag, Tilde, mamma o pappa ner till Grebbestad för att hälsa på Jossi och hennes familj. Linn o Daniel kommer efter på fre efter skola och jobb. Det ska bli så roligt att träffa dem igen, speciellt Liam som jag inte träffat sen i julas, snart fyra månader sen! Herregud han måste ha vuxit jätte mycket den lilla vilden. Han kanske inte ens kommer att känna igen oss.


Så här söt var han då......säker ännu goare nu!

Ser fram emot en härlig helg med mycket myyys =)

Misär i vår källare...





Kan inte förstå hur denna misär ska kunna bli ett badrum och gillestuga igen....får lite lätt ångest när jag är nere i källaren. Det ha sett ut så här i ungefär tre månader men nu snart ska det allt bli fart på snickarna!

"Fuktgubben", som vi kallar honom var här igår och konstaterade att det äntligen är torrt nu så på tor kommer snickarna för att planera sitt arbete. Ska bli såååå skönt när allt är klart, vi bor ju såå trångt nu på endast 150 kvadrat ;)...närrå skämt å sido men det är lite bökigt med förvaringsutrymmet för allt vintrigt som ska bort nu samtidigt som det somriga ska fram. Men men sommaren är snart här och då blir allt mycket enklare och smidigare =) Skönt!

Cykeltur runt Möckeln

Det blev en lite längre cykeltur idag. Vi spann runt hela Möckeln och det gick riktigt bra faktiskt. Uppskattningsvis är turen runt sjön från bråten närmare tre mil och det fixade vi galant....tur för vätternrundan blir ju på tio mil...=)

Det enda problemet kommer bli ömhet i rumpan...oh my god den blev helt bortdomnad tillslut eller bortdomnad kanske är fel ord för smärtan var grym! Måste komma på något sätt att mjuka upp sadeln......kanske en kudde ;P

Hann ej med fönsterputsningen idag så den får bli senare i veckan. Laddar nu istället för kalas...känner att jag är värd lite fikabröd :P Mormors dessutom, mums, det finns ingen som bakar så gott som hon!!

Schemat för dagen

Söndag idag och solen skiner! På schemat står fönsterputsning i tvättstugan och upphängning av nya gardiner. Satte upp de nya i köket häromdagen och det blev jättefint :)

Ska även hinna med en cykeltur med C och i em blir det kalas i Karlsdal för mormor har fyllt år. Tyvärr blir det bara jag och Tilde som åker dit för Linn har simträning samma tid så hon och Daniel får åka till badhuset istället. Hon fick  flytta upp en simgrupp , igår faktiskt, och tränar from nu på söndagar istället för lör. Passar bättre eftersom man oftast inte gör något speciellt på sön och lör för det mesta är fullbokad. Förutom idag då ;)

Nu sak jag förbereda lunchen, har satt D på att skala potatis och jag ska svänga ihop en gratäng med köttfärs o potatis. Blir nog smarrigt!

Inväntar även vår lilla skrutt som har sovit hos W inatt, passade bra eftersom L hade kompis här som sov över. Skönt för de stora brudarna att få lite tid utan lillsyrran ibland ;)

Nya utemöbler

Sitter och sippar på ett glas rött och känner mig mycket nöjd efter dagens shoppingtur i Örebro. Var som sagt ute efter utemöbler gånger två. Åkte först runt på flera olika ställen och hittade bara skräp....antingen såg det helt plastigt ut eller så var de gjorda för pygmeér, eller både och.

Började ge upp lite smått men så fick jag syn på ett ganska nyöppnat place, Chilli. Känner till att det ska finnas mycket snyggt där för ett hyffsat pris, syrran har handlat en del där. Jag hade ingen aning om ifall det fanns utemöbler där...men johoda!

Oh my god vilken affär! Precis i min stil...såååå snygga saker. Hittade en skithäftig torsoskulptur gjord av muttrar, jag vet låter mysko men den var asacool. Den här gången var det ändå utemöblerna vi var ute efter så jag fick hejda mig och försöka koncentrera mig på det. Hittade iaf supersnygg rottinggrupp, stor och rymlig dock med vita dynor. Inte så bra eftersom vi har öppen spis ute på altan. Det skulle räcka med en kväll så var de dynorna sotiga.

Men så stod den plötsligt där, den perfekta gruppen. Ett matbord med en ganska mörk träskiva och svarta ben och svarta stolar till. Bordet var så stort att det fick plats åtta stolar och även två extra ute på gavlarna om det skulle behövas. Vi slog till direkt! När vi ändå höll på köpte vi två däckstolar i samma serie. Det blev kanske lite dyrare än vi först tänkt oss men va fasen hittar man något som man fastnar så direkt för så måste man bara slå till.

