Ao Nang 2012

Så, då var man hemma igen. Har spenderat två underbara veckor i Ao Nang. Vi har haft det så bra! Ao Nang hade allt som vi önskade för vår semester.

De flesta dagar har spenderats vid poolen där barnen trivdes allra bäst. Men vi tog oss ut på två dagsturer med speedboat. En dag besökte vi fyra olika öar med vackra stränder och fint snorkelvatten och en annan dag var vi på Phi phi islands. Då fick vi också se mycket vackra platser men även en del överexploaterade ställen. Tex där filmen The Beach spelades in. Det kryllade av människor och båtar på den lilla strandsnutten så själva upplevelsen uteblev. Annars var det ett fantastiskt vatten att snorkla i runt det området.

En em fick vi skjuts av en thailändsk fam vi blev lite tjenis med in till Krabi stad. Där blev det först en rejäl strapats uppför ett berg för att titta på utsikten från ett tempel. Drygt 1200 steg kämpade vi uppåt. Vi var fyra som orkade upp till toppen. Jag, Daniel, Pär och Alwa. Fast Alwa fuskade, hon fick sitta på Pärs axlar nästan hela vägen. Det var sjukt jobbigt men värt besväret när vi kom upp. Supervacker utsikt. Efter det blev det shopping på darriga ben. Först i ett köpcenter och sedan på en myllrig marknad. Där höll vi på att få hjärtstillestånd när Alwa pep iväg på egen hand. Av en ren händelse stötte Pär på henne då hon i godan ro spankulerade runt. Herregud, vi hade kunnat blivit av med en unge!! Men det gick ju bra ändå tack gode gud.

Annars som sagt har dagarna bestått av poolbad, massage, glass, changöl och god mat. Vädret är det enda som inte varit helt klockrent. Ett par dagar har det kommit lite regnskurar och vissa dagar har det varit lite väl mycket moln. Men så här i efterhand så var det nog bra. Det blir ju även jobbigt när det är stekhett hela tiden. Då är det bara under parasollet som gäller. Nu gick det att sitta nere på stranden och mumsa grillad majskolv vid fem på em utan att brinna upp.

Men nu är vi alltså hemma igen och dags att ta tag i vardagen. Har varit ledig en dag extra för att hinna tvätta undan och sova ikapp lite. Det känns bra kan jag säga. Här kommer lite bilder. Kommer fler längre fram =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0