Om två veckor får vi hem möblerna så då ska jag ut och piffa altanen hela helgen!! =)

Helg igen =)

Då är det helg igen då...nice! Visserligen bara torsdag men mina helger brukar börja på torsdagar eftersom vi nästan aldrig har lektioner på fredagar.....med andra ord ledig;) I dag hade vi en bokredovisning i skolan och jag blev faktiskt riktigt positivt överraskad för en gång skull. Såg framför mig hur vi skulle sitta där nio stycken och redovisa varsin bok, tråk, tråk, tråk.. men det blev istället massa roliga och intressanta diskussioner så jag är mycket nöjd med dagen. Med andra ord ett bra avslut på skolveckan =)

I morgon ska jag iväg till tandläkaren med Tilde, ska bli intressant och se om hon har lust att öppna munnen... man vet aldrig. Fast hon börjar bli så stor nu så det ska nog gå bra. Annars har vi en ganska lugn helg framför oss med lite hemmapyssel och en tur in till Örebro o kika på utemöbler. Börjar bli lite panik nu, vill att vi redan ska ha inhandlat dem och invigt med grillning och eldning i öppna spisen. Fast det är svårt att hittas snygga möbler som inte kostar typ hundra tusen och som det får plats fler än tre pers i...ok lite överdrivet, men vem fanken köper utemöbler för hundra tusen?? Det finns verkligen utegrupper för så mycket. Helt sjukt, då har man verkligen ALLDELES för mycket pengar.......suck....... näe, jag är INTE avundsjuk iaf:P

Nya gardiner

Denna tjusiga hissgardin har jag beställt idag från textilboden.se. Har tänkt att den kommer pasa fint i vårt lilla köksfönster. Passade även på att inhandla en helvit hissgardin till tvättstugan.

Det ska bli kul att piffa upp fönstren nu till våren, och imorgon ska jag på ljusparty och shoppa superdyra ljus igen. Känner att jag är inne i ett litet shoppingstim....kan bli farligt i morgon, men va fanken lite shopping kan man väl få vara värd. Jag var ju så duktig på tentan....he he, undra hur länge jag kommer att köra med den ursäkten. Kanske till nästa tenta om åtta veckor?? Hmm....ja jag tror nog det ;)

Äntligen vår!

Idag har det varit ett underbart väder och vi har spenderat nästan hela dagen utomhus. Fixat lite i trädgården och putsat fönster. På em kom Madde med familj och vi satt tillochmed ute när vi fikade...så gött, äntligen vår!!!

Jag o Cathrine hade ju tänkt att snöra på oss löparskorna idag men jag fick en annan bättre idé. Eftersom vi ska cykla först vätternrundan i juni så måste det vara bäst att börja träna till det...så det blev en härlig cykeltur istället...allt för o slippa springa;P Vi drog en repa på cirkus en till en och en halv mil, runt stan typ. Det gick bra, blev inte allt för trött. Är inte så orolig över cyklingen, enda problemet kan bli ont i rumpan....vilket iofs kan bli nog så jobbigt ;P

Nu ska jag börja bearbeta Tilde för sängen, börjar bli svårt nu för tiden när det forfarande är ljust ute vid läggningsdags. Förhoppningsvis är hon lite sliten idag av all frisk luft =)

Mexikansk afton

Lördag kväll och har precis avslutad middagen...grillad fläskfilé med klyftpotatis o starksås och varm fruktsallad o glass till efterrätt....säger bara MUMS!

Under gårdagen blev det äntligen av med utrensningen i barnens garderober. Resultatet blev att lillasyster har en proppfull garderob trots att vi lade ur en hel kartong med kläder som hon växt ur, medan storasysters garderob i princip är tom...nackdelen med att vara störst.

Fast Linn är ganska nöjd ändå eftersom jag lovat henne en beställning från H&M så hon har suttit idag och kryssat för det hon vill ha i katalogen. Ska nog passa på att beställa lite schyssta kläder till mammi också när jag ändå håller på;)

Kvällen igår spenderades med Micke o Sara, det var dags för ännu en matlagningskväll. Denna gång var det Micke o Daniels tur och det blev mexikanskt tema. Trerätters knåpade de ihop och till det serverades corona och tequila. Det blev en riktig höjdare så grabbarna fick helt klart godkänt! De fixade även till en varsin margeritas till oss och den var också mycket god, faktiskt första gången jag drack en sån. Annorlunda med saltat glas men som sagt klart godkänd den med. Mycket lyckad kväll =)

Som tur var satte inte tequilan några större spår i mitt huvud i morse så det blev full fart direkt efter frukost med en ordentlig städning med fönsterputsning av lilla köksfönstret, som var riktigt lortigt. Måste vara en karl som har betsämt placering på det fönstret för det är förenat med livsfara att putsa det. Måste putsas utifrån men källartrappen är precis utanför så det är lite trixit. Daniel fick ta den sidan med golvmoppen och sedan mixtra dit skrapan på skaftet...knövligt...men nu är det gjort, äntligen!

I morgon ska det bli premiärtur i löparskorna för mig o Cathrine...måste sätta igång med det nu...men det tar verkligen emot. Löpning är inte min favoritmotionsform, men ska vi komma runt en mil i september måste vi nog tyvärr bita i det sura och börja springa!

Badhusbesök o köttbullar

Soffläge efter en härlig dag med kidsen. Spenderade ett par timmar i badhuset och det gick jättebra, förutom att det är ju tokkallt i vattnet. Jag ville bara vara i småbarnsbassängen för icke simkunniga eftersom det är den enda bassängen som håller temp över 30 grader. Tillochmed Tilde som ännu inte kan simma tyckte det var töntigt o va i pluttbassängen, och hon tjatade nästan hål i huvudet på mig innan jag pinade ner mig i isvaken...hu va kallt det var! Försökte tina upp lite i bastun senare men Tilde stod ut i typ trettio sekunder där inne så jag fick värma mig med mitt überblöta badlakan istället.

Annars måste jag säga att alla barnen, tre eftersom Linn hade med kompis, skötte sig exemplariskt hela tiden så det får absolut bli fler badhusbesök framöver. Kommer bli ännu trevligare när badhuset blivit renoverat, som det ska bli till sommaren. Som det är nu är det riktigt sunkigt och det behövs verkligen en ordentlig uppfräschning.

När vi kom hem gjorde jag Tildes favvorätt köttbullar, dock hemmagjorda, bäst är ju förstås köpta köttbullar med snabbmos enl henne men egengjorda fick duga idag. Får jag säga det själv blir mina köttbullar riktigt goda... lite får man väl skryta ;)

I morgon ska jag ta tag i våra kläder o skor och försöka reda ut vad vi behöver inhandla inför sommaren. Hann inte med det idag....som väntat;)

Nästan mattegeni...

I dag fick vi tillbaka räknetenten och jag tror inte det är sant...maxpöäng var 50, godkänt 30 o jag hade 40!!!! Från att för tio veckor sedan vara värsta losern i matte till typ... geni...nåja en medelmåtta iaf. Är riktigt nöjd med min insats och ska fira detta med att vara lite mer ledig...som om jag inte är det i vanliga fall. Det är hårt att va student ;)

Nä, jag får inte bli för kaxig, har faktiskt en delkurs kvar i matte och den lär inte bli lättare :(  Men nu ska jag ha lite påsklov med kidsen och vi startar upp med badhuset i morgon. Det var Tildes första val när jag frågade vad vi skulle göra...så ok, badhuset får det bli!

Ska även försöka göra en inventering av våra vårkläder o vårskor i morgon. Av någon anledning blir det alltid panik när man ska fram med tennisskor, gummistövlar o vårjackor så det här året ska jag faktiskt försöka ligga lite bra till...får se hur långt jag kommer...risk för att annat kommer emellan ;)

Nu ska jag ta en kopp te och slappa med min lilla nattuggla, Linn =)

Påsk i bilder


Lite dans blev det...


Plättstekning o korvgrillning i röret...


Söta påskkärringar...


"hästridning"...


lite mer dans..


o bad i tunnan...

Härligt o va på landet!!!! =)

Hemma

Hemma igen efter en toppenhelg uppe i Åsen. God mat, trevligt sällskap och mycket vila. Vädret var helt ok också men det var typiskt aprilaktigt. Det kunde växla på ett ögonblick mellan snö, regn och sol. Vissa stuner fick vi sitta inne o kura framför brasan men ibland satt vi ute på altan och gonade oss i solen. Trots att vi var ett par stycken och det var lite trångt så gick allt supersmidigt, vilket till stor del beror på sällskapet. Umgås med fam Linder innebär aldrig några konstigheter så de är ett säkert kort att fixa o bo på litet utrymme med.

I morgon börjar delkurs två i matten så nu är det dags att ta nya tag igen. Så skönt att det är sista kursen för denna termin, börjar få riktiga vårkänslor. Det börjar synas ute att våren kommit nu också, nästan ingen snö kvar. Skönt!!

RSS 2.0